KPMG: Πρωτοβουλία AdvantAge: διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια “AdvantAge Days” για έμπειρους επαγγελματίες άνω των 50 ετών με στόχο την έμπρακτη καταπολέμηση του φαινομένου ageism

27 Ιουνίου 2024 | Νέα Μελών
 • 8 δωρεάν διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια ενίσχυσης και αναβάθμισης επαγγελματικών δεξιοτήτων
 • Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπευθυνότητας της KPMG για την καταπολέμηση της ηλικιακής διάκρισης στην εργασία

 Η KPMG στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, έχουν ξεκινήσει την πρωτοβουλία  “AdvantAge” που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης (ageism), μέσα από δράσεις που θα δημιουργήσουν συνθήκες ίσων ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στο πλαίσιο της σειράς δράσεων για τη δημιουργία συνθηκών ίσων ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους και για όσους βρίσκονται σε επαγγελματική μετάβαση, ανεξαρτήτως ηλικίας, διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή φορά δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια με τίτλο “AdvantAge Days” την Παρασκευή και το Σάββατο, 5 και 6 Ιουλίου 2024, με στόχο την έμπρακτη καταπολέμηση του φαινομένου ageism. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν διαδικτυακά, μέσω της δωρεάν πλατφόρμας Microsoft (MS) Teams.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες, άνω των 50 ετών (χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε άτομα κάτω των 50 ετών), που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας ή αλλαγής καριέρας και επιθυμούν να λάβουν γνώση σχετικά με:

 • Τη δημιουργία του σύγχρονου βιογραφικού σημειώματος
 • Τη σωστή χρήση της επαγγελματικής πλατφόρμας LinkedIn
 • Την προετοιμασία για συνεντεύξεις & personal branding
 • Το σχεδιασμό μιας επιτυχημένης μετάβασης καριέρας
 • Το πως η ανθεκτικότητα χτίζει ακλόνητη ηγεσία
 • Τη συμπεριληπτική ηγεσία (inclusive leadership)
 • Την ανθρωποκεντρική διαχείριση κρίσεων & την αποτελεσματική διαχείριση χρόνου, άγχους, ενέργειας
 • Την προετοιμασία για συνεντεύξεις καθώς και για διαπραγματεύσεις

 Για δηλώσεις συμμετοχών στα διαδικτυακά σεμινάρια AdvantAge Days καθώς και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την θεματολογία των σεμιναρίων, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο AdvantAge Days – KPMG Greece. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους και όλες τους/τις συμμετέχοντες/-έχουσες.

 Η Δήμητρα Σπανού, Manager, People Services, KPMG στην Ελλάδα, δήλωσε, «Στην KPMG προωθούμε τις αξίες της ισότητας και της συμπερίληψης σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας. Με τα σεμινάρια “AdvantAge Days” εκτός από έμπρακτη προσφορά, ελπίζουμε να εμπνεύσουμε και άλλους να αναλάβουν δράση ενάντια στις ηλικιακές διακρίσεις. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου κάθε άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει και να προσφέρει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και για τις επόμενες γενιές.»

 Ο Σωτήρης Σταματίου, Group Human Resources Director, Onassis Group και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), δήλωσε, «Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στο 2ο AdvantAge Days, που αφορά την διενέργεια διαδικτυακών επιμορφωτικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε έμπειρους επαγγελματίες άνω των 50 ετών, και όχι μόνο, με στόχο την έμπρακτη καταπολέμηση του φαινομένου ageism. Η επιτυχία και η απήχηση της 1ης εκδήλωσης μας γεμίζει με αισιοδοξία για την ανταπόκριση και σε αυτήν μας την δράση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την KPMG, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος αλλά και τους εθελοντές ομιλητές μας, που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Εμείς θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε με νέες δράσεις που δημιουργούν ίσες ευκαιρίες απασχόλησης για τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας.»

Ο Μαρίνος Κλούρας, Executive Director Marketing & Communication, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, δήλωσε, «Αν το πρώτο AdvantAge Days μάς γέμισε αισιοδοξία για την εξέλιξη του εγχειρήματος, η πραγματοποίηση της σημερινής ημερίδας διατρανώνει ότι, πράγματι, κάθε ηλικία έχει το δικό της -αναντικατάστατο- πλεονέκτημα και επιβεβαιώνει την προσδοκία μας ότι η αλλαγή στην κουλτούρα γύρω από τις ηλικίες στον χώρο εργασίας είναι εφικτή.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία AdvantAge: Πρωτοβουλία AdvantAge – KPMG Greece

Χορηγοί επικοινωνίας των σεμιναρίων: Athens Voice, CSRNEWS.gr, CSR&ESGWEEK, Επιχειρώ – epixeiro.gr, Fortune Greece, Just a Number και Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ