KPMG: Έρευνα KPMG: Φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων σε κορυφαία πανεπιστήμια βλέπουν την τεχνολογία ως σύμμαχο και όχι ως απειλή για την καριέρα τους

13 Απριλίου 2018 | Νέα Μελών
Φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων από κορυφαία πανεπιστήμια, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού International Case Competition (KICC) που διεξάγει η KPMG, δηλώνουν εξαιρετικά αισιόδοξοι ότι η τεχνολογία θα βελτιώσει την εργασιακή ζωή και εμπειρία τους. Το σύνολο των φοιτητών αναμένει ότι η τεχνολογία θα έχει σημαντικό και θετικό αντίκτυπο στην καριέρα τους, με περισσότερους από το 50% να προσδοκούν ότι θα αλλάξει ριζικά την εργασία που κάνουν, ενώ κανένας τους δεν αναμένει να έχει αρνητικό αντίκτυπο.
Για την έρευνα ερωτήθηκαν 88 φοιτητές που προέρχονται από κορυφαία πανεπιστήμια 22 χωρών πριν τους τελικούς του διαγωνισμού KICC που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Κουάλα Λουμπούρ.  
Στο πλαίσιο των επιφυλάξεων ότι η τεχνολογία ενδέχεται να περιορίσει ή και να εξαφανίσει εργασιακές ευκαιρίες, οι φοιτητές είναι πεπεισμένοι σε μεγάλο βαθμό ότι η τεχνολογία θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες για την καριέρα τους. Όταν ερωτήθηκαν να ξεχωρίσουν στο τι εκτιμούν πως θα έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση στην καριέρα τους από τις νέες τεχνολογίες, περισσότεροι από το 35% αναμένουν ότι θα τους δώσουν τη δυνατότητα να παράγουν εργασία προστιθέμενης αξία ή με μεγαλύτερο αντίκτυπο, ενώ ένα ποσοστό 21% διαβλέπει ότι θα τους παρέχουν την ευκαιρία να εστιάσουν σε πιο ενδιαφέρουσες εργασίες και σχεδόν το 20% ανέφερε ότι θα τους επιτρέψουν να αναπτύσσουν διαρκώς τις δεξιότητες και ικανότητές τους.
«Οι φοιτητές αυτοί αναγνωρίζουν την απίστευτη ευκαιρία που τους προσφέρουν η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση, σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία ψηφιακού νομίσματος blockchain και η ρομποτική.  Η αξιοποίηση αυτού του πρωτοποριακού επιχειρηματικού πνεύματος είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανάπτυξη στις αγορές μας», δήλωσε η Susan Ferrier, Global Head of People της KPMG International. «Η ικανότητά τους να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων που θα κατακτήσουν και θα υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες, θα τους καταστήσει ακόμα πιο πολύτιμους για την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων παγκοσμίως – είτε αφορούν την επιχειρηματικότητα είτε την κοινωνία γενικότερα».
Όταν ερωτήθηκαν ποιες είναι οι τρεις τεχνολογίες που θα έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην καριέρα τους τα επόμενα 10 χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών (81%) προσδιόρισε την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ το blockchain και η ρομποτική ήρθαν δεύτερα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 59% το κάθε ένα. Περισσότεροι από το 50% δήλωσαν ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) θα αναβαθμίσει το επίπεδο της ευθύνης για τους νέους απόφοιτους, ενώ σχεδόν το 25% πιστεύει ότι θα επεκτείνει τον αριθμό των εργασιακών ευκαιριών.
Οι φοιτητές επίσης αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν κρίσιμες μη-τεχνικές δεξιότητες και αξίες οι οποίες θα είναι απαραίτητες στο χώρο εργασίας του μέλλοντος. Σχεδόν τα δύο τρίτα (61%) κατέταξαν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων στην κορυφή, με την ικανότητα μάθησης (49%) και τη δημιουργικότητα (39%) να έπονται. Οι πιο σημαντικές αξίες, όπως τις κατατάσσουν οι φοιτητές, είναι η ηθική και δεοντολογία (58%), η υπευθυνότητα (52%) και η ακεραιότητα (41%).
«Η σημασία των μη-τεχνικών δεξιοτήτων και αξιών θα ενισχυθεί περαιτέρω σε έναν κόσμο που βασίζεται ολοένα περισσότερο στην τεχνολογία», σχολίασε ο Iain McLaughlin, Head of Global Resourcing της KPMG. «Οι φοιτητές αυτοί κατανοούν και αναγνωρίζουν ότι υπάρχει μια σειρά κρίσιμων δεξιοτήτων οι οποίες θα αποτελέσουν τα θεμέλια της καριέρας τους, ανεξάρτητα από την επίδραση της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται, πέρα από τις τρεις κορυφαίες, η επικοινωνία, η καλλιέργεια σχέσεων και η λήψη αποφάσεων».         
Η Σιάνα Κυριάκου, Partner και COO της KPMG στην Ελλάδα με αφορμή την έρευνα αυτή σχολίασε σχετικά «Είναι αισιόδοξο πως οι φοιτητές των κορυφαίων πανεπιστήμιων, το μέλλον του επιχειρείν, διακρίνουν μια σειρά από ευκαιρίες που προσφέρουν η τεχνολογία και το digitization. Ακόμη πιο αισιόδοξο είναι πως οι δυνητικοί αυτοί ηγέτες έχουν υψηλές αξίες και τοποθετούν την ηθική και δεοντολογία, την υπευθυνότητα και την ακεραιότητα ως σημαντικά συστατικά στο χώρο εργασίας του αύριο.»

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ