KPMG: Νέα επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος της KPMG η Έφη Αδαμίδου

22 Σεπτεμβρίου 2022 | Νέα Μελών

Διαδέχεται την επιτυχημένη 10ετη πορεία της Γεωργίας Σταματέλου

Τη θέση της Επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος της KPMG στην Ελλάδα αναλαμβάνει από 1η Οκτωβρίου η Έφη Αδαμίδου, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Γεωργία Σταματέλου.

Έπειτα από τη λήξη της δεύτερης θητείας της και μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας ως Επικεφαλής του τμήματος, η Γεωργία Σταματέλου αποχωρεί από τη θέση αυτή, ωστόσο θα συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της KPMG ως Country Lead Tax Mergers & Acquisitions (M&A) και Global Mobility Services (GMS). Η θητεία της ήταν πολύ σημαντική για το τμήμα καθώς το οδήγησε στην ανάπτυξή του, αλλά και στον ψηφιακό του μετασχηματισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως το τμήμα πλέον στελεχώνει 190 άτομα, ενώ έχει επιτύχει αύξηση εσόδων ύψους 44% την τελευταία τριετία.

Η Έφη Αδαμίδου είναι Partner στην KPMG από το 2014 και διαθέτει μεγαλύτερη από 20 χρόνια εμπειρία σε θέματα Φορολογίας Εταιρειών με ευρεία εμπειρία και εξειδίκευση στην Τεκμηρίωση Τιμών Ενδοομιλικών Συναλλαγών (Transfer Pricing), σε θέματα Ελληνικής και διεθνούς φορολογίας καθώς και στις επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις. Έχει αναλάβει πολλά έργα Τεκμηρίωσης Τιμών Ενδοομιλικών Συναλλαγών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς όπως στη φαρμακοβιομηχανία, στα πιστωτικά ιδρύματα, στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στην ενέργεια, καθώς σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών και τροφίμων και καταναλωτικών προϊόντων.

Η Γεωργία Σταματέλου, Partner της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που η Έφη Αδαμίδου αναλαμβάνει Επικεφαλής του τμήματος, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε «συμπλεύσει» σε τόσες πολλές προκλήσεις, έχουμε μεγαλώσει την ομάδα και τις υπηρεσίες μας. Παράλληλα, είμαι βαθιά πεπεισμένη πως η Έφη θα συνεχίσει τη δυναμική ανάπτυξη του τμήματος και της εύχομαι κάθε επιτυχία από καρδιάς.»

Με αφορμή την προαγωγή αυτή, η ‘Εφη Αδαμίδου, Partner και Επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Αποτελεί μεγάλη τιμή και πρόκληση για μένα η ανάληψη των νέων καθηκόντων μου παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Γεωργία με την οποία έχουμε δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στην αγορά. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να συνεχίσω την επιτυχημένη πορεία του τμήματος, να εφαρμόσω περαιτέρω το κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, ώστε να προσφέρω τις πλέον ποιοτικές και αποτελεσματικές λύσεις στους πελάτες, αλλά και να επενδύω στο μεγαλύτερο κεφάλαιο το τμήματος μας: τους ανθρώπους.»

Ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα ανέφερε «Συγχαίρω την Έφη Αδαμίδου για την προαγωγή της και την καλωσορίζω στο τιμόνι του Φορολογικού και Νομικού τμήματος. Με τη μακρά εμπειρία της στον κλάδο, την προσήλωση στην ποιότητα και τον επαγγελματισμό της, είμαι σίγουρος ότι θα συνδράμει στη στρατηγική ανάπτυξης που εφαρμόζουμε δυναμικά ως εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Η θητεία της Γεωργίας Σταματέλου αποτελεί για όλους μας υπόδειγμα στρατηγικής, η οποία κατάφερε με εξωστρέφεια και σκληρή δουλειά να καθιερώσει το φορολογικό τμήμα της εταιρείας ως κορυφαίο στην ελληνική αγορά, και να αναπτύξει ουσιαστικά τις νομικές υπηρεσίες της KPMG στην χώρα μας.»

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ