KPMG: Η KPMG κατατάσσεται 2η μεταξύ των 10 κορυφαίων παρόχων υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft στη νέα έκθεση της HFS Research

26 Μαρτίου 2019 | Νέα Μελών
Η έκθεση της HFS παρουσιάζει την KPMG ως «ζωτικό» σύμμαχο ιδιαίτερης εξειδίκευσης της Microsoft, για την επιτάχυνση της υιοθέτησης της Τεχνητής Νοημοσύνης 
Στη νέα έκθεση της HFS Research, η KPMG International κατατάσσεται 2η μεταξύ των 10 κορυφαίων παγκόσμιων παρόχων λύσεων της Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft. 
Η έκθεση HFS Top 10 Microsoft AI Services 2019 εξετάζει την επίδραση που έχουν οι συμμαχίες των παρόχων υπηρεσιών της Microsoft στον εκκολαπτόμενο τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Η HFS αξιολόγησε και βαθμολόγησε τις δυνατότητες 14 εταιρειών σχετικά με υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft, με βάση τα κριτήρια της Καινοτομίας, της Ικανότητας Εκτέλεσης και της «Φωνής του Πελάτη» (Voice of the Customer).
Σύμφωνα με την έκθεση, η KPMG οφείλει τη θέση της στο γεγονός ότι αποτελεί «ηγέτη στη συμβουλευτική των επιχειρήσεων, και χρησιμοποιεί τις επιχειρησιακές της γνώσεις για να συνεργαστεί με την Microsoft στην Τεχνητή Νοημοσύνη», ενώ κατατάσσεται 1η στην παροχή υπηρεσιών στην κατηγορία της Εκτέλεσης και Εφαρμογής της στρατηγικής και Διαμόρφωσης του οδικού χάρτη για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Microsoft στην κατηγορία της Καινοτομίας. 
Η έκθεση τονίζει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην αγορά η KPMG σήμερα μέσω της συμμαχίας της με την Microsoft, και αποκαλεί την KPMG «ζωτικό εταίρο» για την στρατηγική της Microsoft για την Τεχνητή Νοημοσύνη. «Η συμμαχία μεταξύ KPMG και Microsoft λειτουργεί ως επιταχυντής σε ποικίλες πτυχές της υιοθέτησης της Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft, με τον τεχνολογικό γίγαντα να θεωρεί την KPMG στρατηγικό εταίρο για την επιτυχία της», αναφέρει η έκθεση.  
Ο Thomas Erwin, Global Head του KPMG Lighthouse και Partner της KPMG Γερμανίας τονίζει: «Η ανακήρυξη της KPMG από την HFS Research στη 2η θέση μεταξύ των κορυφαίων εταίρων της Microsoft στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, έρχεται ως επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης επιτυχίας της παγκόσμιας συμμαχίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Η δημιουργία καινοτόμων πελατοκεντρικών λύσεων στο έξυπνο «σύννεφο» (cloud) Azure της Microsoft, σε συνδυασμό με την κορυφαία στην αγορά εξειδίκευση της KPMG στον κλάδο της, καθώς και τις πλατφόρμες Τεχνητής Νοημοσύνης που προσφέρονται από την KPMG Ignite και το Lighthouse Center of Excellence για τις τεχνολογίες που βασίζονται σε δεδομένα, προάγουν τον μετασχηματισμό των εταιρειών σε πολλά επίπεδα».  
Με τη σημείωση ότι η παγκόσμια συμμαχία της KPMG με την Microsoft σήμερα εκτείνεται σε 40 χώρες παγκοσμίως, η έκθεση επισημαίνει την εξειδίκευση και τη συνεχή εξέλιξη της KPMG στον ταχύτατα αναδυόμενο τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναφέροντας ότι η KPMG:
 • Είναι εταίρος του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης «Inner Circle» της Microsoft, που προσφέρει στις εταιρείες της KPMG αποκλειστική πρόσβαση σε κατάρτιση και εργαστήρια πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και εργαλεία όπως τα Azure Databricks και Azure Cognitive Search.
 • Έχει πιστοποιήσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 100 επιστήμονες δεδομένων στο Microsoft Azure AI και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 2 000 συμβούλους δεδομένων και ανάλυσης σε δεδομένα, ανάλυση και υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft.
 • Έχει σχεδιάσει περισσότερα από 20 έργα Τεχνητής Νοημοσύνης σε συνεργασία με πελάτες της, σε κλάδους όπως οι Οικονομικές Υπηρεσίες, η Υγεία και η Μεταποίηση σε εταιρείες-μέλη της KPMG ανά τον κόσμο.
 • Χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη της Microsoft για να μετασχηματίσει εσωτερικά τις Φορολογικές, Ελεγκτικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες της.
Η έκθεση ξεχωρίζει επίσης το πλεονέκτημα της KPMG αναφορικά με το «στρατηγικό όραμά της για την Τεχνητή Νοημοσύνη», σημειώνοντας ότι η KPMG αναπτύσσει μαζί με την Microsoft ένα πρόγραμμα Ηθικής της Τεχνητής Νοημοσύνης (Ethics of AI program) για να καταδείξει της επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην παγκόσμια οικονομία και στις επιχειρήσεις.
Ο Νίκος Δημάκος, Γενικός Διευθυντής της KPMG δήλωσε σχετικά «Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί ένα από τα πλέον πρωτοφανή επιτεύγματα της ψηφιακής εποχής, μια τεχνολογία αιχμής δισεκατομμυρίων δολαρίων που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και εργάζονται οι άνθρωποι. Η ανάδειξη της KPMG ως κορυφαίου παρόχου υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft αποτελεί σημαντικό ορόσημο και απόδειξη της δέσμευσής μας για τον μετασχηματισμό των ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών μας με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και για την υποστήριξη των πελατών μας στον δικό τους ψηφιακό μετασχηματισμό». 

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ