TÜV HELLAS: Τους ανελκυστήρες του Πύργου του Πειραιά πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

13 Ιουνίου 2024 | Νέα Μελών

Κομβικό ρόλο σε ένα ακόμα εμβληματικό έργο έπαιξε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), καθώς πραγματοποίησε με επιτυχία την επιθεώρηση και πιστοποίηση των ανελκυστήρων του Πύργου του Πειραιά.

Ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στη χώρα έδωσε για ακόμη μια φορά το «παρών» σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά και συμβολικής σημασίας έργο, καθώς ο Πύργος του Πειραιά αποτελεί τοπόσημο για ολόκληρη τη χώρα.

Οι ανελκυστήρες του Πύργου του Πειραιά πληρούν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργίας και ενσωματώνουν την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, ενώ όλοι χαρακτηρίζονται ως αντισεισμικοί καθώς διαθέτουν αισθητήρα σεισμού και ειδικό σχεδιασμό σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 81-77. Επίσης, εξασφαλίζουν μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα είναι κατάλληλοι για χρήση από ΑμεΑ.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία που διαθέτει η TÜV HELLAS (TÜV NORD), δεδομένου ότι ανέλαβε την επιθεώρηση και πιστοποίηση ανελκυστήρων με εξαιρετικά ιδιαίτερες προδιαγραφές και σύνθετες απαιτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι –­σε συνδυασμό με την τήρηση αυστηρών προτύπων ασφαλείας και λειτουργίας, οι έξι κεντρικοί ανελκυστήρες του Πύργου που διατρέχουν τους 23 ορόφους του κτηρίου είναι οι πιο γρήγοροι ανελκυστήρες που έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αναπτύσσουν ταχύτητα 4 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, ενώ συγκριτικά η ταχύτητα των ανελκυστήρων σε πολυκατοικίες σπάνια υπερβαίνει το 1 μέτρο ανά δευτερόλεπτο.

Ο Πύργος Πειραιά ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1972, όμως παρέμεινε, για αρκετά χρόνια, ημιτελής και αναξιοποίητος. Στις 6 Ιουλίου του 2020, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, η Piraeus Tower Α.Ε., κοινοπραξία της DIMAND με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Prodea Investments, υπέγραψαν 99ετή σύμβαση παραχώρησης με τον Δήμο Πειραιά, για την αξιοποίηση, εκμετάλλευση και διαχείριση του ακινήτου.

Με την εκ βάθρων ανακαίνιση του, περνάει στην ιστορία ως ο πρώτος ¨πράσινος¨ και ψηφιακός ουρανοξύστης της χώρας (ο δεύτερος υψηλότερος στην Ελλάδα μετά τον Πύργο Αθηνών). Η αξία του εκτιμάται πλέον σε 130 εκατ. ευρώ.

Ο Δημήτρης Γουρνάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης ανελκυστήρων της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς για μια ακόμη φορά συμμετέχουμε σε ένα εμβληματικό έργο. Ο Πύργος του Πειραιά είναι ένα τοπόσημο με ιδιαίτερο συμβολισμό αλλά και ουσιαστική συμβολή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Η πιστοποίηση των πλέον σύγχρονων ανελκυστήρων αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πρόκληση και η κάλυψη των απαιτήσεων μιας σειράς από εξαιρετικά απαιτητικά πρότυπα επιβεβαιώνει την ποιότητα και την ασφάλεια του έργου».

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ