TÜV HELLAS: Τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

23 Νοεμβρίου 2022 | Νέα Μελών

Ένα έργο ενεργειακής υποδομής στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου – TAP (Trans Adriatic Pipeline AG) πιστοποίησε σύμφωνα με Διεθνή Πρότυπα η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Πρόκειται για μια Πιστοποίηση με ιδιαίτερη βαρύτητα στην τρέχουσα συγκυρία, όπου ο ρόλος των ενεργειακών αγωγών είναι κομβικός στην εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας, εν μέσω κρίσης.

Ειδικότερα, ο κορυφαίος Διαπιστευμένος Φορέας Πιστοποίησης στην Ελλάδα, TÜV HELLAS (TÜV NORD), επιθεώρησε την εταιρεία λειτουργίας TAP και τις εγκαταστάσεις του αγωγού, προχωρώντας σε μια σειρά από πιστοποιήσεις.

Συγκεκριμένα η TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποίησε τον TAP:

 • Για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2015
 • Για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ISO 14001:2015
 • Για το Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 45001:2018

Η απονομή των πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στο Μουσείο Μπενάκη στην οποία, από την πλευρά του φορέα πιστοποίησης παρευρέθηκαν οι Δρ. Dirk Stenkamp, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TÜV NORD GROUP, ενώ από την πλευρά του TAP ο κ. Luca Schieppati , Managing Director του TAP, επιβεβαιώνοντας τη σημασία των εν λόγω πιστοποιήσεων οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία του αγωγού, στο αποτύπωμά του σε κοινωνία και οικονομία καθώς και στην αξία των σχετικών πιστοποιήσεων.

Την τελετή απονομής των πιστοποιητικών τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ορέστης Καβαλάκης. Η κυρία Σδούκου, σε τοποθέτησή της αναφέρθηκε στο νέο ενεργειακό τοπίο και στη συνεισφορά του TAP στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας ενώ ο κ. Καβαλάκης τόνισε τον κεφαλαιώδη ρόλο που παίζουν οι επενδύσεις αυτού του τύπου στην οικονομία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλειος Γούναρης.

Σημειώνεται ότι ο ΤΑΡ μεταφέρει φυσικό αέριο από το αζέρικο τμήμα της Κασπίας Θάλασσας στην Ευρώπη. Ο ΤΑΡ είναι συνδεδεμένος με τον Αγωγό Φυσικού Αερίου της Ανατολίας (Trans Anatolian Pipeline – TANAP) στα ελληνοτουρκικά σύνορα, το Διασυνδετήριο Αγωγό Ελλάδας- Βουλγαρίας (IGB) και διασχίζει τη βόρεια Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα, προτού εξέλθει στη στεριά στη νότια Ιταλία για να συνδεθεί με το ιταλικό δίκτυο φυσικού αερίου.

Το μήκος του αγωγού είναι 878 χιλιόμετρα. Προς το παρόν o TAP μεταφέρει περίπου 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως (bcm/a) σε Ελλάδα, Ιταλία και Βουλγαρία ενώ μπορεί να διπλασιάσει τη δυναμικότητά του, επεκτείνοντάς την σταδιακά έως και τα 20 (bcm/a).

Ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε: «Σε μια εποχή ενεργειακής κρίσης και γεωπολιτικής αβεβαιότητας, ο TAP αποτελεί σημαντική υποδομή στη μεταφορά του φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με την εταιρεία λειτουργίας του αγωγού καθώς επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της προς τον κορυφαίο Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης στην Ελλάδα. Από την πλευρά μας, μετά και την ολοκλήρωση των σχετικών επιθεωρήσεων, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε πως ο ΤΑΡ δεσμεύεται στην Ποιότητα, την Περιβαλλοντική Διαχείριση και Υγεία και Ασφάλεια σε διεθνές επίπεδο. Η ηγεσία και τα στελέχη του Οργανισμού χαίρουν συγχαρητηρίων για την προσήλωση και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν στο έργο τους.

Ο Luca Schieppati , Managing Director του TAP ανέφερε ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί με τους συνεργάτες μας από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)  με αφορμή την ανανέωση των πιστοποιητικών ISO του TAP. Η ανανέωση της πιστοποίησής μας επιβεβαιώνει ότι το σύστημα διαχείρισης ποιότητας, υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος (QHSE) του TAP ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Ο αγωγός TAP είναι μια καινούρια υποδομή στρατηγικής σημασίας που συμβάλλει στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και στηρίζει ενεργά την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανανέωση της πιστοποίησής μας αποτελεί άλλη μια απόδειξη της δέσμευσής μας στη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μας, της ασφάλειας και της  προστασίας του περιβάλλοντος».

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ