TÜV HELLAS: Tα εστιατόρια του Δικτύου Aegean Cuisine επιθεώρησε και αξιολόγησε ο TÜV HELLAS (TÜV NORD)

7 Αυγούστου 2021 | Νέα Μελών

Το δίκτυο των εστιατορίων Aegean Cuisine που αποτελούν τον πρεσβευτή της κυκλαδικής γαστρονομίας επιθεώρησε και αξιολόγησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Δίκτυο Aegean Cuisine αποτελείται πλέον από 189 επιχειρήσεις εστίασης σε 23 νησιά των Κυκλάδων ενώ η TÜV HELLAS (TÜV NORD) συνεργάστηκε με ομάδα γευσιγνωστών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων προκειμένου να ολοκληρώσει τον τρίτο κύκλο επιτόπιων επιθεωρήσεων και αξιολόγησης των εστιατορίων.

Η πρωτοβουλία της Κουζίνας του Αιγαίου, ή αλλιώς Aegean Cuisine, υιοθετήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έχοντας ως σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας.

Στόχος του Δικτύου είναι η ανάδειξη και προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων στο πλαίσιο του θεματικού και γαστριμαργικού τουρισμού, ο οποίος καταγράφει κατακόρυφη άνοδο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Τα εστιατόρια που επιθεωρήθηκαν και αξιολογήθηκαν από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) προκειμένου να συμμετάσχουν στο δίκτυο προσφέρουν στους επισκέπτες μια αυθεντική «γεύση» των Κυκλάδων και του Αιγαίου πελάγους αξιοποιώντας στο έπακρο τοπικές συνταγές και προϊόντα.

Παράλληλα, και πέραν των εστιατορίων, στο δίκτυο συμμετέχουν επιπλέον 81 παραγωγοί με 387 προϊόντα, τα οποία έχον λάβει το χαρακτηρισμό «Aegean Cuisine Recommended» συνδέοντας άμεσα τη γαστρονομία με την τοπική πρωτογενή παραγωγή.

Η κυρία Βασιλική Καζάζη, Senior Vice President Food & Agriculture South East Europe TÜV NORD δήλωσε πως «η τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού αλλά και βασικό στοιχείο του τουριστικού μείγματος. Πρωτοβουλίες όπως το δίκτυο Aegean Cuisine αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποιότητα της χώρας μας στον ραγδαία αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμμετείχαμε και στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ανάπτυξη του Δικτύου».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ανέφερε πως «παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τον τρίτο κύκλο επιτόπιων επιθεωρήσεων και αξιολόγησης εστιατορίων. Μέσα από τη διαδικασία αυτή ενισχύθηκε το δίκτυο Aegean Cuisine και ο ρόλος των επιχειρήσεων-μελών ως πρεσβευτές της ποιότητας και των αξιών της κυκλαδικής γαστρονομικής παράδοσης και τέθηκαν οι σωστές βάσεις για τη βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τις αξίες του και με στόχο την ανάδειξη και προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, καθώς και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας».

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ