KPMG: 18 πρωτοβουλίες καλών πρακτικών στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού διακρίθηκαν στα People Excellence Awards

27 Απριλίου 2021 | Νέα Μελών

Σε γιορτινό κλίμα και ψηφιακό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των People Excellence Awards 2020 powered by KPMG την Τρίτη 20 Απριλίου, με την επιμέλεια του FORTUNE Greece. Σκοπός των Βραβείων είναι η ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Βραβεία People Excellence Awards είναι η εξέλιξη των Βραβείων Ανθρώπινου Δυναμικού (HR Awards) της KPMG, τα οποία μετρούν 15 χρόνια επιτυχημένης διεξαγωγής και καθιέρωσης στον κλάδο.

Η τελετή βράβευσης

Σημαντικά στελέχη και CEOs κορυφαίων εταιρειών της χώρας μας έδωσαν το διαδικτυακό «παρών» στην εκδήλωση – βράβευση που διοργάνωσε η KPMG σε συνεργασία με το Fortune Greece, σε μια γιορτή για τις ορθές πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Όπως σημείωσε κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης η Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager του Fortune στην Ελλάδα, «δεν υπάρχουν εταιρείες χωρίς τους ανθρώπους τους, καθώς στόχος τους είναι η δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη».

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα, έκανε ιδιαίτερα σαφές πως όλες οι επιχειρηματικές προσπάθειες έχουν κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο. Συνεχίζοντας σημείωσε «Στην Ελλάδα παρατηρούμε σημαντική αύξηση της ψηφιακής επιτάχυνσης και οφείλω να υπογραμμίσω πως πολλές εταιρείες προετοιμάζουν τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό τους για την επόμενη μέρα. Πιστεύουμε πως με σύμμαχο την τεχνολογία και την ανάπτυξη των ανθρώπων, η ευρηματικότητα του Ελληνικού επιχειρείν θα θριαμβεύσει!»

Στη συνέχεια η Βερώνη Παπατζήμου, Γενική Διευθύντρια στο τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των εταιρειών η οποία πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις ώστε να επιτευχθεί η αντικειμενικότερη και πιο αξιόπιστη ανάδειξη των άριστων πρακτικών. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε πως στη δεύτερη φάση οι επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού 9 κλάδων υπέδειξαν τις εταιρείες που διακρίνονται ανά θεματική περιοχή, στη συνέχεια η επιτροπή θεσμικών έκρινε με βάση τα έντυπα τεκμηρίωσης κάθε επιχείρησης, ποιοι θα λάβουν για το 2020 υψηλότερες διακρίσεις. Η συγκεκριμένη επιτροπή απαρτίζεται από πολύ έμπειρα στελέχη της αγοράς, τα οποία λειτουργούν με βάση τα αυστηρά διεθνή πρότυπα που έχει εφαρμόσει σε όλη τη διαδικασία η KPMG. Κατά την τρίτη και τελευταία φάση, οι Γενικοί Διευθυντές των 9 κλάδων ανέδειξαν τις πρωτοβουλίες που ξεχωρίζουν σε υπερκλαδικό επίπεδο.

Έπειτα η Αναστασία Παρετζόγλου προσκάλεσε σε συζήτηση δύο μέλη της επιτροπής θεσμικών των People Excellence Awards: τη Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρο CSR Hellas, ESG Senior Advisor, TITAN και τον Σωτήρη Σταματίου, Πρόεδρος ΣΔΑΔΕ, Group HR Director του Ίδρυματος Ωνάση. Η Μαρία Αλεξίου σημείωσε ότι η νέα δομή του θεσμού, «έδωσε την ευκαιρία να δούμε συνολικά τον ρόλο της διοίκησης HR. Τα κριτήρια που χρησιμοποίησε η επιτροπή θεσμικών ήταν ποιοτικής διάστασης. Αφορούσαν το πώς η περιγραφή μιας πρωτοβουλίας συνδέεται με συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους και πώς “υπολογίζουμε” το ανθρώπινο δυναμικό της ίδιας επιχείρησης και το κοινωνικό τους αντίκτυπο». Ο Σωτήρης Σταματίου υπογράμμισε ότι η αναγνώριση πρωτοβουλιών δεν είναι απλώς καλοδεχούμενες αλλά απαραίτητες, ιδιαίτερα όταν έρχεται από τους ανθρώπους της αγοράς. Επισήμανε συγκεκριμένα «ελπίζουμε αυτές οι βραβεύσεις να αποτελέσουν αφορμή και για άλλες εταιρείες να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις στο μέλλον».

Βραβεύσεις People Excellence Awards 2020 powered by KPMG

Από τις ψηφοφορίες των επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού και των Γενικών Διευθυντών ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με κύκλο εργασιών άνω των ΕΥΡΩ 50 εκ. αναδείχθηκαν οι καλύτερες και πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες για το 2020, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Θεσμικών.

Συνολικά 18 πρωτοβουλίες από 12 εταιρείες βραβεύονται στις 3 κατηγορίες βράβευσης για το 2020:

―Ευθυγράμμιση της απόδοσης του εργαζόμενου με τις προτεραιότητες της εταιρείας

―Εμπειρία του εργαζόμενου

―Διαμόρφωση ψηφιακής κουλτούρας

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου.

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ