TÜV HELLAS: Σεμινάριο για ESG και Βιώσιμη Ανάπτυξη από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

31 Ιανουαρίου 2024 | Νέα Μελών

Τα φλέγοντα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης των κριτήριων ESG αλλά και τις απαιτήσεις των σχετικών ευρωπαϊκών οδηγιών καλύπτει το σεμινάριο με θέμα «Τα κριτήρια ESG και τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESRS)» που διοργανώνει η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, με φυσική παρουσία, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και απευθύνεται στο σύνολο των εμπλεκομένων με τα κριτήρια ESG και τη βιώσιμη ανάπτυξη των εταιρειών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επικεφαλής εταιρειών, sustainability managers, στελέχη βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής επικοινωνίας καθώς και σύμβουλοι επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση αλλά και εκτενής ανάλυση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και των κριτηρίων ESG σε σχέση με τη βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν λεπτομερή πληροφόρηση αναφορικά με τις απαιτήσεις της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη μη χρηματο-οικονομική πληροφόρηση από τις επιχειρήσεις ΟΔΗΓΙΑ (ΕΕ) 2022/2464_CorporateSocialResponsibilityDirective (CSRD), καθώς και των απαιτήσεων των νέων Ευρωπαϊκών Προτύπων Σύνταξης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης European Sustainability Reporting Standards (ESRS).

Επιπλέον, στο σεμινάριο θα εξεταστεί σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο η μεθοδολογία της Ανάλυσης Διπλής Ουσιαστικότητας (Double Materiality Assessment), αναφορικά με την αναγνώριση και ανάλυση των ουσιαστικών θεμάτων βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, τα περιεχόμενα του σεμιναρίου, με εισηγητή τον κ. Νέστορα Παπαρούπα έχουν ως εξής:

 • Οι πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης (Περιβάλλον-Κοινωνία-Οικονομία)
 • Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (17 UN Sustainable Development Goals)
 • Τα κριτήρια ESG και η ανάλυσή τους (Environment, Social, Governance)
 • Πρακτικές βιώσιμης συμπεριφοράς με βάση τα κριτήρια ESG
 • Απειλές & Ευκαιρίες από την υιοθέτηση των ESG κριτηρίων
 • Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Reporting)
 • Ανάλυση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2464_Corporate Social Responsibility Directive (CSRD)
 • Πρότυπα Σύνταξης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης
 • GRI UNIVERSAL STANDARDS-Ανάλυση Βασικών Απαιτήσεων
 • European Sustainability Reporting Standards (ESRS)
 • Ανάλυση βασικών απαιτήσεων
 • Ανάλυση Διπλής Ουσιαστικότητας (Double Materiality Assessment)
 • Αναφορά Κλαδικών Προτύπων ESRS

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Ελληνική γλώσσα με υλικό στην Αγγλική, ενώ για περισσότερες πληροφορίες αλλά και δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν εδώ.

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ