TÜV HELLAS: Πρωτοπορεί πανελλαδικά η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το σεμινάριο ESG για την  Βιώσιμη Ανάπτυξη

13 Μαρτίου 2024 | Νέα Μελών

Με εξαιρετική επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωτοποριακό σεμινάριο με θέμα «Τα κριτήρια ESG και τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESRS)» που διοργάνωσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Αφουγκραζόμενος την ανάγκη των επιχειρήσεων να ενημερωθούν για τα φλέγοντα θέματα που εγείρουν τα κριτήρια ESG και τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης και πιστοποίησης στην Ελλάδα πραγματοποίησε ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα σεμινάρια, καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία και βασικά ερωτήματα.

Η επιτυχία του σεμιναρίου αλλά και ο αντίκτυπους που είχε στην επιχειρηματική κοινότητα αποτυπώθηκε στο γεγονός ότι συνολικά προσέλκυσε περισσότερους από 100 συμμετέχοντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπερκαλύπτοντας τις διαθέσιμες θέσεις. Ως αποτέλεσμα, το σεμινάριο θα επαναληφθεί στις 27 Μαρτίου στην Αθήνα και θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ESG KAI ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ESRS) – Ημερολόγιο Σεμιναρίων draft | TÜV HELLAS (tuv-nord.com)

Αξιοποιώντας την εξειδικευμένη γνώση των εισηγητών της TÜV HELLAS (TÜV NORD) καθώς και τη διεθνή τεχνογνωσία του φορέα, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έλαβαν λεπτομερή πληροφόρηση σχετικά με τις απαιτήσεις της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη μη χρηματο-οικονομική πληροφόρηση από τις επιχειρήσεις καθώς και για τις απαιτήσεις των νέων Ευρωπαϊκών Προτύπων Σύνταξης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και των κριτηρίων ESG σε σχέση με τη βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα αναφορικά με τις αλλαγές που φέρνουν τα νέα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και τις νέες κανονιστικές απαιτήσεις.

Αναλυτικά, τα περιεχόμενα του σεμιναρίου, έχουν ως εξής:

 • Οι πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης (Περιβάλλον-Κοινωνία-Οικονομία)
 • Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (17 UN Sustainable Development Goals)
 • Τα κριτήρια ESG και η ανάλυσή τους (Environment, Social, Governance)
 • Πρακτικές βιώσιμης συμπεριφοράς με βάση τα κριτήρια ESG
 • Απειλές & Ευκαιρίες από την υιοθέτηση των ESG κριτηρίων
 • Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Reporting)
 • Ανάλυση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2464_Corporate Social Responsibility Directive (CSRD)
 • Πρότυπα Σύνταξης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης
 • GRI UNIVERSAL STANDARDS-Ανάλυση Βασικών Απαιτήσεων
 • European Sustainability Reporting Standards (ESRS)
 • Ανάλυση βασικών απαιτήσεων
 • Ανάλυση Διπλής Ουσιαστικότητας (Double Materiality Assessment)
 • Αναφορά Κλαδικών Προτύπων ESRS

Ο κ. Νέστορας Παπαρούπας Product Manager και Εισηγητής του σεμιναρίου, δήλωσε ότι: «Το εξαιρετικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και η ιδιαίτερα μεγάλη επιθυμία παρακολούθησης του σεμιναρίου επιβεβαιώνουν την σημασία της εκπαίδευσης στις αλλαγές και τα νέα δεδομένα που φέρνουν τα κριτήρια ESG. Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει ηγετική θέση στην εκπαιδευτική αυτή διαδικασία χάρη στην εξαιρετική τεχνογνωσία αλλά και την αξιοπιστία των σεμιναρίων της. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο, φροντίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και να μεταφέρουμε τη γνώση μέσω σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων, ούτως ώστε να βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των συνεργατών μας».

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ