KPMG: 1400 Μαθητές εκπαιδεύτηκαν σε θέματα κυβερνοασφάλειας με το πρόγραμμα KPMG Global Cyber Day

12 Νοεμβρίου 2021 | Νέα Μελών

Ολοκληρώθηκε για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με ρεκόρ συμμετοχών

Ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας (ECSM) έφτασε στο τέλος του και μαζί του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “KPMG Global Cyber Day” (Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο) το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για τρίτη χρονιά. Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία παγκόσμιας εμβέλειας της KPMG, με στόχο την εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και αποτελεί μέρος των δράσεων της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης για τη δια βίου μάθηση και την εκπλήρωση του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η KPMG στην Ελλάδα διεξήγαγε το πρόγραμμα με επικεφαλής της δράσης τον Δρ. Θεόδωρο Στεργίου, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή και Υπεύθυνο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας και εισηγητές τους Νίκο Αναγνωστόπουλο, Επιβλέπων Ανώτερος Σύμβουλος, Βασιλική Μακρυγιάννη, Ανώτερη Σύμβουλος και Νεφέλη Χριστιά, Σύμβουλος στο ίδιο τμήμα. Παρά τη συγκυρία του COVID-19, το “KPMG Global Cyber Day” κατάφερε να ενημερώσει στο διάστημα του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας περισσότερους από 1 400 μαθητές σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σπάζοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 960 μαθητών για το οποίο η εταιρεία βραβεύθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards to 2019.

O Δρ. Θεόδωρος Στεργίου, δηλώνει σχετικά «Μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά που καταφέραμε, για άλλη μια χρονιά, να ενημερώσουμε νέα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, παρέχοντάς τους καλές πρακτικές προκειμένου να προστατευτούν κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο. Η εγκαθίδρυση υγιεινής κυβερνοασφάλειας αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα ελαχιστοποίησης του αντικτύπου των κυβερνοεπιθέσεων, οι οποίες, δυστυχώς, έχουν γνωρίσει δραματική αύξηση την τελευταία διετία. Μας εξέπληξε συνεπώς θετικά που μαθητές, ακόμα και δημοτικού, μας ανέφεραν ιστορίες μελών της οικογένειάς τους ή ρώτησαν την ομάδα μας τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την ενίσχυση της προστασίας τους στο διαδίκτυο.
Με δεδομένη την ευρεία έκθεση των νέων – ακόμα και σχετικά μικρής ηλικίας – στον κυβερνοχώρο, κρίνουμε ότι οι ενημερωτικές δράσεις κυβερνοσφάλειας θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επίσημων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ο Ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο διαρκούς και συνεχούς ενημέρωσης, σε ευθυγράμμιση με τις τεχνολογικές, κοινωνικές και διαδικτυακές αλλαγές.»

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας, KPMG στην Ελλάδα δηλώνει σχετικά με την διοργάνωση της δράσης « Η υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους διέπει την αντίληψη και την πρακτική μας. Μέσα από το πρόγραμμα KPMG Global Cyber Day προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε ισχυρά θεμέλια για την προστασία των μαθητών από τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου. Φέτος καταφέραμε να ενημερώσουμε 1 400 μαθητές και θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με τα σχολεία, ώστε κάθε χρόνο να διαδίδουμε το μήνυμα για τη σημασία της κυβερνοασφάλειας σε όσους περισσότερους νέους και ενήλικες του περιβάλλοντός τους μπορούμε.»

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ