TÜV HELLAS: Ημερίδα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στις Τουριστικές Επιχειρήσεις από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

26 Απριλίου 2023 | Νέα Μελών

Η εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης στην τουριστική βιομηχανία, οι προκλήσεις αλλά και τα νέα πρότυπα που αφορούν στη Διαχείριση της Βιωσιμότητας για τις Τουριστικές Επιχειρήσεις είναι τα βασικά θέματα της ανοικτής ημερίδας με θέμα «Sustainability in Tourism» που συνδιοργανώνει η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης, χώρος στον οποίο στεγάζονται και τα γραφεία του Φορέα, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι της πολιτείας καθώς και στελέχη του Φορέα πιστοποίησης, θα αναδείξουν τα φλέγοντα θέματα που αφορούν στην τουριστική βιομηχανία.

Στην ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται συζητήσεις και παρουσιάσεις που αφορούν σε θέματα ασφάλειας, ποιότητας, αξιοπιστίας και βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων στο τρέχον περιβάλλον.

Επιπλέον, ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στο νέο πρότυπο  ISO 21401:2018 το οποίο και αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης της Βιωσιμότητας για τις Τουριστικές Επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό και τους επαγγελματίες του κλάδου ενώ η παρακολούθησή της είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες, το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα με τους εξέχοντες καλεσμένους αλλά και για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται σε μια ευρύτερη δέσμη πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο μεγαλύτερος Φορέας πιστοποίησης της χώρας για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στο σύνολο της οικονομίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται δράσεις ευαισθητοποίησης, ενέργειες εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας αλλά και μια σειρά ημερίδων και συνεδρίων που αφορούν μια σειρά από κλάδους αιχμής.

Η κ. Uxue Azpiroz, Vice President Tourism & Hospitality της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε χαρακτηριστικά: «Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι ξεκάθαρα η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική αλλά και η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Ζητήματα όπως ο υπερ-τουρισμός, οι υποδομές αλλά και η βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου βρίσκονται πλέον στην κορυφή της ατζέντας. Η ανοικτή ημερίδα που διοργανώνουμε στο Ηράκλειο της Κρήτης αγγίζει όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πληροφορηθούν για τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και να συμμετάσχουν σε έναν εξαιρετικά εποικοδομητικό διάλογο».

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ