TÜV HELLAS: Σεμινάρια για την Ασφάλεια Πληροφοριών πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

11 Ιουλίου 2022 | Νέα Μελών

Δύο εξαιρετικά επίκαιρα και σημαντικά σεμινάρια που σχετίζονται με την ασφάλεια πληροφοριών πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η θεματολογία των δύο σεμιναρίων ήταν «ISO 27001:2013 INFORMATION SECURITY MANAGEMENT SYSTEM (ISMS) Επιθεωρητής/ Επικεφαλής Επιθεωρητής» καθώς και «ISO/ IEC 27037:2012 Αναγνώριση, Διαλογή, Συλλογή & Διατήρηση Ψηφιακών Τεκμηρίων», τα οποία και παρακολούθησε πλήθος εξειδικευμένων στελεχών της υπηρεσίας.

Στόχος του πρώτου σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση των επιθεωρήσεων των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών ως προς το πρότυπο ISO / IEC 27001, σε συμφωνία με τα πρότυπα ISO 19011 και ISO 17021 κατά περίπτωση.

Αντίστοιχα, στο πλαίσιο του δευτέρου σεμιναρίου αναλύθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του σχετικού προτύπου για τον κατάλληλο χειρισμό των ψηφιακών τεκμηρίων μετά από ένα συμβάν ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Digital Evidence First Responder (DEFR), ο πρώτος άνθρωπος που έρχεται αντιμέτωπος σε ένα συμβάν ασφαλείας είναι καίριας σημασίας να αντιδράσει σωστά, επαγγελματικά και με βάση συγκεκριμένων διαδικασιών και κατευθύνσεων. Η σημασία λοιπόν το αν πρέπει να κλείσει μία συσκευή πριν ελεγχθεί ή να μείνει ανοιχτεί για να μην αλλοιωθούν στοιχεία ή να παρθεί ψηφιακό αντίγραφο ως μία από τις πρώτες κινήσεις, περιλαμβάνονται στα βασικά σημεία του σεμιναρίου.

Σημειώνεται πως η απονομή των Πιστοποιητικών Εκπαίδευσης από τον Φορέα μας πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κύριος Βασίλης Παπακώστας τόνισε πως μέλημα και προτεραιότητα της υπηρεσίας είναι να καταρτίσει τα στελέχη της με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες δεξαμενές γνώσεων. Και πως η παρακολούθηση σεμιναρίων αυτού του τύπου και αξίας αποτελεί ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση του διαρκώς εντεινόμενου κυβερνοεγκλήματος.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) Σάββας Πελτέκης εξήρε την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να προχωρήσει στη συμμετοχή σε αυτού του είδους τα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Όπως τόνισε, πρόκειται για μια πραγματικά καινοτόμα δράση που βοηθά στη δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού και θα πρέπει να βρει μιμητές και μεταξύ άλλων υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση για την απονομή παρευρέθηκαν επίσης ανώτερα στελέχη της υπηρεσίας τα οποία είχαν παρακολουθήσει το σεμινάριο, οι κ.κ. ο Κωνσταντίνος Βίλλιος, Επικεφαλής Επιθεωρητής και Εισηγητής, και Μιχάλης Αλεξίου, Product Manager IT της TÜV HELLAS (TÜV NORD) και η κυρία Κονδυλία Κοντογιάννη, Training & Corporate Communication Manager του Φορέα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Βίλλιος, Επικεφαλής Επιθεωρητής και Εισηγητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε πως «σε μια εποχή που το κυβερνοέγκλημα έχει αναχθεί σε μάστιγα και ο ρόλος της κυβερνοασφάλειας είναι πιο σημαντικός από ποτέ, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας καλείται να φέρει σε πέρας ένα τιτάνιο έργο. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι η υπηρεσία εμπιστεύθηκε το φορέα μας για τη διενέργεια δύο εξαιρετικά σημαντικών σεμιναρίων και από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε με γνώση και εκπαίδευση σε όποιον τομέα κριθεί απαραίτητος.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης με τίτλο «Κατάρτιση Προσωπικού της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας» που υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020» βαρύνοντας τις πιστώσεις του ΠΔΕ (ΣΑΕ Ε4501, ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ/ΕΝΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑ 2020ΣΕ45010000).

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ