KPMG: Ενισχυμένα κατά 14% τα παγκόσμια έσοδα της KPMG για το 2022

19 Δεκεμβρίου 2022 | Νέα Μελών
 • Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις σε ένα αντίξοο οικονομικό τοπίο αναδεικνύουν την ανθεκτικότητα ενός πολυδιάστατου παγκόσμιου οργανισμού
 • Συνολικά έσοδα US$ 35 δισ.  
 • Αύξηση εσόδων σε όλες τις δραστηριότητες: άνοδος 19% για τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, 10% για τις Φορολογικές & Νομικές Υπηρεσίες και 8% για τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες
 • Σταθερή ανάπτυξη σε όλες τις περιφέρειες, με 16% αύξηση στην Αμερική 
 • Περισσότερες από 29000 νέες θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον παγκόσμιο οργανισμό κατά το 2022 
 • Ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων στην Παγκόσμια Ομάδα Διοίκησης χάρη σε νέους διορισμούς


Η KPMG International ανακοίνωσε τα ετήσια συγκεντρωτικά έσοδα των εταιρειών της KPMG παγκοσμίως, που ανήλθαν στα US$ 35 δισ. για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, καταγράφοντας αύξηση 14%*.

Εν μέσω μιας συνεχιζόμενης οικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας, επιτεύχθηκε αξιόλογη επίδοση και συνεπής ανάπτυξη σε όλες τις δραστηριότητες. Οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση, ενισχυμένες κατά 19% σε σύγκριση με το 2021 σε όλες τις εταιρείες της KPMG παγκοσμίως. Η ανάπτυξη βασίστηκε στην επιτυχία των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Συναλλαγών και Συμφωνιών (Transaction and Deal Advisory), καθώς και τη συνεχιζόμενη ζήτηση για καινοτόμες τεχνολογίες και εξελιγμένες λύσεις κυβερνοασφάλειας. Οι Φορολογικές & Νομικές Υπηρεσίες σημείωσαν 10% αύξηση, ενώ οι Ελεγκτικές υπηρεσίες ενισχύθηκαν κατά 8%, χάρη σε έναν συνδυασμό επενδύσεων σε τεχνολογίες και τις παγκοσμίως συνδεδεμένες τοπικές γνώσεις των εταιρειών της KPMG.

Σύμφωνα με τον Bill Thomas, Global Chairman & CEO της KPMG, «Το 2022 υπήρξε μια ιδιαίτερα καλή χρονιά. Οι οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών της KPMG επιβεβαιώνουν τη σταθερή μας δέσμευση για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών μέσω μιας πολυδιάστατης προσέγγισης που μας επιτρέπει να παρέχουμε λύσεις στις δυσκολότερες προκλήσεις των πελατών μας, καθώς και τη σταθερότητα και ανθεκτικότητάγια να μπορούν να επενδύουν, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς.

Το πραγματικό μέτρο της επιτυχίας μας ωστόσο είναι όσα καταφέραμε να κατακτήσουμε για αυτούς που βασίζονται περισσότερο σε εμάς. Οι πελάτες μας και η κοινωνία γενικότερα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σύνθετα προβλήματα, που απαιτούν από τους επαγγελματίες της KPMG να εργάζονται πέρα από σύνορα και εξειδικεύσεις, αλλά και να συνεργάζονται στενότερα από ποτέ. Λίγοι οργανισμοί διαθέτουν την τεχνογνωσία και την παγκόσμια εμβέλεια της KMPG, ενώ αποδίδουμε καλύτερα όταν συνεργαζόμαστε εμπνέοντας εμπιστοσύνη και δρώντας καταλυτικά για την αλλαγή».

Ταλαντούχο Ανθρώπινο Δυναμικό
Ο αριθμός των εργαζομένων του παγκόσμιου οργανισμού της KPMG συνεχίζει να μεγαλώνει, με 12,4% αύξηση το 2022, χάρη στη δημιουργία περίπου 29 000 νέων θέσεων εργασίας. Η αύξηση αυτή έχει οδηγήσει στην προσθήκη εξειδικευμένων στελεχών σε διάφορους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, παρέχοντας τη δυνατότητα για πολυδιάστατες και ποιοτικές υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για την επίλυση των σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Η δέσμευση της KPMG για Ένταξη, Ποικιλομορφία και Ισότητα είναι σταθερή, με τις γυναίκες να αντιστοιχούν στο 48,5% όλων των επαγγελματιών της KPMG, ενώ έχουμε πετύχει την ισότιμη εκπροσώπηση των φύλων στην Παγκόσμια Ομάδα Διοίκησης.

Όπως αναφέρει σχετικά ο Bill Thomas, Global Chairman & CEO της KPMG, «Η φετινή ανάπτυξη θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους μας, κάτι που αποτελεί επιτακτική ανάγκη σε μια ανταγωνιστική αγορά ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίζουμε ότι οι επαγγελματίες της KPMG απασχολούνται σε μια ποικιλία έργων που κάνουν τη διαφορά και να τους παρέχουμε μια ευέλικτη σταδιοδρομία σε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που νοιάζεται για αυτούς. Θεμελιώδης στόχος για την επιτυχία μας είναι οι άνθρωποί μας να έχουν κίνητρο και να παραμένουν ευχαριστημένοι, και για το λόγο αυτό επιδιώκουμε ενεργά τη συνεχή ανάπτυξη της κουλτούρας μας, που θέτει τον σκοπό και τις αξίες μας στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε.»

Τεχνολογία
Κατά τη χρονιά που πέρασε, η ζήτηση για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό αυξήθηκε σημαντικά, μετασχηματίζοντας αρκετές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και τη δική μας. Η KPMG συνεχίζει να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε όλο το εύρος του οργανισμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, περιλαμβανομένου και του διορισμού της Lisa Heneghan ως Global Chief Digital Officer. Στη διάρκεια του έτους, οι επαγγελματίες της KPMG βοήθησαν τους πελάτες να μετασχηματίσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο ή τις διαδικασίες τους, επιφέροντας ανάπτυξη άνω του 20% στα έσοδα στον τομέα αυτόν σε σχέση με το 2021, που ωθείται κυρίως από τις εργασίες ψηφιακού μετασχηματισμού – επιβεβαιώνοντας την προσέγγιση:“Connected. Powered. Trusted. Elevate.” της KPMG και τη δυναμική των ψηφιακών λύσεων της συμμαχίας μας με παγκοσμίως αναγνωρισμένες εταιρείες τεχνολογίας.

Η τεχνολογία βρίσκεται πίσω από όλες τις δραστηριότητες των εταιρειών της KPMG ως ψηφιακές επιχειρήσεις, συνεχίζοντας να δίνει ώθηση στις επενδύσεις μας στη συμμόρφωση και στις στρατηγικές Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η πλατφόρμα μας στο cloud, KPMG Digital Gateway, που βασίζεται στο Microsoft Azure, παρέχει πρόσβαση στην πλήρη γκάμα των φορολογικών και νομικών τεχνολογιών για τους πελάτες μας σε 140 περιοχές, δίνοντας αξία στα δεδομένα των επιχειρήσεων καθώς βρίσκονται ενώπιον τεράστιων μεταβολών στις παγκόσμιες φορολογικές πολιτικές και το ρυθμιστικό τοπίο.

Όλο και περισσότεροι παγκόσμιοι οργανισμοί στρέφονται προς τις τεχνολογίες cloud αναζητώντας ευκαιρίες ανάπτυξης. Έτσι, μέσω των δυνατοτήτων του δικτύου των παγκόσμιων κέντρων παροχής υπηρεσιών μας KPMG Delivery Network, οι εταιρείες της KPMG αξιοποιούν την ευελιξία και τη δυναμική των παγκόσμιων ομάδων μας για να επεκτείνουν τις δυνατότητες και την εμβέλεια των τεχνολογικών λύσεων.

Η KPMG έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στο σύστημα διαχείρισης ποιότητας σε όλο το εύρος του οργανισμού, δίνοντας τη δυνατότητα για εναρμόνιση με τα νέα παγκόσμια πρότυπα διαχείρισης ποιότητας του κλάδου. Μόλις δύο χρόνια μετά την παρουσίαση του KPMG Clara, της παγκόσμιας πλατφόρμας έξυπνου ελέγχου στο cloud που λειτουργεί με βάση το Azure της Microsoft, πλέον χρησιμοποιείται  από 90 000 ελεγκτές σε 143 χώρες και περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες της KPMG.

Το KPMG Clara αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι της KPMG για την καινοτομία και τη ψηφιοποίηση των Ελεγκτικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της σταθερής μας δέσμευσης για ποιότητα, συνέπεια και καινοτομία στις Ελεγκτικές Υπηρεσίες, η πλατφόρμα αποτελεί μια σημαντική επένδυση που ενσωματώνει νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες, με προηγμένες δυνατότητες που αξιοποιούν τα επιστημονικά δεδομένα, την αυτοματοποίηση του ελέγχου και την οπτικοποιήση των δεδομένων.


Περιβάλλον, κοινωνία και διακυβέρνηση (ESG)

Τα κριτήρια  ESG παραμένουν οι καθοριστικοί παράγοντες που διατρέχουν τον οργανισμό, ενώ η σταθερή οικονομική ανάπτυξη έχει επιτρέψει τις επενδύσεις σε παγκόσμιες λύσεις που αφορούν στο ESG, πρωτοπόρες για τον κλάδο – σύμφωνα και με τη δέσμευσή μας το 2021 για επενδύσεις ύψους US$ 1,5 δισ.

Οι επαγγελματίες της KPMG εστιάζουν στην παροχή πολυδιάστατων λύσεων στους πελάτες προκειμένου να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ευκαιρίες και να διαχειριστούν τις προκλήσεις της ατζέντας των ESG, με τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κόμβου για την κλιματική αλλαγή και την απανθρακοποίηση για την παροχή εξειδίκευσης σε αναδυόμενες τεχνολογίες και υποστήριξης και την ίδρυση ενός κέντρου πόρων για την πληροφόρηση βιωσιμότητας που θα προσφέρει καθοδήγηση για την προετοιμασία των επικείμενων Προτύπων Πληροφόρησης Βιωσιμότητας του Διεθνούς Συμβουλίου Προτύπων Βιωσιμότητας (ISSB).

Μέχρι στιγμής, σχεδόν 100 000 επαγγελματίες της KPMG έχουν λάβει κατάρτιση βασικής εξειδίκευσης στα ESG. To δια βίου μάθησης πρόγραμμα θα συνεχιστεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δέσμευση της KPMG για την ποιότητα ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: KPMG International 2022 Transparency Report.

Για περισσότερα από τα εταιρικά στιγμιότυπα της KPMG το FY22, συμπεριλαμβανομένων case studies της KPMG και της συνεργασίας με τους πελάτες της, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: kpmg.com/corporatereporting

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ