Οι άνθρωποί μας
Οι άνθρωποι του ΣΕΒ προέρχονται από όλους τους τομείς της οικονομίας. Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ επιβλέπει την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού και αναφέρεται στην Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο.
Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εξελέγη Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών τον Ιούνιο του 2020.
Ο κ. Παπαλεξόπουλος είναι Πρόεδρος του Ομίλου TITAN, ενός διεθνή παραγωγού τσιμέντου και δομικών υλικών που δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1902. Ο Όμιλος απασχολεί άμεσα περίπου 5.500 άτομα, λειτουργεί εργοστάσια τσιμέντου σε 10 χώρες και δραστηριοποιείται σε αρκετές ακόμα.
Ο κ. Παπαλεξόπουλος είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας για τη Βιομηχανία (European Round Table for Industry – ERT) και Πρόεδρος της Επιτροπής του ERT για την Ενεργειακή Μετάβαση και την Κλιματική Αλλαγή.
Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της «Endeavor Greece».
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο HARVARD των ΗΠΑ.
Πριν την ένταξη του στον ΤΙΤΑΝΑ, δούλεψε ως σύμβουλος στη McKinsey & Company στη Νέα Υόρκη και το Μόναχο.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.


Γεννήθηκε το 1954. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών (BA in Government) του Harvard University και MBA του Harvard Graduate School of Business Administration. Κατείχε ποικίλες θέσεις ευθύνης για περίπου 20 έτη στην Owens Corning (O.C.). Διετέλεσε Πρόεδρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων του Τομέα Συνθετικών Υλικών (Composites) και Πρόεδρος των Μονωτικών Υλικών στα αρχηγεία της εταιρείας στις Η.Π.Α. Προηγουμένως είχε ηγηθεί των δραστηριοτήτων Composites της O.C. στην Ευρώπη με έδρα τις Βρυξέλλες. Το 1998 εντάχθηκε στον Όμιλο S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. ως Chief Operating Officer (1998-2001), εν συνεχεία ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος (2001-2011), όντας ο πρώτος που δεν προερχόταν από την οικογένεια των ιδρυτών της εταιρείας και συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο επί 15 έτη.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Raycap S.A. από το 2001 έως το 2016 και Σύμβουλος Διοίκησης από το 2011, μέλος του Δ.Σ. της Future Pipe Industries (Ντουμπάι, Η.Α.Ε.) από το 2008 έως το 2019 και μέλος του Δ.Σ. της τεχνικής εταιρείας ΕΝΟΙΑ ΒV από το 2009 έως το 2013, όπου διετέλεσε Πρόεδρος από το 2011 εως το 2013.
Από το 2004 είναι μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ TITAN και Σύμβουλος Διοίκησης από το 2011. Είναι συνιδρυτής και Σύμβουλος της Zeus Capital Management απο το 2007. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της ALPHA BANK από το 2014, της Fairfield-Maxwell Ltd (Η.Π.Α.) από το 2018 και της Eurolife FFH Insurance Group Holdings S.A. από τον Ιανουάριο του 2021.
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων από το 2001 έως το 2009, στο οποίο διετέλεσε και Πρόεδρος (2005-2009). Επιπλέον, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) από το 2006 έως το 2016, όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος (2010-2014) και Γενικός Γραμματέας (2014-2016). Επιπρόσθετα, είναι ιδρυτής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από το 2008 έως το 2016.
Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. του Solidarity Now από το 2013 και Αντιπρόεδρος από το 2016, καθώς και μέλος του Δ.Σ. του ALBA Business School από το 2016. Έχει υπηρετήσει ως μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή του egg (enter-grow-go) και του MBA International Program του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


- Γεννηθείς το 1958 στην Αθήνα
- Παντρεμένος με 3 παιδιά
- Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών το 1977
- Κάτοχος πτυχίων B.Sc και M.Sc in Chemical Engineering το 1981, από το Πανεπιστήμιο Νewcastle upon Tyne, Αγγλίας
- Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Βιομηχανικής Εταιρείας Θρεπτικών Προϊόντων ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.
- Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ)
- Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)


Ο κύριος Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της CHIPITA AE μιας από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στα bakery snacks.
Ο κύριος Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο ιδρυτής της CHIPITA Α.Ε και παρέμεινε στη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλος (1989- 2021) μιας από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στα bakery snacks.
Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1976 στην οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor A.E.
Το 1981 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της ALIGEL- εισαγωγικής εταιρείας Ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών. Το 1986, ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΙΝΤΕRIΑ- εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα. Την ίδια χρονιά, εξαγόρασε το 50% των μετοχών της CHIPITA που ήταν εταιρεία παραγωγής snacks (γαριδάκια) και το 1989 εξαγόρασε και το υπόλοιπο 50%.
Το 1990 η CHIPITA χρηματοδοτήθηκε για να υλοποιήσει τη μοναδική καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν, για πρώτη φορά παγκοσμίως. Το Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) εμπιστεύθηκε την CHIPITA και επένδυσε στην καινοτομία.
Το 1994 η εταιρεία εισήχθη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Τα επόμενα 16 χρόνια, ανέπτυξε πολλά νέα προϊόντα και έγινε εξαιρετικά εξωστρεφής με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Η εξάπλωση των μονάδων παραγωγής παγκοσμίως, καθιστά την CHIPITA μία πολύ σημαντική πολυεθνική εταιρεία με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία και με στρατηγικές συνεργασίες σε Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Μεξικό, Μαλαισία και Ινδία.
Το 2006 η CHIPITA συγχωνεύθηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τη VIVARTIA και τo 2007 η VIVARTIA εξαγοράστηκε από τη MIG. Από την 01/09/06 έως 15/04/2010 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia ABEE.
Το 2010 ο κύριος Θεοδωρόπουλος μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες εξαγόρασαν εκ νέου την CHIPITA.
Το 2021 η CHIPITA πραγματοποίησε μία συμφωνία σταθμό για την Ελληνική αγορά των τροφίμων και εξαγοράστηκε από τον διεθνή κολοσσό MONDELEZ.
Ο Σ.Θεοδωρόπουλος εξαγόρασε το 100% της εταιρείας αλλαντικών ΝΙΚΑΣ.
Είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας Ελλάδος. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας καθώς και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΗ.


Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, μιας από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες με δραστηριότητα και στις πέντε ηπείρους. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, Μεταλλουργίας, Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας, με κύκλο εργασιών που το 2020 ξεπέρασε τα 1,9 δισ. ευρώ και περισσότερους από 3.660 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους.
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει και μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά από το London School of Economics, ενώ το 2019 αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Το 1978, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία με έτος ίδρυσης το 1908 εκπροσωπούσε κατασκευαστές προϊόντων μετάλλου και χάλυβα. Το 1990, ίδρυσε τον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Με στρατηγικές αποφάσεις επέκτεινε τις δραστηριότητες του Ομίλου, αποκτώντας την πλειοψηφία των μετοχών της εισηγμένης κατασκευαστικής ΜΕΤΚΑ, καθώς και της Αλουμινίον της Ελλάδας, την οποία κατέστησε ως την σημαντικότερη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και εμπορίας αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 1995, εισήγαγε την εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ εισήλθε στον ενεργειακό τομέα με την Protergia, που σήμερα αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας.
Το 2017, κατόπιν εισήγησής του Ευάγγελου Μυτιληναίου, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τις Γενικές Συνελεύσεις του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και της ΜΕΤΚΑ, ο ευρύς μετασχηματισμός της εταιρείας και συγχωνεύθηκαν όλες οι κύριες θυγατρικές (ΜΕΤΚΑ, Αλουμίνιον της Ελλάδας και Protergia) σε μία ενιαία εταιρεία, την MYTILINEOS. Το 2018, απέκτησε το 97,87% των μετοχών της ΕΠΑΛΜΕ, που δραστηριοποιείται στην βιομηχανική παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία μετάλλων και ιδιαίτερα των κραμάτων αλουμινίου και προϊόντων τους, ενώ προχώρησε στην πλήρη απορρόφηση της M&M Gas S.A. (σήμερα MNG Trading). Το 2019, η MYTILINEOS ανακοίνωσε ότι καθίσταται μοναδική μέτοχος (100%) της METKA EGN, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων μεγάλης κλίμακας για τις παγκόσμιες αγορές ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας.
Το 2021, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έθεσε τις βάσεις για μία 100% βιώσιμη και πράσινη βιομηχανική δραστηριότητα. Ανακοίνωσε την εξαγορά του EGNATIA GROUP, με portfolio φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 1485MW και Αποθήκευσης Ενέργειας 1240 MW, την άμεση έναρξη κατασκευής τους και ταυτόχρονα τη μείωση κατά 30% των εκπομπών ρύπων για όλη την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας έως το 2030 και σε ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050, καθιστώντας την MYTILINEOS μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη και από τις πρώτες βιομηχανίες παγκοσμίως που ασπάζονται τους φιλόδοξους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης ως μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
O Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του Συνδέσμου.


Η Ιουλία Τσέτη, είναι φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle.
Η Ιουλία Τσέτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του τμήματος Βιοφαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Manchester.
Από το 2010 είναι πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη. Σήμερα ο Όμιλος (ΟΦΕΤ) απασχολεί πλέον των 600 εργαζομένων, διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Κηφισιά και εξάγει σε πλέον των 66 χωρών.
Έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα «ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ», με στόχο να στηρίξει τη νέα γενιά επιστημόνων.
Από τον Ιούνιο του 2022, είναι Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Είναι επικεφαλής της Επιτροπής του ΣΕΒ για την ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ.
Από τον Φεβρουάριο του 2021, είναι πρόεδρος του Α’ Διοικητικού Συμβουλίου του UN Global Compact Network Hellas, του Ελληνικού Δικτύου, του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών.
Στις 14 Ιουνίου 2022, αναγορεύθηκε Επίτιμη Διδάκτωρ του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.


Ο Μάρκος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1973. Κατέχει πτυχίο BA από το Πανεπιστήμιο του Warwick και MPhil από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Ο Μάρκος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1996, ως σύμβουλος στρατηγικών μάρκετινγκ στους ομίλους Omnicom, WPP και IPG αναπτύσσοντας την διεθνή στρατηγική επικοινωνίας μαρκών όπως οι Nestlé, Smithkline Beecham, Johnson & Johnson, και Sony Electronics.
Το 2002, επέστρεψε στην Ελλάδα και, μαζί με τον Αλέξιο Βρατσκίδη, συνίδρυσε την εταιρεία Upstream. Έκτοτε, η Upstream έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) παγκοσμίως με παρουσία σε πάνω από 45 χώρες.
Ο Μάρκος διετέλεσε CEO της Upstream έως τον Ιούνιο του 2017, και σήμερα είναι Πρόεδρός της, καθώς και εταίρος στην BigPi Venture Capital.
Ο Μάρκος είναι ενεργός επενδυτής και μέλος του Δ.Σ. εταιριών τεχνολογίας όπως οι Persado, Workable και Hellas Direct.
Ταυτόχρονα, ο Μάρκος είναι Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement (ΣΕΝ/JA) Greece και μέλος των Δ.Σ. του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, της Endeavor και της διαΝΕΟσις. Έχει διακριθεί με το Βραβείο της EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2013.


H κυρία Πέγκυ Αντωνάκου κατέχει από το 2019 τη θέση της Γενικής Διευθύντριας της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Προηγουμένως, είχε διατελέσει Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, για 8 χρόνια. Διετέλεσε επίσης Γενική Διευθύντρια Καταστημάτων Καταναλωτών και SMB της Dell για την Ανατολική Ευρώπη & Ιταλία, έπειτα από μια δεκαετή πορεία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σε εταιρείες όπως η Dell USA, General Motors USA και Opel Bank GMHB. Είναι παράλληλα ανεξάρτητο μη-εκτελεστικό μέλος σε αρκετά Διοικητικά Συμβούλια.
Η κυρία Αντωνάκου είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Michigan.
Η ευρύτατη εμπειρία της σε διαφορετικούς κλάδους και διαφορετικά μέρη του κόσμου, την καθιστούν μια από τις πιο καταξιωμένες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ το 2020 το περιοδικό Fortune την κατέταξε ανάμεσα στις πιο δυναμικές γυναίκες της χώρας μας.


O κ. Ευτύχιος Βασιλάκης είναι Πρόεδρος της Aegean Airlines και της Olympic Air και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas S.A./Hertz. Είναι μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. της εισηγμένης εταιρίας λιανικής Fourlis, της εταιρίας LAMDA DEVELOPMENT S.A και της εταιρίας ανάπτυξης
και διαχείρισης τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών TEMES ενώ μετέχει στα διοικητικά συμβούλια και άλλων μεγαλύτερων και μικρότερων εταιρειών.
Έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς και της εταιρίας ΤΙΤΑΝ.
Από το 2011 είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος από το 2014 του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕ.Β). Επίσης είναι
μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ένας εκ των ιδρυτών του «Marketing Greece» αλλά και της σύμπραξης για την τουριστική και πολιτιστική προώθηση της Αθήνας «This is Athens».
Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Yale University (1988) και είναι κάτοχος Master in Business Administration από το Columbia Business School of New York (1991).
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.


Ο Καλλίνικος Καλλίνικος είναι Εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Goldair και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Goldair Cargo s.a. η οποία κατέχει ηγετικό ρόλο στην αγορά των Διεθνών Μεταφορών και Logistics. Επίσης, είναι Eκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Goldair Handling s.a., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών σε 26 αεροδρόμια στην Ελλάδα, 2 στην Κύπρο, 3 στη Βουλγαρία, 2 στην Αιθιοπία και 1 στην Ελβετία.
Από το 1988 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, αρχικά στον τομέα των λιανικoύ εμπορίου και αργότερα στον τομέα εκμεταλλεύσεως χώρων μαζικής εστίασης.
Από το 2000 κατέχει ηγετική θέση στον Όμιλο Goldair συμμετέχοντας στο top management των εταιρειών Goldair Cargo, Hellas Logistics, Mediterranean Logistics, Goldair, Goldair Handling.
Τέλος συμμετέχει σε σειρά Δ.Σ. εταιρειών και οργανισμών όπως ο ΣΕΤΕ, ο ΣΕΒ, το ΙΝΣΕΤΕ, η MARKETING GREECE, ΘΡΙΑΣΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΘΕΚ ΑΕ), το ΕΒΕΑ, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας, ο ΣΥΝΔΔΕ&Λ και το Συμβούλιο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής.


Η Νάγια Καλογεράκη είναι Chief Operating Officer της Coca-Cola HBC A.G. (CCHBC), μια εταιρεία δημοσίου ενδιαφέροντος εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και των Αθηνών, η οποία περιλαμβάνεται και στη λίστα των FTSE 100. Υπ’ αυτόν της τον ρόλο επιβλέπει τις δραστηριότητες 29 χωρών σε 3 ηπείρους αναφερόμενη στον CEO.
Η Καλογεράκη έχει περισσότερα από 25 έτη προϋπηρεσίας με την The Coca-Cola Company και την CCHBC. Έχοντας χτίσει την καριέρα της μέσω εμπορικών ρόλων αλλά και με την ιδιότητα της Γενικής Διευθύντριας, ανήλθε στο βαθμό της CCCO και εν συνεχεία της COO όντας μέλος του Executive Leadership Team του Ομίλου CCHBC.
Έχει, επίσης, υπηρετήσει ως Πρόεδρος του Global Customer Governance Board της The Coca-Cola Company ενώ είναι μέλος των παρακάτω Δ.Σ.:
Adelink Ltd., Café del Vergnano, Coca-Cola Bottling Company Egypt S.A και Coca- [Text Wrapping Break]Cola HBC AG. Από τον Οκτώβριο του 2021 η Καλογεράκη είναι επίσης μέλος του Supervisory Board of the Hellenic Corporation of Assets S.A (HCAP)
Είναι κάτοχος πτυχίου BSc in Business Administration και MBA από το Kent University. Έχει, επίσης, παρακολουθήσει Strategic management programs στο Harvard Business School.


Ο Ιωάννης Καραγιάννης είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατέχει ΜΒΑ. Διαθέτει εμπειρία στο Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις σε μεγάλες Ελληνικές και Πολυεθνικές εταιρείες.
Έχει εργαστεί στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ από το 1994, όπου αρχικά διετέλεσε Εμπορικός Διευθυντής της αλυσίδας καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Το 1997 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2001 έγινε Διευθύνων Σύμβουλος.
Το 2010 αναλαμβάνει καθήκοντα Συμβούλου Διοίκησης στον Όμιλο Εταιρειών Olympia, ενώ από το 2016 τελεί καθήκοντα Εκτελεστικού Προέδρου.


Ο κ. Πάνος Κυριακόπουλος από τον Ιούλιο του 2002 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Star Επενδυτικής Α.Ε, ενός ομίλου επιχειρήσεων με επενδύσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην Τεχνολογία. Στον έλεγχο του ομίλου περιλαμβάνονται η Νέα Τηλεόραση Α.Ε – Star Channel, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, ιστοσελίδες, ο Χρυσός Οδηγός Α.Ε. και η εταιρία μετάδοσης ψηφιακού σήματος Digea A.E.
Παράλληλα είναι μέλος του Δ.Σ των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ ναυτιλιακών εταιρειών Euroseas Ltd και Eurodry Ltd, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας [ΕΙΤΗΣΕΕ] και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ σε διάφορες εταιρίες όπως ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Από τον Ιούλιο του 1997 έως τον Ιούλιο του 2002 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων AE και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου της έως τον Δεκέμβριο του 2006.
Από τον Αύγουστο 1996 έως τον Ιούλιο του 1997 διετέλεσε σύμβουλος στην Τεχνική Εταιρία ΑΤΕΜΚΕ ΑΕ.
Από το Ιούλιο του 1986 μέχρι τον Ιούλιο 1996 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Globe Group Α.Ε με δραστηριότητα στους τομείς της Ναυτιλίας, της Κλωστοϋφαντουργίας και των Τροφίμων.
Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό από τον Οκτώβριο του 1984 έως τον Ιούνιο του 1986.
Ο κ. Κυριακόπουλος είναι πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne, Μ. Βρετανίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (M.sc) στην Ναυπηγική και Μηχανολογία του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ), ΗΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΒΑ) στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου.
Eίναι 59 ετών, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.
Έχει τιμηθεί από την Ελληνική Δημοκρατία με τον Αστέρα και τον Σταυρό Α΄Τάξης Αξίας και Τιμής και με ηθική αμοιβή για την θητεία του στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Του έχει απονεμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο βαθμός του Ταξιάρχου επί τιμή.


Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) το 1989 ενώ, ταυτόχρονα με τις σπουδές του, είχε ήδη αρχίσει να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση. Το 2001, σε ηλικία 33 ετών, ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της METRO A.E.B.E.
Το Φεβρουάριο του 2016, η METRO ΑΕΒΕ απέκτησε την αλυσίδα Βερόπουλος, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στην ελληνική αγορά. Σήμερα, η εταιρεία αριθμεί 274 καταστήματα λιανικής πώλησης My market και χονδρικής METRO Cash & Carry, καλύπτοντας στρατηγικά σημεία σε όλη την επικράτεια, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της ξεπερνάει τα 10.600 άτομα.
Τον Ιανουάριο του 2020 η εταιρεία, μέσω της θυγατρικής της MCC BEST VALUE LTD, εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα εκτός Ελλάδας στη Λεμεσό της Κύπρο, μεταφέροντας στο νησί το μοντέλο χονδρικής πώλησης για επαγγελματίες.
Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης είναι Πρόεδρος του ECR, της Ελληνικής Επιτροπής Λιανεμπόρων και Προμηθευτών, εκ μέρους των λιανεμπόρων, και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) και της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).


Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, Πρόεδρος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.
Ο Γεώργος Περιστέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Το 1980 έλαβε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού από το Ε.Μ.Π.
Η επαγγελματική του δραστηριότητα στην ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ξεκίνησε το 1981.
Από το 1982-1984 διετέλεσε Διευθυντής Κατασκευών σημαντικών κατασκευαστικών έργων.
Το 1984 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη θητεία του είναι:1993: Εισαγωγή της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στο Χ.Α.Α.
1997: Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ιδρύει την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και εισέρχεται στον τομέα παραγωγής ενέργειας. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κατέχει έκτοτε ηγετική θέση στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
1999: Δημιουργείται ο όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.
2000: Εκλέγεται Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Α.Π.Ε.
2002: Ανάληψη καθηκόντων Προέδρου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
2003: Ιδρύεται η εταιρεία ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ. Υλοποίηση του πρώτου ιδιωτικού θερμοηλεκτρικού σταθμού στην Ελλάδα. Ακολουθεί η εταιρεία ΗΡΩΝ ΙΙ.
Συνεχής δραστηριοποίηση στους τομείς των Κατασκευών, των Παραχωρήσεων, της Ηλεκτροπαραγωγής, ιδίως από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), στην Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Πολωνία και τις ΗΠΑ.


Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΕΛΠΕ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος του μετόχου POIH. Ο κ. Α. Σιάμισιης κατέχει πτυχίο Οικονομικών (Οικονομετρία) από το Πανεπιστήμιο του Essex και είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και Ουαλία (ICAEW).
Ξεκίνησε την καριέρα του το 1989 στην KPMG στο Λονδίνο, με ειδίκευση στον τραπεζικό τομέα και μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους.
Από το 1993 έως το 2000 εργάστηκε σε Διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον Όμιλο DIAGEO.
Κατά την περίοδο 2000 έως 2002 εργάστηκε σε εισηγμένη εταιρία υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, συμφερόντων του Ομίλου ΛΕΒΕΝΤΗ και το 2003 ξεκίνησε στην ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών.
Το 2005 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Ομίλου ΕΛΠΕ, θέση που διατηρούσε μέχρι και πρόσφατα, και ορίστηκε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου.
Από το 2012 είχε την εποπτεία των δραστηριοτήτων εξωτερικού και το 2014 ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.
Εκτός από μέλος (FCA) του ICAEW, και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, συμμετέχει στις ομάδες Corporate Finance Faculty, Tax, Corporate Governance του ICAEW καθώς και στο Συμβούλιο της Εταιρικής Διακυβέρνησης της AMHEC.


Η Ασημίνα Τζίκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη συνέχεια έλαβε MBA από το Πανεπιστήμιο Keele στην Αγγλία. Γνωρίζει επίσης αγγλικά και ιταλικά.
Προσχώρησε στην ELVIAL ΑΕ το 1998. H ELVIAL είναι μία ελληνική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά διέλασης αλουμινίου για περισσότερα από 30 χρόνια και αποτελεί μία ισχυρή δύναμη στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς αναγνωρίζεται ως μία από τις αναπτυσσόμενες και οικονομικά υγιέστερες εταιρίες διεθνώς. Η Ασημίνα εξειδικεύεται στο Στρατηγικό Σχεδιασμό και τα Χρηματοοικονομικά, ενώ έχει σημαντική εμπειρία στις Εξαγωγές και ειδικά στην περιοχή των Βαλκανίων. Διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας τον Ιανουάριο του 2015.
Επιπλέον, είναι Γεν. Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου.
Η Ε.Ε.Α. είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην προώθηση και διερεύνηση της χρήσης των προϊόντων αλουμινίου και στη στήριξη της θέσης των μελών του.
Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Κυριακού και έχει δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και το Δημήτρη.


Ο Θεόδωρος Τρύφων γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία.
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του City, London Business School.
Από το 1992 έως και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN.
Ο Όμιλος της ELPEN έκλεισε το 2018 με κύκλο εργασιών 200.000.000€, έχοντας στο δυναμικό του πάνω από 1000 εργαζομένους και 3 παραγωγικές μονάδες στο Πικέρμι Αττικής. Κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του φαρμάκου, εξάγει σε 40 χώρες και έχει το μεγαλύτερο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό και Πειραματικό Κέντρο Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα.
Παράλληλα ο κ. Θεόδωρος Τρύφων είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ενός Συλλόγου με 45 μέλη (27 παραγωγικές μονάδες).


Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ. Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ είναι επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στην Ελλάδα, από το Νοέμβριο του 2010.
Υπό τη διοίκησή του, ο Όμιλος ΟΤΕ εξυγίανε τα οικονομικά του, δημιούργησε νέες πηγές εσόδων, και μετασχηματίστηκε σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας με τον πελάτη στο επίκεντρο και την COSMOTE ως ενιαία εμπορική μάρκα για τα προϊόντα του Ομίλου σε σταθερή, κινητή, internet και τηλεόραση. Η υγιής χρηματοοικονομική του θέση, επιτρέπει στον Όμιλο ΟΤΕ να εφαρμόζει ένα εκτεταμένο, πολυετές σχέδιο επενδύσεων σε δίκτυα οπτικών ινών, κινητής νέας γενιάς, υπηρεσιών πληροφορικής και συνδρομητικής τηλεόρασης εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές της χώρας και συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
Από το 2001, ο κ. Τσαμάζ κατείχε σειρά θέσεων ευθύνης στον ΟΤΕ, επιβλέποντας την πορεία των θυγατρικών του Ομίλου εκτός Ελλάδος και συνεισφέροντας στην εξυγίανση των διεθνών δραστηριοτήτων. Έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του ΟΤΕ και της COSMOTE στο εξωτερικό και μέλος του ΔΣ της ΕΕ, στην Μεγάλη Βρετανία.
Πριν την ένταξή του στον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είχε αναλάβει διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στους τομείς του Marketing και των Πωλήσεων, αλλά και Γενικής Διεύθυνσης σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Vodafone και η Philip Morris.


Διευθύνων Σύμβουλος, Alpha Bank
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου
St. Gallen στην Ελβετία με ειδίκευση στην Τραπεζική.
Κατείχε ανώτερες θέσεις στη μονάδα Επενδυτικής Τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο και διετέλεσε Αναπληρωτής (εκτελών χρέη) CFO στην Εμπορική Τράπεζα.
Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007. Το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer (CFO) του Ομίλου και το 2012 Γενικός Διευθυντής, θέσεις από τις οποίες συνέβαλε σημαντικά στην άντληση κεφαλαίων και στη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Alpha Bank με τη συμμετοχή ξένων θεσμικών επενδυτών, καθώς και στην υλοποίηση σημαντικών εξαγορών και συγχωνεύσεων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενισχύοντας τη θέση της Τράπεζας.
Από τον Νοέμβριο του 2018 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και από τον Ιανουάριο του 2019 Διευθύνων Σύμβουλος.
Το 2019 εξελέγη ως μέλος του Institut International d’ Études Bancaires (IIEB).


Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (2022-).
Ο Αθανάσιος Συριανός γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Albertus Magnus της Κολωνίας, στη Γερμανία. Από το 1984 έως το 1987 εργάστηκε στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία ΑΙΩΝ 21, με έδρα τον Πειραιά. Το 1988 συμμετείχε σε μελέτη του Ινστιτούτου Επιστημών Μεταφορών του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, για την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, σχετικά με την ανάπτυξη των οδικών μεταφορών στην Ευρώπη. Από το 1989 έως το 1992 εργάστηκε στην εταιρεία Roland Berger, Διεθνείς Σύμβουλοι Επιχειρήσεων στο Μόναχο. Από το 1992 έως το 2019 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και από το 1997 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης Α.Ε.
Έχει θητεύσει ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (2007-2022), της KARENTA A.E./Διανομέας της Audi, VW & Skoda (2019-2022), της Marketing Greece/ανώνυμη εταιρία προώθησης και ανάπτυξης του τουρισμού (2018-), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (2016-2019), της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1996-2012), της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (1985-1988), του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς (1984-1988). Υπήρξε αθλητής, μέλος της εθνικής ομάδας κωπηλασίας. Είναι παντρεμένος με τη Dorothea Mertin και έχουν τρία παιδιά. Μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά.


Ο κ. Πάνος Λώλος γεννήθηκε το 1972. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ έλαβε Μaster of Arts από το North Carolina State University των ΗΠΑ και MBA από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Από το 2000 έως και το 2001 εργάστηκε στην ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. -θυγατρική της DELHAIZE GROUP S.A. που αποτελεί βελγική αλυσίδα λιανεμπορίου τροφίμων. Από το 2001 εργάζεται στο χώρο της βιομηχανίας έχοντας θητεύσει σε θέσεις που αφορούν τις πωλήσεις εσωτερικού και εξωτερικού της ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. –κορυφαίου Ευρωπαίου παραγωγού που εξειδικεύεται στην παραγωγή και την διανομή προϊόντων χαλκού και κραμάτων χαλκού με δυναμική εμπορική παρουσία στις Ευρωπαϊκές και τις διεθνείς αγορές. Tο 2020 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Τομέα Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. ενώ σήμερα κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή του Κλάδου Χαλκού της ίδιας εταιρείας.
Ο κ. Λώλος είναι πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., μέλος των Δ.Σ. της SOFIA MED A.D., της ΕΑΝΕΠ-Ο.Α. Α.Ε., της ΕΔΕΠ-Ο.Α. Α.Ε., του ΣΕΒ -στου οποίου την Επιτροπή Εξωστρέφειας προεδρεύει- και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, ενώ είναι εγγεγραμμένο μέλος του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ της ΕΛΛΑΔΑΣ.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα τεχνολογίας, ανταγωνισμού, τιμολόγησης, κανονιστικών ρυθμίσεων, ανάλυσης αγοράς και τεχνικών marketing στην βιομηχανία.
Πέραν των θεματικών που σχετίζονται με την βιομηχανία, οι δημόσιες παρεμβάσεις του και η αρθρογραφία του στα ελληνικά και τα αγγλικά σχετίζονται με την οικονομία και τις ρυθμιστικές πολιτικές.


Ο κύριος Δημήτριος Μαθιός γεννήθηκε το 1954 στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος Ζηριδίου Λυκείου το 1972 και του Πολυτεχνείου του Τορίνου στην Ιταλία στο οποίο σπούδασε από το 1972 έως το 1977 στην Ειδικότητα Αρχιτέκτων – Μηχανικός. Κατέχει Master of Business Administration (MBA).
Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ. της εταιρείας «ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΑΕ», μέλος του ΧΑΑ. Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος της Βιομηχανίας Ideal Πυρίμαχα ΑΕ. Ιδιοκτήτης – Υπεύθυνος Πωλήσεων & Προώθησης των καταστημάτων λιανικής πώλησης δομικών υλικών «BAU MARKET ΑΕ». Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ). Μέλος του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Πυριμάχων. Μέλος Παγκόσμιας Ένωσης Ενεργειακών Μηχανικών. Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ). Αντιπρόεδρος στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC). Αντιπρόεδρος στο Έλληνο-Σλοβενικό Επιμελητήριο. Μέλος Δ.Σ. στην Έλληνο-Σαουδαραβικής Ένωσης. Μέλος Δ.Σ. στο Έλληνο-Αιθιοπικό Επιμελητήριο.


Ο Ομότιμος Καθηγητής Κλεομένης Μπάρλος γεννήθηκε τις 20 Μαρτίου του 1949 στην Πάτρα. Έλαβε Πτυχίο Χημείας και διδακτορικό δίπλωμα Χημείας από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου το 1976 με αντικείμενο την σύνθεση και φασματοσκοπεία βορανίων, οργανοπυριτικών και οργανοφωσφορικών ενώσεων.
Το 1980 προσελήφθη στο Εργαστήριο Οργανικής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών ως Ειδικός Επιστήμονας και εν συνεχεία έφτασε έως τη βαθμίδα του Καθηγητή. Από το 1981 διδάσκει “Οργανική Χημεία” και “Πεπτιδική και Συνδυαστική Χημεία” στο Παν/μιο Πατρών όπου εργάσθηκε στους τομείς παραγώγων αμινοξέων, ειδικών πολυμερών και την σύνθεση πεπτιδίων και μικρών πρωτεϊνών.
Επιπλέον ίδρυσε το 1990 την εταιρία Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών Α.Ε. (CBL S.A.) με την δραστηριότητα της οποίας ασχολείται έως σήμερα.
Από τον Μάιο του 2015 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος και από το 2016 μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.


Πρόεδρος Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών
Ο Γιώργος Ρουπακιάς γεννήθηκε το 1980 στη Λάρισα και έχει σπουδάσει στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Leeds και ολοκλήρωσε σε μεταπτυχιακό επίπεδο «MSc Construction Management».
Από το 2007 είναι Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. και ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕ, καθώς επίσης Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην κλινική «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ», με έδρα τη Λάρισα.
Στον ΣΘΕΒ συμμετέχει ενεργά και εκλέγεται ανελλιπώς στο εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο από το 2007 ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος από το 2010 έως και το 2019.
Συμμετέχει σε πολλά κατασκευαστικά projects ενώ έχει διατελέσει υπεύθυνος οργάνωσης και προγραμματισμού, επόπτης ποιοτικού ελέγχου και υπεύθυνος παραγωγής καθώς και στο τμήμα στατικών και αρχιτεκτονικών μελετών στην ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε.
Συμμετέχει, ως εκπρόσωπος του ΣΘΕΒ, στην Ομάδα Εργασίας «Αδειοδότηση Έργων και Δραστηριοτήτων» του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.
Μιλάει αγγλικά, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.
Ομάδα Διοίκησης


Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εξελέγη Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών τον Ιούνιο του 2020.
Ο κ. Παπαλεξόπουλος είναι Πρόεδρος του Ομίλου TITAN, ενός διεθνή παραγωγού τσιμέντου και δομικών υλικών που δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1902. Ο Όμιλος απασχολεί άμεσα περίπου 5.500 άτομα, λειτουργεί εργοστάσια τσιμέντου σε 10 χώρες και δραστηριοποιείται σε αρκετές ακόμα.
Ο κ. Παπαλεξόπουλος είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας για τη Βιομηχανία (European Round Table for Industry – ERT) και Πρόεδρος της Επιτροπής του ERT για την Ενεργειακή Μετάβαση και την Κλιματική Αλλαγή.
Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της «Endeavor Greece».
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο HARVARD των ΗΠΑ.
Πριν την ένταξη του στον ΤΙΤΑΝΑ, δούλεψε ως σύμβουλος στη McKinsey & Company στη Νέα Υόρκη και το Μόναχο.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.


Γεννήθηκε το 1954. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών (BA in Government) του Harvard University και MBA του Harvard Graduate School of Business Administration. Κατείχε ποικίλες θέσεις ευθύνης για περίπου 20 έτη στην Owens Corning (O.C.). Διετέλεσε Πρόεδρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων του Τομέα Συνθετικών Υλικών (Composites) και Πρόεδρος των Μονωτικών Υλικών στα αρχηγεία της εταιρείας στις Η.Π.Α. Προηγουμένως είχε ηγηθεί των δραστηριοτήτων Composites της O.C. στην Ευρώπη με έδρα τις Βρυξέλλες. Το 1998 εντάχθηκε στον Όμιλο S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. ως Chief Operating Officer (1998-2001), εν συνεχεία ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος (2001-2011), όντας ο πρώτος που δεν προερχόταν από την οικογένεια των ιδρυτών της εταιρείας και συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο επί 15 έτη.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Raycap S.A. από το 2001 έως το 2016 και Σύμβουλος Διοίκησης από το 2011, μέλος του Δ.Σ. της Future Pipe Industries (Ντουμπάι, Η.Α.Ε.) από το 2008 έως το 2019 και μέλος του Δ.Σ. της τεχνικής εταιρείας ΕΝΟΙΑ ΒV από το 2009 έως το 2013, όπου διετέλεσε Πρόεδρος από το 2011 εως το 2013.
Από το 2004 είναι μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ TITAN και Σύμβουλος Διοίκησης από το 2011. Είναι συνιδρυτής και Σύμβουλος της Zeus Capital Management απο το 2007. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της ALPHA BANK από το 2014, της Fairfield-Maxwell Ltd (Η.Π.Α.) από το 2018 και της Eurolife FFH Insurance Group Holdings S.A. από τον Ιανουάριο του 2021.
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων από το 2001 έως το 2009, στο οποίο διετέλεσε και Πρόεδρος (2005-2009). Επιπλέον, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) από το 2006 έως το 2016, όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος (2010-2014) και Γενικός Γραμματέας (2014-2016). Επιπρόσθετα, είναι ιδρυτής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από το 2008 έως το 2016.
Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. του Solidarity Now από το 2013 και Αντιπρόεδρος από το 2016, καθώς και μέλος του Δ.Σ. του ALBA Business School από το 2016. Έχει υπηρετήσει ως μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή του egg (enter-grow-go) και του MBA International Program του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

O Γιώργος είναι σήμερα Γενικός Διευθυντής στον ΣΕΒ, Διευθύνων Σύμβουλος στον ερευνητικό / αναπτυξιακό βραχίονά του τη «Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας ΑΕ» και Aντιπρόεδρος στον εκπαιδευτικό βραχίονά του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.
Είναι ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. της Entersoft, καθώς και μέλος του Advisory Board του EGG στη Eurobank. Έχει επίσης τη θέση του προεδρεύοντος των εργασιών της BusinessEurope σε θέματα διεθνών αγορών.
Την περίοδο 2019-2022 είχε τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ, συντονίζοντας τα κρίσιμα θέματα της βιομηχανικής πολιτικής, των αναπτυξιακών στρατηγικών, των επενδύσεων, της ψηφιακής οικονομίας, της περιφερειακής ανάπτυξης και του διεθνούς εμπορίου. Την περίοδο 2012-2019 κατείχε διευθυντικές θέσεις στον ΣΕΒ. Πριν τον ΣΕΒ διατέλεσε Ανώτερος Διευθυντής στην PwC, όπου διεύθυνε σημαντικά έργα Strategy & Operations στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο πανεπιστήμιο Πειραιά και το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Διαθέτει σημαντικό συγγραφικό και επιστημονικό έργο σε θέματα τεχνολογιών αιχμής και σύγχρονης επιχειρηματικότητας.
Ο Γιώργος είναι διδάκτωρ (Ph.D.) τεχνητής νοημοσύνης του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Heriot-Watt, Edinburgh, Βρετανία, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc.) στην τεχνητή νοημοσύνη από το Bristol University, Βρετανία και πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Κατερίνα Δασκαλάκη είναι Διευθύντρια του Τομέα Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΒ.
Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται τα θέματα των εργασιακών σχέσεων (ατομικών και συλλογικών), της πολιτικής μισθών, των συλλογικών διαπραγματεύσεων που χειρίζεται ο ΣΕΒ (Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας), των συνδικαλιστικών θεμάτων, του κοινωνικού διαλόγου, της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, της κοινωνικής ασφάλισης (θέματα που άπτονται και των 3 πυλώνων) καθώς και ευρύτερα τα θέματα που αφορούν την παρακολούθηση και ψηφιακή οργάνωση της αγοράς εργασίας.
Εργάζεται στον ΣΕΒ από το 2002 και έχει ειδικευτεί στα θέματα των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού διαλόγου σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, μέσω της θεσμικής εκπροσώπησης του Συνδέσμου στις διαβουλεύσεις και στις επιτροπές του Υπουργείου Εργασίας στα θέματα αρμοδιότητάς της, στους τριμερείς φορείς εκπροσώπησης, στις σχετικές ομάδες εργασίας της Businesseurope, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργοδοτών (ΙΟΕ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), καθώς και μέσω της συμμετοχής στα διοικητικά συμβούλια του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (EUROFOUND) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU OSHA).
Κατέχει ΜΑ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με Ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση και Πολιτική και ΒΑ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ενώ μιλάει αγγλικά (άριστα) και γαλλικά (καλά).

Η Μάγκυ Αθανασιάδη είναι σήμερα διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας του ΣΕΒ.
Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται τα θέματα της Βιομηχανικής πολιτικής, των Αναπτυξιακών Στρατηγικών, των Επενδύσεων, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, της Έρευνας και της Καινοτομίας. Επιδιώκει την αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, την συστηματική ενίσχυση των επενδύσεων, τη βελτίωση της ψηφιακής ωριμότητας των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας και τον μετασχηματισμό της έρευνας σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Στην επαγγελματική της διαδρομή δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια ως επιχειρηματίας, εγκατέστησε μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πέτυχε σημαντική ανάπτυξη και εξαγωγική δραστηριότητα με βασικά όπλα την εξωστρέφεια, την τεχνολογία, την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα προϊόντων.
Διετέλεσε επίσης σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπόνησε ως Senior Project Manager πλήθος στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων για την αναδιοργάνωση, τον λειτουργικό ανασχεδιασμό και την ψηφιοποίηση δημόσιων οργανισμών.
Είναι Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ και διαθέτει πιστοποίηση εσωτερικού ελεγκτή (internal auditor) συστημάτων διασφάλισης ποιότητας.

Ο Μιχάλης Μητσόπουλος είναι σήμερα Διευθυντής Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Υποθέσεων. Στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται κρίσιμα για τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία ζητήματα που αφορούν τη χωροθέτηση, αδειοδότηση και εγκατάσταση επιχειρήσεων σε οργανωμένους υποδοχείς, εποπτεία της αγοράς και συστήματα ποιότητας, ανταγωνισμό, θέματα καταναλωτή και προσωπικών δεδομένων, εταιρικής διακυβέρνησης, φορολογικής πολιτικής και αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου, διαφάνειας και καλής νομοθέτησης. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της BusinessEurope.
Στο παρελθόν διατέλεσε, μεταξύ άλλων, ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Γενική Γραμματεία Εμπορίου και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχει συγγράψει βιβλία στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, έχει συνεισφέρει σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς τόμους και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει αρθογραφήσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά για θέματα όπως την Ελληνική οικονομία, θεωρία οικονομικής ανάπτυξης, οικονομία και δικαιοσύνη, εκπαίδευση, συνταγματική μηχανική, φορολογία της εργασίας και την καινοτομία.
Ο Μιχάλης Μητσόπουλος είναι Διδάκτωρ (Ph.D.) πολιτικής οικονομίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ΗΠΑ, και πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Αύγουστο του 2016, διατηρεί τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται τα θέματα πράσινης μετάβασης με έμφαση στην περιβαλλοντική αδειοδότηση, την κλιματική αλλαγή, την κυκλική οικονομία και την προάσπιση της βιοποικιλότητας.
Eίναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Master of Science, στην Εξοικονόμηση Ενέργειας και την Περιβαλλοντική Διαχείριση από το Cranfield University.
Στην επαγγελματική του πορεία ανέλαβε θέσεις ευθύνης σε επιχειρήσεις του συμβουλευτικού, του μεταλλευτικού και του βιομηχανικού κλάδου στον τομέα Υγεία, Ασφάλεια και Περιβάλλον. Απέκτησε εμπειρία στον σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικών, στη διοίκηση και συντονισμό ομάδων, στην διαχείριση σύνθετων έργων και επίλυση προβλημάτων καθώς και στην αξιολόγηση ρίσκου.
Ασχολείται με τα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης από το 2012 και είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο CSR Hellas και στο Global Compact Network Hellas.

Η Βίκυ Μακρυγιάννη είναι σήμερα διευθύντρια του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΣΕΒ.
Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται τα θέματα εξωστρέφειας, διεθνούς εμπορίου και περιφερειακής ανάπτυξης. Έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτική σε διάφορα ιδρύματα (London School of Economics, King’s College London, Sciences-Po Paris, Sussex University) και έχει εργαστεί από το 2005, σε διάφορους ελληνικούς οργανισμούς, όπως στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ).
Εργάζεται στον ΣΕΒ από το 2003 με κύριο στόχο την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων ως προς την αύξηση των εξαγωγικών προορισμών και των μεριδίων τους στις ξένες αγορές.
Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά σε επίπεδο μητρικής γλώσσας, Ισπανικά (καλά) και Αραβικά (λίγα).


Κατάγεται από τη Λευκάδα, γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στον Καναδά, σπούδασε και εργάστηκε στις ΗΠΑ.
Εργάζεται από το 2015 ως Διευθύντρια Μελών, Εσόδων και Περιφερειακής Δικτύωσης στον ΣΕΒ, για τη διασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας του Οργανισμού, την υλοποίηση πολιτικής Μελών, την επέκταση της αντιπροσωπευτικότητας της βάσης των μελών σε Αττική και Περιφέρεια. Επίσης, μεταξύ 2013-2015 εργάστηκε και ως Σύμβουλος Εξωστρέφειας προς στελέχη επιχειρήσεων για την Πρωτοβουλία Εξωστρέφειας του ΣΕΒ .
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1993, και ανέλαβε Επικεφαλής Διμερών Επιμελητηρίων και Επιχειρηματικών Συμβουλίων για τις χώρες των ΗΠΑ, Καναδά, Μεγάλη Βρετανία και Κίνα, διαχειριζόμενη επιχειρηματικές υποθέσεις, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη εργασιών τόσο των ελληνικών εταιρειών σε ξένες αγορές, όσο και την δραστηριότητα ξένων εταιρειών στην Ελλάδα. Από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, υπηρέτησε τις ελληνικές εξαγωγές και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Επίσης, ανέλαβε την ίδρυση, οργάνωση και ανάπτυξη Σχολής ΜΒΑ υπό την Αιγίδα του ΣΒΕ για τα στελέχη επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.
Στις ΗΠΑ εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα σε θέματα δημοσίων και εξωτερικών υποθέσεων.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο George Mason, Βιρτζίνια, ΗΠΑ, κάτοχος (ΒΑ) Government and Politics, και στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές (MPA) Master in Public Administration.
Εθελοντικά διαχειρίζεται καταστάσεις σε θέματα Υγείας (επικοινωνία ασθενών-γιατρών, κάλυψη αναγκών ασθενών και νοσοκομείων), και επίσης σε θέματα Νησιωτικότητας.

Η Ρόζα Μόνου είναι επαγγελματίας με πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της επικοινωνίας, των δημοσίων σχέσεων, της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, με έμφαση στα νέα μέσα.
Σπούδασε επικοινωνία και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον τομέα του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας με νέες τεχνολογίες.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης τόσο στον ιδιωτικό τομέα (σε εταιρείες επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, με πελάτες όπως ο Δήμος Αθηναίων, η Johnson & Johnson Hellas, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Philips Hellas, η Piaggio Hellas, κ.ά.), όσο και στον δημόσιο τομέα (σύμβουλος νέων μέσων στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, όπου διαχειρίστηκε αρκετά απαιτητικά έργα, όπως η εισαγωγή της επικοινωνίας με νέα μέσα και πολιτικών ανοιχτών δεδομένων στην Κυβέρνηση, ενώ το 2011 ίδρυσε το Startupgreece.gov.gr.). Σήμερα, εργάζεται στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ως διευθύντρια του τομέα εταιρικής επικοινωνίας και εκδηλώσεων.

- Σήμερα είναι Διευθυντής του Τομέα ΜΜΕ και Ενημέρωσης του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.
- Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ. Ακολούθησε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς -τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων –με την ανάληψη δικτατορικής διατριβής στο αντικείμενο «Ανασχεδιασμός Επιχειρηματικών Διαδικασιών & Διοίκησης Ολικής Ποιότητας». Είναι κάτοχος του διπλώματος «Certified Quality Technician” της American Society for Quality Control». (1986-1993).
- Εργάστηκε ως μηχανικός παραγωγής στο εργοστάσιο Αθηνών της Coca Cola 3E και ως μηχανικός σχεδιασμού στο Ερευνητικό Κέντρο (ΕΚΕΤ) της ΑΕ Τσιμέντα Ηρακλής (1992-1993).
- Έχει εργαστεί περί τα 15 χρόνια ως διευθυντής ειδικών εκδόσεων και μελετών: (Περιοδικές εκδόσεις Plant Management, Hotel & Restaurant, Οδηγός Δημοσιότητας & Επικοινωνίας, Οδηγός Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητήριου, Οδηγός Ελληνο-σκανδιναβικών επιμελητήριων), σε εξειδικευμένο οργανισμό επιχειρηματικής (business to business) πληροφόρησης, του ομίλου επικοινωνίας και διαφήμισης Ι.Ν.Λεούσης, καλύπτοντας θέματα βιομηχανικής ανάπτυξης και επενδύσεων, διοίκησης ολικής ποιότητας, οργάνωσης Logistics-εφοδιαστικής, συστημάτων αυτοματισμού, ανθρώπινου δυναμικού, κ.α.
- Διετέλεσε συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας (1997-1998).
- Έχει τιμηθεί με το δημοσιογραφικό βραβείο «Λέοντος Μελά 1994 – 1995» από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών.
- Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ),της American Society for Quality (ASC), του Ελληνικού Τμήματος των Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ-GREEK SECTION), καθώς και αναπλ. Μέλος της Ολομέλειας της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.).

Ο Γιάννος Μητσός είναι Οικονομολόγος και Πολιτικός Επιστήμονας με εκτενή επαγγελματική εμπειρία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και στο London School of Economics. Στην επαγγελματική σταδιοδρομία, έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη διασυνδέσεων μεταξύ γνώσης και παραγωγής, πολιτικών και επιχειρήσεων, καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας αλλά και την ανάγκη τεκμηριωμένης προσέγγισης και απλής παρουσίασης.
Ως Σύμβουλος του ΓΓΒ, ανέλαβε για την εποχή πρωτοποριακές δράσεις συντονίζοντας τα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας (τα πρώτα με αφετηρία επιχειρηματικά σχέδια) ενώ ως Υποδιευθυντής Διεθνών Σχέσεων της ΙΝΤΡΑΚΟΜ A.E. συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυσης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών. Στη συνέχεια, εργαζόμενος σε πολιτικό περιβάλλον, εργάστηκε ως Σύμβουλος Βουλευτή της Αντιπολίτευσης, θέση που εξελίχθηκε σε Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας, και στη συνέχεια Ανάπτυξης. Στο Υπουργείο Παιδείας, ανέλαβε συντονιστικό ρόλο στον εμβληματικό νόμο 4009/2011. Τον Ιούλιο 2012, ανέλαβε Senior Advisor στον ΣΕΒ, όπου έχει εργαστεί στους τομείς Βιομηχανίας και Αναπτυξιακών Πολιτικών και ΜΜΕ & Ενημέρωσης. Σήμερα είναι Συντονιστής Θέσεων και Περιεχομένου του ΣΕΒ. Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά σε επίπεδο μητρικής γλώσσας, Ιταλικά (καλά) και Ισπανικά (λίγα).


Η Κατερίνα Αγγελοπούλου είναι σήμερα Διευθύντρια Τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.
Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται:
- Η προώθηση του οικονομικού σχεδιασμού, οι ενέργειες για την πρόληψη προβλημάτων και η διαμόρφωση και επίβλεψη του πληροφοριακού συστήματος των οικονομικών του ΣΕΒ.
- Επιπλέον στα πλαίσια των καθηκόντων της παρακολουθεί την καθημερινή λειτουργία και την τήρηση των διαδικασιών του Οργανισμού.
- Τέλος, συντονίζει πολιτικές και αποφάσεις που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό την ικανοποίηση του προσωπικού και την βελτίωση της απόδοσης της εργασίας του.
Εργάζεται στον ΣΕΒ από το 1997 σε διάφορους Τομείς του Οργανισμού, αποκτώντας πολύτιμη εργασιακή εμπειρία και γνώση της κουλτούρας του Οργανισμού. Εξειδικεύτηκε στις διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΓΣΣΕ για την σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Πειραιά στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Προσφέρει εθελοντική εργασία στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντούρος είναι Μόνιμος Αντιπρόσωπος του ΣΕΒ στη BusinessEurope και την ΕΕ από το Φεβρουάριο 2018. Πριν αναλάβει καθήκοντα στο ΣΕΒ, έχει εργαστεί για πάνω από 12 χρόνια στις Βρυξέλλες, πρώτα ως συμβασιούχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ύστερα ως επικεφαλής γραφείου ευρωπαϊκού συνδέσμου με εξειδίκευση σε θέματα μεταφορών και οδικής ασφάλειας.
Σπούδασε πρώτα Οικονομικά και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Southampton και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Είναι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου εκπροσωπεί το ΣΕΒ στην ομάδα των εργοδοτών.