TÜV HELLAS: Πιστοποίηση προϊόντων χωρίς γλουτένη από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

13 Οκτωβρίου 2021 | Νέα Μελών

Πιστοποίηση προϊόντων χωρίς γλουτένη (gluten-free) για πρώτη φορά στην Ελλάδα προσφέρει η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης.

Η πιστοποίηση χορηγείται με βάση το πρότυπο του Association Of European Coeliac Societies (AOECS) το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στη χρήση του σχετικού λογότυπου (Crossed Grain Symbol) στα προϊόντα.

Σημειώνεται πως η νέα αυτή υπηρεσία προσφέρεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του συστήματος αδειοδότησης χρήσης του σήματος (European Licensing System – ELS).
Αντίστοιχα, το εμπορικό σήμα Crossed Grain διαβεβαιώνει παγκοσμίως πως το προϊόν που το φέρει είναι ασφαλές για κατανάλωση από άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.

Έτσι, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα προσδίδει την πολυετή του εμπειρία και αξιοπιστία στη διαδικασία πιστοποίησης προϊόντων χωρίς γλουτένη. Χάρη στη συνεργασία του με την Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης και ακολουθώντας τις οδηγίες του προτύπου AOECS παρέχει τη δυνατότητα στις εταιρείες παραγωγής τροφίμων να πιστοποιήσουν τα προϊόντα χωρίς γλουτένη που παράγουν με το πλέον αναγνωρισμένο λογότυπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι είναι τα προϊόντα χωρίς γλουτένη

Ως τρόφιμα και ποτά χωρίς γλουτένη ορίζονται τα εξής:
α) τα προϊόντα που αποτελούνται ή κατασκευάζονται μόνο από ένα ή περισσότερα συστατικά που δεν περιέχουν σιτάρι (δηλαδή όλα τα είδη Triticum, όπως σκληρό σιτάρι, όλυρα και σιτάρι khorasan, το οποίο διατίθεται επίσης στην αγορά με διαφορετικά εμπορικά σήματα όπως το KAMUT), σίκαλη, κριθάρι, βρώμη * ή τις διασταυρωμένες ποικιλίες τους και το επίπεδο γλουτένης δεν υπερβαίνει συνολικά τα 20 mg / kg, με βάση τα τρόφιμα που πωλούνται ή διανέμονται στον καταναλωτή.

Και/ή

β) τα προϊόντα που αποτελούνται από ένα ή περισσότερα συστατικά από σιτάρι (δηλ. όλα τα είδη Triticum, όπως σκληρό σιτάρι, όλυρα και σιτάρι khorasan, το οποίο διατίθεται επίσης στο εμπόριο με διαφορετικά εμπορικά σήματα όπως το KAMUT) σίκαλη, κριθάρι, βρώμη * ή τις διασταυρωμένες ποικιλίες τους, ειδικά επεξεργασμένο για την απομάκρυνση της γλουτένης και το επίπεδο της γλουτένης δεν υπερβαίνει τα 20 mg / kg συνολικά, με βάση τα τρόφιμα που πωλούνται ή διανέμονται στον καταναλωτή.

Αντίστοιχα, η εν λόγω πιστοποίηση έχει μεγάλη σημασία για ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, καθώς υπολογίζεται ότι ένα στα 100 άτομα πάσχουν από κοιλιοκάκη στην Ευρώπη. Η κοιλιοκάκη μπορεί να εμφανιστεί με ένα ευρύ φάσμα ήπιων έως πολύ σοβαρών συμπτωμάτων με τη μόνη θεραπεία να είναι μια αυστηρή καθημερινή δίαιτα χωρίς γλουτένη.

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ