TÜV HELLAS: Τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μέριμνα» πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

22 Αυγούστου 2022 | Νέα Μελών

Τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μέριμνα – Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο» πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του φορέα και ολοκλήρωσε την Επιθεώρηση 1ης επιτήρησης για το έτος 2022.

Η πιστοποίηση αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας της «Μέριμνας» σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 και είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η παροχή δωρεάν πιστοποιήσεων σε Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες και Οργανισμούς εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της TÜV HELLAS (TÜV NORD), επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στα κριτήρια ESG.

Σημειώνεται πως ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα στηρίζει σταθερά κοινωφελείς πρωτοβουλίες και δράσεις σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται δωρεές στον τομέα της υγείας αλλά και της πυροπροστασίας με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Η «Μέριμνα» » ιδρύθηκε το 1995, με έδρα το Χαλάνδρι, ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, από έμπειρους επιστήμονες από τον χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης.

Αποστολή της Μέριμνας είναι να προσφέρει ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη και ανακούφιση στα παιδιά που έχουν ανάγκη, στις δύσκολες στιγμές του πένθους και της απειλητικής για τη ζωή αρρώστιας. Στόχος είναι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών ποιοτικής φροντίδας στο παιδί που πενθεί την απώλεια αγαπημένου προσώπου ή στο παιδί που πάσχει από απειλητική για τη ζωή ασθένεια, σε συνδυασμό με τη στήριξη των μελών της οικογένειάς του. Η Μέριμνα λειτουργεί δύο Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης στο Πένθος, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη και από το 2010 λειτουργεί στην Αθήνα την μοναδική υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι. Οι υπηρεσίες της Μέριμνας παρέχονται δωρεάν.

Επιπλέον, η «Μέριμνα» παρέχει εξειδικευμένη κατάρτιση, εποπτεία και συνεχή επιμόρφωση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών στη στήριξη παιδιών που βιώνουν εμπειρίες αρρώστιας, απώλειας ή θανάτου, καθώς και η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας στην παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα.

Παράλληλα, μεριμνά για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και την ανάπτυξη κοινοτήτων στήριξης σε θέματα που αφορούν τη ζωή, τη σοβαρή αρρώστια και το θάνατο αλλά και για τη διενέργεια έρευνας σε θέματα που αφορούν στις επιπτώσεις της βαριάς αρρώστιας και του θανάτου στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

H κυρία Μαρίνα Μπουσίου, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε πως: «Η στήριξη πρωτοβουλιών και δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα είναι βασική φροντίδα του φορέα μας. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας σταθερά βρισκόμαστε στο πλευρό δράσεων με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία. Η Μέριμνα επιτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αξιέπαινο λειτούργημα και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι να συνδράμουμε στην προσπάθειά των ανθρώπων της».

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ