TÜV HELLAS: Ενημέρωση για το ΒΙΜ από τον ΣΕΓΜ και την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

14 Φεβρουαρίου 2024 | Νέα Μελών

Τις εξελίξεις που αφορούν στο εργαλείο του Building Information Modeling (BIM) καθώς και το ρόλο των μελετητών στην ψηφιακή μετάβαση θα παρουσιάσει η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ).

Συγκεκριμένα, η κυρία Βασιλική Καλαμποκίδου, Διευθύντρια Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης και ο κ. Άλκης Γρέβιας, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) θα ενημερώσουν τα μέλη του Συνδέσμου για τα νέα δεδομένα που σχετίζονται με την πιστοποίηση στο BIM ενώ παράλληλα ο κ. Issam Elabsi  Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας AIDIGITS και διευθυντής AIDIGITS DIGITAL TRANSFORMATION ACADEMIES θα αναπτύξει θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης στο ΒΙΜ.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εσπερίδας που διοργανώνει ο ΣΕΓΜ στις 28 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Crowne Plaza» κατά τις ώρες 15:00-19:00 με θέμα: «Ο ρόλος των μελετητών στην ψηφιακή μετάβαση με χρήση BIM (Building Information Modeling)».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωση συμμετοχής τους μέχρι την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 ενώ για την καλύτερη οργάνωση της εσπερίδας, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εταιρεία είναι τα δύο άτομα.  Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πατήσουν εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει πλήρη αντίληψη του Περιβάλλοντος σε Εθνικό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την εξέλιξη του ΒΙΜ, την ανάγκη που δημιουργείται στον μελετητικό κλάδο για την ψηφιακή του μετάβαση, καθώς και τα οφέλη που απορρέουν από τη χρήση του, αφού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και έχει αναπτύξει ήδη σειρά υπηρεσιών Πιστοποίησης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς το BIM αποτελεί εργαλείο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του μελετητικού κλάδου, ανεξαρτήτως της απαίτησης από την Εθνική και Ενωσιακή Νομοθεσία.

Στην τρέχουσα συγκυρία το BIM συντελεί κομβικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κατασκευαστικού κλάδου. Το BIM βασίζεται στη δημιουργία έξυπνων ψηφιακών μοντέλων, μέσω συνεργατικών τρόπων εργασίας, για το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών ταχύτερα, οικονομικότερα, με καλύτερη ποιότητα, με ελαχιστοποίηση των κινδύνων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Αντίστοιχα, για την επιβεβαίωση της εφαρμογής του Building Information Modelling (BIM) απαιτείται η ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση δράσεων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 19650-2, το οποίο και αφορά τη διαχείριση των πληροφοριών κατά την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων.

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ