TÜV HELLAS: Ημερίδα για τις εξελίξεις στις κατασκευές από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

20 Φεβρουαρίου 2023 | Νέα Μελών

Οι σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο των κατασκευών καθώς και οι νέες κανονιστικές υποχρεώσεις των εταιρειών ήταν τα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας με θέμα: «Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΑΔΡΑΝΗ- ΤΣΙΜΕΝΤΟ- ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ» που διοργάνωσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)».

Οι περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά από φλέγοντα θέματα του κλάδου αλλά και να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τόσο αναφορικά με την νομοθεσία όσο και σε σχέση με την πιστοποίηση των κατασκευαστικών έργων υποδομής.

Στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Κωνσταντίνος Κούρταλης, Πρόεδρος Ε.ΣΥ.Δ., ο κ. Εμμανουήλ Βράιλας, Γεν. Γραμματέας ΣΤΕΑΤ η κ. Δέσποινα Καλλιδρομίτου, Πρόεδρος ΣΕΓΜ, ο κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος ΕΣΒΥΚ, ο κ. Γεώργιος Βαρελίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής και ο κ. Κυριάκος Ασημακόπουλος, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων, αναπτύχθηκαν θέματα όπως η αναγκαιότητα και τα εργαλεία επίτευξης βιωσιμότητας στον κλάδο των δομικών υλικών, καθώς και οι νέες εξελίξεις, τα  πρότυπα και οι όροι συμμόρφωσης με τη νομοθεσία  για την αναβάθμιση των κατασκευών σε λατομεία και τσιμέντα. Ειδική αναφορά έγινε επίσης στον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος (ΚΤΣ-2016) και την επόμενη ημέρα μετά την εφαρμογή του.

Στην ημερίδα συμμετείχαν κορυφαία στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου, των λατομείων, των βιομηχανιών τσιμέντου και παραγωγοί σκυροδέματος, εκπροσωπώντας τόσο τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου όσο και θεσμικούς παράγοντες αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα που σχετίζονται με το αντικείμενο. Γεγονός που επιβεβαίωσε τη σημασία της εν λόγω ημερίδας αλλά και τον αντίκτυπο που έχει στον κλάδο των κατασκευών ο οποίος και έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Επιπλέον πληροφορίες και τους ομιλητές, μπορείτε να τους βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3Jx0lrw

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ημερίδα εντάσσεται στη δέσμη πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα, καλύπτοντας μείζονα επιχειρηματικά και κοινωνικά θέματα σε συνδυασμό με το ρόλο της πιστοποίησης σε αυτά. Επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ηγετική του θέση, όχι μόνο ως προς το μέγεθος και την αξιοπιστία του αλλά και ως προς την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο αλλά και ευρύτερα την αγορά.

Ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: «Η αθρόα προσέλευση αλλά και οι εξαιρετικά καίριες και στοχευμένες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της ημερίδας αποτελούν απτή επιβεβαίωση της επιτυχία της. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς για ακόμη μια φορά, ο Φορέας μας πρωταγωνιστεί, αναδεικνύοντας θέματα της ποιότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και ο ρόλος και η σημασία  τους για την αναβάθμιση των κατασκευαστικών έργων υποδομής της χώρας μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, προωθώντας τη γνώση και την ανταλλαγή απόψεων των έμπειρων και καταξιωμένων στελεχών μας σε συνδυασμό με κορυφαία στελέχη της αγοράς».

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ