KPMG: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΟΠΑ και KPMG

5 Απριλίου 2022 | Νέα Μελών

Τις υπογραφές τους σε συμφωνία συνεργασίας, με άμεσα ωφελούμενους τους νέους επιστήμονες, τους φοιτητές, αλλά και την ίδια την επιχείρηση, έβαλαν οι διοικήσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και της KPMG στην Ελλάδα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Απριλίου στα γραφεία της KPMG. Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της σύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης και της επιστημονικής έρευνας με την πραγματική αγορά και τις επιχειρήσεις.

Η συνεργασία ΟΠΑ και KPMG περιλαμβάνει άμεσες και μεσοπρόθεσμες υλοποιήσιμες πρωτοβουλίες και δράσεις σε 6 βασικούς πυλώνες εκπαίδευσης, έρευνας και διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και της απασχόλησης των φοιτητών και αποφοίτων σε σύγχρονα αντικείμενα.

Οι πυλώνες συνεργασίας είναι συνοπτικά οι παρακάτω:

 • Πρακτική Άσκηση των φοιτητών του ΟΠΑ στην KPMG
 • Χορηγική υποστήριξη της KPMG στην εφημερίδα ΟΠΑ News
 • Διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την καινοτομία με δυνατότητα υποστήριξης της εταιρείας σε διπλωματικές και διδακτορικές εργασίες και συνεργασίας με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ
 • Διασύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων με την αγορά εργασίας και ανταλλαγή τεχνογνωσίας
 • Συμμετοχή της εταιρείας σε εκδηλώσεις και συνέδρια που διοργανώνει το ΟΠΑ
 • Διενέργεια ερευνών-μελετών από το επιστημονικό προσωπικό και τα ερευνητικά εργαστήρια του ΟΠΑ σε τομείς επιχειρηματικού ή κοινωνικού ενδιαφέροντος από πλευράς της KPMG.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο Αντιπρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Γιώργος Λεκάκος, τόνισε: «Με προσανατολισμό στον στρατηγικό πυλώνα της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με εταιρείες που επιθυμούν να προσθέσουν αξία στις φοιτήτριες, τους φοιτητές και τις/τους αποφοίτους μας και να ενισχύσουν την απασχόλησή τους σε σύγχρονα αντικείμενα και δεξιότητες. Επίσης, στο πεδίο της έρευνας και προώθησης της καινοτομίας, οι συνεργασίες αυτές δίνουν πνοή σε νέες επιχειρηματικές ιδέες που βοηθούν στη σύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την αγορά και στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Ο senior partner της KPMG στην Ελλάδα, κ. Νικόλαος Βουνισέας, με αφορμή τη συνεργασία αυτή, δήλωσε: «Υπάρχει μακροχρόνια και αγαστή συνεργασία μεταξύ του ΟΠΑ και της KPMG, καθώς μας συνδέει μια κοινή αξία: η επένδυση στους ανθρώπους. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας, η οποία αποτελεί το εφαλτήριο για μια σειρά από κοινού δράσεων για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες. Υπέροχα πράγματα μπορούν να συμβούν από τη συνεργασία αυτή και ανυπομονώ να αναδειχθούν ταλέντα και δυνατές ομάδες οι οποίες, μεταξύ άλλων, θα διαχειριστούν τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο του επιχειρείν και της οικονομίας.»

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ