KPMG: Εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Ελληνικού παραρτήματος του οργανισμού Women Corporate Directors (WCD)

9 Νοεμβρίου 2022 | Νέα Μελών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Ελληνικού παραρτήματος του οργανισμού Women Corporate Directors (WCD) που διοργάνωσε η KPMG στο πλαίσιο της χορηγίας και του μεγάλου υποστηρικτή των εργασιών του διεθνώς, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Ο WCD είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με περισσότερα από 20 χρόνια διεθνούς παρουσίας και 76 παραρτήματα ανά τον κόσμο .αποτελούμενος από ένα δυναμικό και διευρυμένο διεθνές δίκτυο με πάνω από 2.500 μέλη, όλες γυναίκες μέλη Διοικητικών Συμβουλίων εισηγμένων εταιρειών ή ιδιωτικές επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 200 εκατομμυρίων USD.

Ο οργανισμός WCD υποστηρίζει γυναίκες στελέχη σε ρόλους μη εκτελεστικού μέλους Διοικητικών Συμβουλίων, ενισχύει την υποψηφιότητα τους, εντοπίζει σχετικές ευκαιρίες και συμβάλλει στην ενδυνάμωσή τους. Η KPMG υποστηρίζει διεθνώς το συγκεκριμένο οργανισμό να επιτελέσει το έργο του στις διάφορες χώρες του κόσμου, εστιάζοντας κυρίως στην ενίσχυση της γνώσης μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών, την εκπαίδευση και τη διεθνή ενημέρωση.

Στην Ελλάδα η εφαρμογή του Ν. 4706/2020 ανέδειξε πιο έντονα τη σημασία συμμετοχής ικανών γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών και κατά συνέπεια την ανάγκη να αναδειχτούν και να εκπαιδευτούν κατάλληλα τα στελέχη αυτά για να εκτελέσουν αποτελεσματικά το ρόλο τους. Στο πλαίσιο αυτό, το νεοσύστατο ελληνικό παράρτημα του WCD φιλοδοξεί να προάγει την εν λόγω ατζέντα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Senior Partner της KPMG, Νικόλαος Βουνισέας με κεντρικό μήνυμα την αναγκαιότητα περισσότερων διορισμών των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια και την αμέριστη υποστήριξή του μέσω του ρόλου του, στην επίτευξη των στόχων του οργανισμού.

Συντονίστριες της εκδήλωσης αλλά και επίσημες Co-Chairs του WCD στην Ελλάδα η Ράνια Αικατερινάρη, Corporate Director σε 4 εταιρείες και Senior Advisor και η Βερώνη Παπατζήμου, Partner KPMG Consulting, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους καλεσμένους ομιλητές και τις συμμετέχουσες, τις εμπειρίες τους στα Διοικητικά Συμβούλια και τι πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα και στην καλύτερη λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων και των επιτροπών. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εκπροσώπηση των φύλων από το 2021 λόγω του νέου ρυθμιστικού πλαισίου, υπάρχουν ακόμη πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν τόσο όσον αφορά στην προώθηση της διαφορετικότητας όσο και στην ενίσχυση της γραμμής υποψηφίων γυναικών για διορισμούς διοικητικών συμβουλίων. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν και οι ομιλίες των Jennifer Raynolds, Πρόεδρος του WCD διεθνώς και της Jackie Daylor, Partner, KPMG US και global lead αυτής της δράσης.

Η σκηνή «πήρε φωτιά» σε μια πολύ ζωηρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε μεταξύ του κ. Απόστολου Ταμβακάκη, CEO της EOS Capital και των Co-Chairs του οργανισμού συζητώντας μεταξύ άλλων, τι διαφορετικό μπορεί να φέρει η γυναικεία παρουσία στα Διοικητικά Συμβούλια, ποιες είναι οι συνήθεις δυσκολίες που συναντά ένα μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ και τι θα συμβούλευε ο ίδιος με την πολυετή εμπειρία του στα ΔΣ στις γυναίκες ώστε να επιτύχουν και με ποια χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η Angela Minas, Μέλος ΔΣ 3 εταιρειών του NYSE καθώς και η Tina Mavraki, ιδρύτρια της Hellenic HOPE-UK Charity, οι οποίες αναφέρθηκαν στη διεθνή τους εμπειρία ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και στην ενασχόλησή τους στα πεπραγμένα του WCD.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο στο εστιατόριο NATU.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα υπάρχει διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων για τα μέλη με τη συμμετοχή έμπειρων στελεχών και συμβούλων σε θέματα λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων.

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ