KPMG: Silver διάκριση για την KPMG και την Alpha Bank στα Supply Chain Awards 2022

11 Ιουλίου 2022 | Νέα Μελών

Μία πολύ σημαντική διάκριση κατέκτησαν η KPMG και η Alpha Bank, οι οποίες απέσπασαν Silver βραβείο στα Supply Chain Awards 2022 για το «Σχεδιασμό & Εφαρμογή νέου οργανωτικού μοντέλου Προμηθειών»

Συγκεκριμένα η KPMG και η Alpha Bank κατέκτησαν το Silver βραβείο στην κατηγορία «Βέλτιστες πρακτικές στις προμήθειες (Sourcing & Procurement)» το οποίο αφορούσε το πρόγραμμα Αλλαγής στη Διεύθυνση Κεντρικής Διαχείρισης Προμηθειών και Εξωτερικών Αναθέσεων της Alpha Bank για τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση νέου οργανωτικού μοντέλου.
Οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Προμηθειών της Alpha Bank, σε συνεργασία με εξιδεικευμένους συμβούλους της KPMG στην Ελλάδα, σχεδίασαν και υλοποίησαν μία σύγχρονη οργανωτική δομή μέσω της οποίας:

 • Επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση των κεφαλαιουχικών δαπανών της Τράπεζας και η παράλληλη επικέντρωση στα λειτουργικά της έξοδα, μέσω τεχνικών μείωσης κόστους.
 • Αξιολογείται το προμηθευτικό ρίσκο είτε αυτό σχετίζεται με την απόδοση και τις δυνατότητες των προμηθευτών είτε μέσω της χρηστής διαχείρισης των εξόδων των κατηγοριών.
 • Καλλιεργείται και ενισχύεται μια νέα κουλτούρα αλλαγής στο προσωπικό της Διεύθυνσης, η οποία είναι εστιασμένη στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών και σχέσεων με τους εσωτερικούς (business units) και εξωτερικούς της πελάτες (προμηθευτές).
 • Υποστηρίζεται η ανάπτυξη λιτών διαδικασιών Procurement και η εισαγωγή αυτοματισμών.

Η ετήσια εκδήλωση απονομής των Supply Chain Awards 2022 πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου στο House124. Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους της KPMG στην Ελλάδα ο Δημήτρης Δημητρίου, Manager, Consulting και εκ μέρους της Alpha Bank, η Μαρία Σαραντοπούλου, Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Κεντρικής Διαχείρισης Προμηθειών και Εξωτερικών Αναθέσεων.
Στόχος των βραβείων είναι να αναδείξουν τα πρωτοποριακά έργα στον κλάδο, να αναγνωρίσουν την καινοτομία και την αριστεία στην εφοδιαστική αλυσίδα, να προβάλλουν τους νικητές των βραβείων, αξιοποιήσουν ως εξαιρετικά παραδείγματα τις προσπάθειες και τα έργα των νικητών, να γνωστοποιήσουν τις διαθέσιμες υπηρεσίες, λύσεις και τεχνολογίες που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων και δημιουργούν προστιθέμενη αξία προς τον πελάτη και να τιμήσουν τις ομάδες και τους managers, οι προσπάθειες των οποίων εξελίσσουν τον κλάδο συνολικά.

Με αφορμή τη διάκριση αυτή ο Δημήτρης Δημητρίου, Manager, Consulting στην KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Υλοποιήσαμε με τους συνεργάτες μας ένα έργο πολύ-επίπεδο το οποίο περιείχε τη διατύπωση του οράματος αλλαγής, καθώς επίσης, το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός σύγχρονου οργανωτικού μοντέλου. Με επικέντρωση στον ανθρώπινο παράγοντα, ήτοι τους επαγγελματίες των Προμηθειών οι οποίοι και αποτελούν τον μεγαλύτερο πλούτο, η νέα δομή ενισχύει τις δεξιότητές τους δημιουργώντας μία ενιαία αλυσίδα αξίας με κύριους πυλώνες τη διαχείριση των κατηγοριών δαπανών, την αξιοποίηση των πηγών προμήθειας και την εξυπηρέτηση του «εσωτερικού» πελάτη. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την KPMG που υποστήριξε σε αυτό το ταξίδι «αλλαγής» τη Διεύθυνση Προμηθειών της Alpha Bank την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τον υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό της και τη συνεργασία της.».

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ