TÜV HELLAS: Την Τράπεζα Πειραιώς επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

11 Νοεμβρίου 2021 | Νέα Μελών

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική πιστοποίηση, αυτή της Τράπεζας Πειραιώς, προχώρησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιβεβαιώνοντας της θέση της ως κορυφαίος φορέας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας της με την Τράπεζα Πειραιώς, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε τη Μονάδα Ασφαλείας και Εποπτείας Συστημάτων – Πληροφορικής του Ομίλου σύμφωνα με το πρότυπο ISO 27001:2013 που αφορά στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών.

Η εν λόγω επαναπιστοποίηση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έρχεται σε μια εποχή συνεχών αναβαθμίσεων στα πληροφοριακά συστήματα της τράπεζας, εν μέσω του λειτουργικού της μετασχηματισμού, στον οποίο οι συγκεκριμένες διαδικασίες έχουν κορυφαίο ρόλο.

Σημειώνεται πως η πιστοποίηση αφορά το σύνολο των λειτουργιών που σχετίζονται με την ασφάλεια, τη διαχείριση και τη λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς στο κύριο μηχανογραφικό της κέντρο και σχετίζονται με το σχεδιασμό, την υλοποίηση, την υποστήριξη και τη διαχείριση των υποδομών πληροφορικής της τράπεζας.

Η σχετική επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα, ενώ η αρχική πιστοποίηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) πραγματοποιήθηκε το 2009.

Ο κ. Ζαφείρης Κόβρας, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε ότι: «Η επαναπιστοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς στο κομβικό αντικείμενο της διαχείρισης της ασφάλειας πληροφοριών είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό επίτευγμα για την TÜV HELLAS (TÜV NORD). Σε μια εποχή ψηφιοποίησης για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η σταθερή συνεργασία μας με την Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνει τη θέση μας ως κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στη χώρα. Παράλληλα, επιβεβαιώνει τη συμμόρφωση της Τράπεζας Πειραιώς με τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πληροφοριών, τόσο της ίδιας της τράπεζας όσο και των συναλλασσομένων με αυτή».

Λίγα λόγια για την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ιδρύθηκε το 1916 και αποτελεί την κορυφαία τράπεζα στην Ελλάδα με βάση τα μερίδια αγοράς δανείων, και παρουσία δικτύου. Απασχολεί περίπου 10.000 άτομα ενώ στο δίκτυό της περιλαμβάνονται 440 καταστήματα μέσω των οποίων εξυπηρετεί 5,5 εκατ. πελάτες στην Ελλάδα. Το συνολικό ενεργητικό της ανέρχεται σε 75 δις. ευρώ ενώ τα χαρτοφυλάκια δανείων και καταθέσεων ανέρχονται σε 37 δισ. ευρώ και 51 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ