TÜV HELLAS: Την ομάδα UniREVsals FTC που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο πρωτάθλημα εκπαιδευτικής ρομποτικής βράβευσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

26 Ιουνίου 2024 | Νέα Μελών

Την ομάδα UniREVsals FTC, η οποία συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργανώθηκε στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών και κατέκτησε την πρώτη θέση στο βραβείο Connect Award βράβευσε σε ειδική εκδήλωση η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Η βράβευση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της εξαιρετικής προσπάθειας της ομάδας UniREVsals FTC, η οποία και διακρίνεται σταθερά σε πρωταθλήματα ρομποτικής στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Η TÜV HELLAS (TÜV NORD), πέραν της βράβευσης, στηρίζει σταθερά την ομάδα, συνδράμοντας έμπρακτα στη συμμετοχή σε διαγωνισμούς ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) υποστήριξε και χρηματοδότησε την αποστολή της ομάδας στις ΗΠΑ, ενώ το προσωπικό του Φορέα πιστοποίησης καλωσόρισε και βράβευσε τα μέλη της με αίσθημα εθνικής υπερηφάνεια και ικανοποίησης για την μοναδική παγκόσμια διάκριση της.

Σημειώνεται πως η ομάδα UniREVsals αποτελείται από εννέα μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου, που προπονούνται στον Πειραιά, στο εργαστήρι ρομποτικής «mellonLAB», με προπονητές που και οι ίδιοι ήταν απόφοιτοι του εργαστηρίου αυτού. Η πρόσφατη διάκριση ήρθε κατά τη δεύτερη φορά που συμμετέχει σε πρωτάθλημα FIRST TECH Challenge, καθώς πέρυσι είχε λάβει μέρος στον αντίστοιχο διαγωνισμό στην Κύπρο.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα FTC πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, του Bezos Family Foundation και του Harvard University.

Η ομάδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ICCS του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υποστηρίζεται από την ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πρόσφατα κέρδισε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FIRST TECH Challenge στο οποίο συμμετείχαν 16 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Βασικός στόχος του πρωταθλήματος ήταν αφενός η ανάδειξη των ικανοτήτων των συμμετεχόντων πάνω στη ρομποτική έρευνα και αφετέρου η καλλιέργεια των πρώιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων στον κόσμο της βιομηχανικής ρομποτικής.

O κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε: «Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την διάκριση της ομάδας UniREVsals, η οποία και αποδεικνύει σταθερά τις ικανότητες και το ταλέντο των Ελλήνων διεθνώς. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε, καθώς στα παιδιά που την αποτελούν βλέπουμε το μέλλον της χώρας μας και τους ανθρώπους που θα βρεθούν στην αιχμή της καινοτομίας τα επόμενα χρόνια».

 

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ