TÜV HELLAS: Πλάνο ανάπτυξης και ανανέωσης για τον μεγαλύτερο Φορέα Επιθεώρησης και Πιστοποίησης στην Ελλάδα

1 Ιανουαρίου 2022 | Νέα Μελών

«Μέσα στο χάος υπάρχουν ευκαιρίες». Και «οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται όσο τις αδράττουμε». Μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και της πανδημίας, τα δύο αυτά αποφθέγματα του Σουν Τσου αποτέλεσαν για εμάς πυξίδα.
Και όχι μόνο καταφέραμε να πλοηγηθούμε σε πρωτοφανείς τρικυμίες αλλά σε πείσμα των καιρών μεγαλώσαμε, αυξάνοντας παράλληλα τις πωλήσεις μας και το μερίδιό μας στην αγορά.

Την προηγούμενη δεκαετία της μεγάλης ύφεσης για την Ελλάδα διπλασιάσαμε τις πωλήσεις μας αλλά και των αριθμό των στελεχών μας. Και από το 2019 μέχρι και σήμερα –με την πανδημία να μαστίζει τη χώρα και την αγορά εργασίας- όχι μόνο δεν συρρικνωθήκαμε αλλά εντάξαμε 60 νέους συναδέλφους και συνεργάτες στην οικογένειά μας, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το πλάνο ανάπτυξής μας.

Αδράξαμε τις ευκαιρίες που δημιούργησε το χάος και τις πολλαπλασιάσαμε, φέρνοντας ανάπτυξη, επέκταση της δραστηριότητάς μας εντός και εκτός Ελλάδας, δημιουργώντας καινοτομία και νέες θέσεις εργασίας και καθιερώνοντας την εταιρεία όχι μόνο στην πρώτη θέση του κλάδου –που δικαιωματικά της ανήκει- αλλά και στο μυαλό των συνεργατών μας και του ευρύτερου επιχειρείν.

Όμως, σαν καλοί στρατηγοί, δεν επαναπαυόμαστε. Καθώς ο κόσμος αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς προσαρμοζόμαστε διαρκώς, στρέφοντας το βλέμμα μας στις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες της επερχόμενης δεκαετίας.
«Αν γνωρίζεις τον εχθρό σου και τον εαυτό σου, δεν πρέπει να φοβάσαι το αποτέλεσμα 100 μαχών».

Και εμείς, μένουμε πιστοί και σε αυτό το απόφθεγμα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον εαυτό μας, καθώς είμαστε κομμάτι μιας οικογένειας, ενός ζωντανού οργανισμού που συντονίζεται άριστα και αναπτύσσεται αρμονικά.

Και ταυτόχρονα κατανοούμε και προετοιμαζόμαστε για την αβεβαιότητα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, που αποτελούν τον εχθρό όλων των εταιρειών.

Έχουμε όμως πρώτο και βασικό μέλημα να πορευθούμε στην επόμενη ημέρα από κοινού και χωρίς αποκλεισμούς. Η νέα εποχή, η εποχή της ψηφιοποίησης και της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης διευρύνει το ψηφιακό χάσμα, τιμωρώντας τους ψηφιακά αναλφάβητους και εκείνους που δεν ανταποκρίνονται στα κελεύσματα των καιρών.

Ως απάντηση, προτάσσουμε τη δια βίου μάθηση αλλά και τη διαρκή αναβάθμιση των ικανοτήτων των στελεχών και των συνεργατών μας. Με συνεχές reskilling και upskilling απαντάμε στις προκλήσεις και ταυτόχρονα αποτελούμε φάρο γνώσης για το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας.

Και φροντίζουμε όλοι να γίνουν κοινωνοί και συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω.
Στοχεύουμε στη σταθερή και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με στόχο μέσα στην επόμενη δεκαετία να υπερδιπλασιάσουμε τις πωλήσεις μας αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό μας. Ήδη κάναμε το πρώτο βήμα, επεκτείνοντας τα γραφεία μας στην Αθήνα και ανανεώνοντας σε ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό χώρο τα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη. Μεριμνούμε ώστε να βρισκόμαστε σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας, υιοθετώντας λύσεις που μας επιτρέπουν να είμαστε παραγωγικοί όπου και αν βρισκόμαστε.

Παράλληλα, συνδράμουμε στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, στρεφόμενοι στους τομείς-κλειδιά που θα δημιουργήσουν την Ελλάδα της νέας εποχής.

Στηρίζουμε την πράσινη μετάβαση εστιάζοντας στην πιστοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που αποτελούν και την αιχμή του επιχειρηματικού μας μοντέλου. Ταυτόχρονα, συνδράμουμε στο πέρασμα στην ψηφιακή Ελλάδα και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση μέσω της ανάπτυξης και της διεύρυνσης των δράσεών μας στον τομέα της πληροφορικής. Υποστηρίζουμε έμπρακτα τις έννοιες του reskilling και upskilling μέσα από την Πιστοποίηση Προσώπων που επεκτείνεται συνεχώς, τόσο ως προς το εύρος του αντικειμένου όσο και στον αριθμό των εξεταζομένων.

Και βέβαια συντονιζόμαστε με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρουν το Ταμείο Ανάκαμψης , ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος αλλά και το τρέχον ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όλα αυτά, με γνώμονα πάντα τη βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη, τόσο της εταιρείας μας όσο και των συνεργατών μας. Ενσωματώσαμε και διαρκώς διευρύνουμε επιχειρηματικές πρακτικές συμβατές με τα κριτήρια ESG φροντίζοντας να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα με κίνητρα επιλογής υβριδικού και ηλεκτρικού εταιρικού στόλου και να προσφέρουμε όσο και όπου μπορούμε βελτιώνοντας την εταιρική μας διακυβέρνηση.

Σε μια εποχή συγκλονιστικών αλλαγών, δηλώνουμε έτοιμοι, όχι μόνο να τις αντιμετωπίσουμε αλλά και να τις αξιοποιήσουμε στο βέλτιστο δυνατό βαθμό.

Και θα το κάνουμε όλοι μαζί, με το βλέμμα στην επόμενη δεκαετία.

Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα όσα μαζί έχουμε καταφέρει και προκαταβολικά για τα καλύτερα που έρχονται.

Καλές Γιορτές και καλή χρονιά σε εσάς και τους αγαπημένους σας!
Σάββας Πελτέκης
Διευθύνων Σύμβουλος TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.
Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ