KPMG:Το βραβευμένο πρόγραμμα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο “KPMG Global Cyber Day” πραγματοποιεί η KPMG στην Ελλάδα σε μαθητές

30 Σεπτεμβρίου 2021 | Νέα Μελών

Για τρίτη χρονιά οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εκπαιδεύουν μαθητές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας και της κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “KPMG Global Cyber Day” (Ήμερες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο) που πραγματοποιείται με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM) επιστρέφει για τρίτη φορά φέτος τον Οκτώβριο στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας, παγκόσμιας εμβέλειας της KPMG, η οποία στόχο έχει την εκπαίδευση των μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Τo πρόγραμμα που παρακολούθησαν τα προηγούμενα έτη περισσότεροι από 1 000 παιδιά και γονείς, βραβεύθηκε στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δεξιότητες στα Hellenic Responsible Business Awards το 2019.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται παγκοσμίως για πέμπτη χρονιά ενώ μόνο μέσα στο 2019 ενημερώθηκαν περισσότεροι από 127 000 μαθητές σε πάνω από 450 σχολεία σε 51 χώρες. Με δεδομένη την πανδημία, το 2020 η δράση δεν πραγματοποιήθηκε στον μέγιστο βαθμό, ωστόσο φέτος το πρόγραμμα ανανεώθηκε, εμπλουτίστηκε και έγινε ακόμα πιο ευέλικτο με αποτέλεσμα η φετινή δράση να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο φτάνοντας έτσι τις 62 χώρες. Η KPMG στην Ελλάδα έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία από το 2018 και αποτελεί μέρος των δράσεων της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της KPMG για τη δια βίου μάθηση και την εκπλήρωση του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Θοδωρής Στεργίου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Cyber Security της KPMG δηλώνει σχετικά «Η ευαισθητοποίηση για την κυβερνοασφάλεια αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα διαμόρφωσης της κατάλληλης κουλτούρας – «υγιεινή κυβερνοασφάλειας» – ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους οι οποίοι χρησιμοποιούν κατά κόρον το διαδίκτυο και σχετικές εφαρμογές. Με δεδομένη τη συνθήκη της τηλε-εκπαίδευσης που βιώσαμε λόγω της πανδημίας, οι νέοι εκτέθηκαν ακόμα περισσότερο στον κυβερνοχώρο, ενώ πολλές οικογένειες έπεσαν θύματα απάτης από επιτήδειους. Βάσει επίσημων ερευνών, οι κυβερνοεπιθέσεις με στόχο ανυποψίαστους χρήστες γνώρισαν αύξηση της τάξης του 400% το προηγούμενο 1.5 έτος. Θέλοντας να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους νέους στο να αποκτήσουν στέρεες βάσεις για την πλοήγησή τους στον κυβερνοχώρο, η KPMG, για ακόμα μια χρονιά, συνδράμει με την εκτενή της εμπειρία και τεχνογνωσία στην ενημέρωση μαθητών και ενηλίκων του περιβάλλοντός τους σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, μέσα από καθημερινά διδάγματα και ρεαλιστικά παραδείγματα.»

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ