TÜV HELLAS: Επιθεωρεί σταθμούς φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του δικτύου της Volvo Car Hellas

28 Φεβρουαρίου 2022 | Νέα Μελών

Μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της ηλεκτροκίνησης πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) καθώς συνεργάστηκε με τη Volvo Car Hellas, πραγματοποιώντας έλεγχο σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του δικτύου της και επιθεώρηση της εγκατάστασης και της λειτουργίας τους.

Αναλυτικά, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα πραγματοποιεί δειγματοληπτικά επιθεωρήσεις σε σταθμούς φόρτισης στο Δίκτυο Επίσημων Διανομέων της Volvo στη χώρα μας επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη συμμόρφωσή τους με την κείμενη νομοθεσία, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ 60364 και άλλες τεχνικές απαιτήσεις.

Κατά τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ορθή και ασφαλής λειτουργία των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εν λόγω σταθμοί φόρτισης είναι σχεδιασμένοι κατά τέτοιο τρόπο ώστε, μεταξύ άλλων να προσφέρουν βέλτιστο χρόνο φόρτισης με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, εξασφαλίζοντας έτσι αποδοτικότερη διαχείριση ενέργειας. Επιπλέον, στα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνεται η απρόσκοπτη λειτουργία και η ελαχιστοποίηση συχνότητας βλαβών ενώ παράλληλα μεγιστοποιούν τον κύκλο ζωής του εξοπλισμού.

Επιπλέον, η συνεργασία ανάμεσα στη Volvo Car Hellas και την TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς επιβεβαιώνει καθημερινά τις κοινές τους εμβληματικές αρχές οι οποίες είναι η ασφάλεια και η αξιοπιστία.

Ο Διευθυντής Κτιριακών Εγκαταστάσεων της TÜV HELLAS (TÜV NORD) κ. Ματθαίος Βλαχάκης, δήλωσε: «Ως κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στη χώρα βρισκόμαστε σταθερά στην αιχμή του δόρατος της ενεργειακής μετάβασης, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις εξελίξεις του τομέα της ηλεκτροκίνησης. Έτσι, η συνεργασία με τη Volvo Car Hellas μας δίνει ιδιαίτερη χαρά καθώς μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές –την ασφάλεια και την αξιοπιστία- ενώ παράλληλα πρόκειται για μια από τις κορυφαίες και τεχνολογικά εξελιγμένες αυτοκινητοβιομηχανίες».

Ο κύριος Κωνσταντίνος Καπουτσής ,Retail Business Development Director της Volvo Car Hellas, δήλωσε: «Στη Volvo Car Hellas νιώθουμε περήφανοι που ένας ανεξάρτητος οργανισμός με το υψηλό κύρος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποιεί ότι οι υποδομές του Επίσημου Δικτύου μας για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων ευθυγραμμίζονται με τη νομοθεσία, τις τεχνικές απαιτήσεις και τα ισχύοντα πρότυπα, ώστε να συμβάλουν στη δράση μας για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας μας αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου της Volvo Cars με στόχο την κλιματική ουδετερότητα».

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ