TÜV HELLAS: To Water Park του κρουαζιερόπλοιου Icon Of The Seas πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

21 Μαρτίου 2024 | Νέα Μελών

Το Waterpark του μεγαλύτερου και αναμφισβήτητα του πιο εντυπωσιακού κρουαζιερόπλοιου του κόσμου, το “Icon of The Seas” της εταιρείας Royal Caribbean International επιθεώρησε και πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Συγκεκριμένα, πραγματογνώμονες του Φορέα μας πραγματοποίησαν την αρχική επιθεώρηση του νέου υδάτινου πάρκου το οποίο κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε στο κρουαζιερόπλοιο από την Γερμανική εταιρεία Wiegand.Waterrides GmbH σύμφωνα με τις απαιτήσεις του βασικού Ευρωπαϊκού Προτύπου EN 1069 και άλλων συναφών προτύπων και προδιαγραφών του Φορέα μας που αφορούν την επιθεώρηση Υδάτινων Πάρκων.

Tο υδάτινο πάρκο του πλοίου, έκτασης 1.580 τετραγωνικών μέτρων είναι το μεγαλύτερο Waterpark εν πλω αυτή τη στιγμή και εκτείνεται στα καταστρώματα 16 και 17 του πλοίου. Διαθέτει έξι καινοτόμες νεροτσουλήθρες που περιλαμβάνουν και την ψηλότερη νεροτσουλήθρα πτώσης στον κόσμο καθώς και τις πρώτες οικογενειακές νεροτσουλήθρες με rafts εν πλω.

Η επιθεώρηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) περιλαμβάνει ολοκληρωμένη αξιολόγηση των μελετών, επιτόπου ελέγχους κατά την εγκατάσταση και τελικές δοκιμές και μετρήσεις για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των νεροτσουληθρών με τις απαιτήσεις των προτύπων και των κανονισμών ασφαλείας πριν από το άνοιγμά του προς το κοινό, καθώς το Icon of The Sea πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι στις αρχές του έτους. Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε αρχικά στο λιμάνι της πόλης Cadiz στην Ισπανία και τελικά στο Μαϊάμι Φλόριντας ΗΠΑ, όπου είναι και η βάση του πλοίου.

Μέσω της επιθεώρησης και εν συνεχεία της έκδοσης των σχετικών Εκθέσεων δοκιμών και Τελικού Πιστοποιητικού επαληθεύθηκε το γεγονός ότι το υδάτινο πάρκο συμμορφώνεται με τους κανονισμούς ασφαλείας, διασφαλίζοντας ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕN 1069 και τα άλλα σχετικά Πρότυπα Αναφοράς μέσω της διαπιστευμένης Μεθοδολογίας Επιθεώρησης της TÜV HELLAS (TÜV NORD)  είναι ζωτικής σημασίας για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων του υδάτινου πάρκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Icon of the Seas είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο και το κορυφαίο πλοίο της κατηγορίας, ενώ τέθηκε σε υπηρεσία στις 27 Ιανουαρίου 2024 από το Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Έχει μήκος 365 μέτρα, 20 καταστρώματα, ολική χωρητικότητα 250.800 κόρων και κόστος ναυπήγησης 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μπορεί να μεταφέρει 7.600 επιβάτες μαζί με 2.350 μέλη του πληρώματος.

Επιπλέον, διαθέτει την πρώτη αιωρούμενη πισίνα υπερχείλισης εν πλω, τη μεγαλύτερη πισίνα εν πλω  και το μεγαλύτερο παγοδρόμιο εν πλω όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πατινάζ ή να παρακολουθήσουν παραστάσεις.

O κ. Λάμπρος Ζάχος, Vice President Infrastructure της TÜV HELLAS (TÜV NORD), ανέφερε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς πιστοποιήσαμε το Waterpark του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο, δίνοντας πάντα έμφαση στο σκέλος της ασφάλειας των επιβατών και συνεργαζόμενοι με μια από τις καλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες νεροτσουληθρών στον κόσμο τη Wiegand και τη μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιερόπλοιων Royal Caribbean International. Η συνεργασία μας με τις εταιρίες αυτές επιβεβαιώνει την υψηλή τεχνογνωσία αλλά και το διεθνή χαρακτήρα και κύρος του φορέα μας, ενώ εντάσσεται στις εξειδικευμένες υπηρεσίες πιστοποίησης εγκαταστάσεων  αναψυχής που προσφέρουμε τα τελευταία χρόνια ανά τον κόσμο».

 

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ