TÜV HELLAS: Πρώτη διαπιστευμένη πιστοποίηση στο ISO 41001 FACILITY MANAGEMENT στην ENGIE Hellas

10 Αυγούστου 2021 | Νέα Μελών

Την ENGIE Hellas, μέλος του γκρουπ ENGIE, την κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) εγκαινιάζοντας τη μεταξύ τους συνεργασία και παρέχοντας το πρώτο της διαπιστευμένο πιστοποιητικό στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Συγκεκριμένα, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεώρησε και πιστοποίησε την ENGIE Hellas με βάση το πρότυπο ΙSO 41001:2018 που αφορά το FACILITY MANAGEMENΤ, το οποίο και αποτελεί μια από τις κύριες δραστηριότητες της επιχείρησης.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πιστοποίηση, καθώς το Facility Management αποτελεί τη βασική υπηρεσία που προσφέρει η ENGIE Hellas ήδη από το 2000 στη χώρα μας. Παράλληλα, το γεγονός ότι η εταιρεία εμπιστεύθηκε την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για την πιστοποίηση του νευραλγικού αυτού τομέα, ξεκινώντας τη μεταξύ τους συνεργασία, επιβεβαιώνει την σημασία της εν λόγω διαδικασίας αλλά και την αξιοπιστία των υπηρεσιών που προσφέρει ο κορυφαίος φορέας στην Ελλάδα.

Επιπλέον, επιβεβαίωση της σημασίας της συνεργασίας αλλά και του εξαιρετικού πελατολογίου της ENGIE Hellas αποτελεί το γεγονός ότι η απονομή των πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η ENGIE Hellas έχει αναλάβει τη διαχείριση των εγκαταστάσεων του εμβληματικού αυτού έργου από το 2017, όταν και παραδόθηκε ως η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Ελληνική Πολιτεία.

Σημειώνεται πως η ENGIE εξειδικεύεται στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και τεχνικών υπηρεσιών συντήρησης, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις υπηρεσιών για κάθε επιχείρηση. Η εταιρεία στοχεύει στον εξορθολογισμό λειτουργικών δαπανών και στη δημιουργία υπεραξίας για τους πελάτες της, αναλαμβάνοντας όλες τις υπηρεσίες, που δεν ανήκουν στο κύριο αντικείμενο εργασίας τους. Ο ανερχόμενος τομέας της ηλεκτροκίνησης, προστέθηκε στις δραστηριότητες της εταιρείας την τελευταία διετία.

Η ENGIE είναι μία διεθνής πρωτοπόρος εταιρεία με δραστηριότητα σε πάνω από 70 χώρες ανά τον κόσμο και με περισσότερους από 155.000 εργαζομένους, παρέχοντας αποδοτικές ενεργειακές και περιβαλλοντικές λύσεις, που έχουν ως στόχο τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης προσδίδοντας θετικό αντίκτυπο στον άνθρωπο και στον πλανήτη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς παραγωγής ενέργειας χαμηλών εκπομπών ρύπων στηριζόμενη κυρίως σε φυσικό αέριο και ΑΠΕ, παροχής ενεργειακών υπηρεσιών και ολοκληρωμένων λύσεων για τους πελάτες της.

Ο κύριος Νέστορας Παπαρούπας, Product Manager και Επικεφαλής Επιθεωρητής της TUV HELLAS (TUV NORD) δήλωσε: «Η TUV HELLAS είναι ο φορέας που σύστησε πρώτος στην επιχειρηματική κοινότητα, ήδη από τις αρχές του 2019, το νέο πρότυπο ISO 41001 για το Facility Management, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αποτελεσματική λειτουργία των επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να ξεκινάμε τη συνεργασία μας με την ENGIE, την κορυφαία εταιρεία του χώρου, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία και έχει καταγράψει την παρουσία της στα εμβληματικότερα έργα Facility Management και στην Ελλάδα.

Ο κύριος Νικόλαος Κουζινόγλου, Operations Manager της ENGIE Hellas, δήλωσε για τη σημαντική πιστοποίηση που έλαβε η εταιρεία: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι βρισκόμαστε σε μια φάση αύξησης των σημαντικών έργων υποδομών αλλά και των απαιτήσεων των οργανισμών/επιχειρήσεων για συμβόλαια Total Facilities Management (TFM).
Επιπλέον, εξαιτίας της πανδημίας έχει έγινε απόλυτα ξεκάθαρο ότι η ποιότητα της διαχείρισης των εγκαταστάσεων των οργανισμών επηρεάζει την υγεία και την ευημερία των επισκεπτών και εργαζόμενων μέσα στα κτήρια.
Η πιστοποίηση των εταιρειών του κλάδου μας κατά ISO 41001, θα αποδεικνύει ότι οι υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων θα παρέχονται αποτελεσματικά και αποδοτικά, βελτιώνοντας τα ποιοτικά και οικονομικά οφέλη και ικανοποιώντας με συνέπεια τις ανάγκες της αγοράς.
Επομένως, η πιστοποίηση μας με το ISO 41001 από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), καταδεικνύει την τεχνογνωσία και την ικανότητα του προσωπικού μας να προσφέρει υπηρεσίες συνολικής διαχείρισης απαιτητικών & κρίσιμων εγκαταστάσεων και ταυτοχρόνως δίνει το πλεονέκτημα στην εταιρεία μας να αξιοποιήσει τις μελλοντικές ευκαιρίες και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις και τους επιχειρηματικούς στόχους μας».

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ