TÜV HELLAS: Πρόγραμμα επιμόρφωσης για τη διασφάλιση ποιότητας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

15 Απριλίου 2024 | Νέα Μελών

Πρόγραμμα επιμόρφωσης που αφορά θέματα διασφάλισης ποιότητας ολοκλήρωσε με επιτυχία η Διεύθυνση Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς τις δράσεις του παρακολούθησαν περισσότερα από 300 μέλη του Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού καθώς πάνω από 300 Φοιτητές του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης .

Σημειώνεται πως η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Έργου ΕΣΠΑ «Αναβάθμιση της ποιότητας των ΑΕΙ για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους – Υποστήριξη των Μονάδων Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ)».

Η συνεργασία με το ΑΠΘ στη υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος έγινε στα πλαίσια της προτεραιότητας που δίνει αλλά και της σημαντικής εμπλοκής που έχει ο κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης και πιστοποίησης στην Ελλάδα σε θέματα που αφορούν τη δια βίου μάθηση αλλά και τη διαχείριση της ποιότητας.

Το πρόγραμμα κάλυψε ένα ευρύτατο φάσμα θεματικών ενοτήτων, στις οποίες –μεταξύ άλλων- περιλαμβάνονται βασικές αρχές Διοίκησης και Διοίκησης Ποιότητας, γενικές αρχές διασφάλισης ποιότητας, στρατηγικός σχεδιασμός και εργαλεία διαχείρισης ποιότητας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε θέματα εργαλείων ποιότητας καθώς και στα σχετικά πρότυπα και διαδικασίες πιστοποίησης.

Οι δράσεις έλαβαν χώρα κατά το διάστημα Μαΐου, Ιουνίου και  Νοέμβριου 2023. Με την αφορμή της ολοκλήρωσης του προγράμματος,  πραγματοποιήθηκε πρόσφατα εντός του Πανεπιστημίου ειδική εκδήλωση απονομής για τη Βεβαίωση Επιτυχούς  Περάτωσης του έργου.

Η κυρία Βασιλική Καζάζη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Φορέα, δήλωσε ότι: «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση ενός τόσο μεγαλόπνοου έργου, ειδικά σε συνεργασία με ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. Η διαρκής εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση είναι βασική προτεραιότητα του φορέα μας, ενώ τα θέματα διασφάλισης ποιότητας είναι μείζονος σημασίας, γεγονός που αποτυπώθηκε και από την αθρόα συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα».

Η κυρία Μαρία Πιτσίκα, Σύμβουλος Διοίκησης και Υπεύθυνη του Έργου, δήλωσε ότι: «Η συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση του προγράμματος αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για την TÜV HELLAS (TÜV NORD) και η συμβολή των στελεχών της ΜΟΔΙΠ ήταν καθοριστική για την επιτυχή περάτωση του έργου».

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ