KPMG: Πρωτοβουλία AdvantAge – Oλοκληρώθηκαν με επιτυχία τα επιμορφωτικά σεμινάρια “AdvantAge Days” για επαγγελματίες άνω των 50 ετών με στόχο την έμπρακτη καταπολέμηση του φαινομένου ageism  

4 Μαρτίου 2024 | Νέα Μελών
 • Πάνω από 50 συμμετοχές σημειώθηκαν στα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια ενίσχυσης και αναβάθμισης επαγγελματικών δεξιοτήτων
 • Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπευθυνότητας της KPMG για την καταπολέμηση της ηλικιακής διάκρισης στην εργασία

 Η KPMG στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, πραγματοποίησαν με επιτυχία δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια “AdvantAge Days” την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, στο Alba Graduate Business School. Το εκπαιδευτικό ολοήμερο πρόγραμμα διεξάγεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας “AdvantAge” με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση δεξιοτήτων των άνω των 50 ετών επαγγελματιών και την πάταξη του ηλικιακού ρατσισμού.

Στόχος της πρωτοβουλίας “AdvantAge” είναι να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης (ageism) στο χώρο της εργασίας, καθώς και να πραγματοποιήσει δράσεις για την έμπρακτη καταπολέμηση του φαινομένου, με επίκεντρο στην παρούσα φάση τις ώριμες ηλικιακά ομάδες.

Επαγγελματίες εκπαιδευτές συμμετείχαν εθελοντικά στα εκπαιδευτικά σεμινάρια και αποτέλεσαν πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια για τη δημιουργία συνθηκών ίσων ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους και για όσους βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας ή αλλαγής καριέρας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια περιλάμβαναν τις ακόλουθες θεματικές:

 • σωστή χρήση της επαγγελματικής πλατφόρμας LinkedIn
 • σπουδαιότητα της αυτοπροβολής στην προσωπική και επαγγελματική ζωή, και τρόποι ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης
 • συμβουλευτική σταδιοδρομίας (Career Counseling) και στρατηγική αναζήτησης εργασίας
 • διαδικασία προετοιμασίας για τη συνέντευξη
 • εισαγωγή στις ψηφιακές δεξιότητες και στη ψηφιακή επικοινωνία
 • δημιουργία βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής
 • τεχνικές για επαγγελματική δικτύωση

 Η πρωτοβουλία αυτή το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει δράσεις με περισσότερες θεματικές ώστε να καλύψει κι άλλες ανάγκες ενίσχυσης και αναβάθμισης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία AdvantAge: Πρωτοβουλία AdvantAge – KPMG Greece

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications & Corporate Citizenship Manager της KPMG στην Ελλάδα, δήλωσε «Η επιτυχία των AdvantAge Days ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας! Η μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών άνω των 50 ετών στα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια αποδεικνύει την ανάγκη για ουσιαστικές δράσεις ενάντια στο ageism στην εργασία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ενεργή υποστήριξη του ΣΔΑΔΕ και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, καθώς και για την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών εκπαιδευτών. Η ομαδική μας δουλειά έφερε καρπούς, προσφέροντας πολύτιμα εφόδια στους συμμετέχοντες-ωφελούμενους για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και την τόνωση της αυτοπεποίθησής τους. Η KPMG δεσμεύεται στην καταπολέμηση του ηλικιακού ρατσισμού και στην προώθηση της ίσων ευκαιριών στην εργασία. Το AdvantAge Days αποτελεί μόνο την αρχή, ένα σκέλος της ευρύτερης πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας AdvantAge. Συνεχίζουμε δυναμικά, με νέες θεματικές και δράσεις, για να χτίσουμε ένα μέλλον χωρίς ηλικιακά εμπόδια στην απασχόληση.»

Ο Σωτήρης Σταματίου, Group Human Resources Director, Onassis Group και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), δήλωσε «Ως Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η συνεργασία μας με την KPMG και το ACG για την πρωτοβουλία AdvantAge έφερε δυναμικά στο προσκήνιο το θέμα της ηλικιακής διάκρισης με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα. Σήμερα μετά την 1η επιτυχημένη διοργάνωση των AdvantAge Days είμαστε αισιόδοξοι ότι η κοινότητα του HR θα είναι δίπλα μας και στις επόμενες πρωτοβουλίες μας.»

Ο Μαρίνος Κλούρας, Executive Director Marketing & Communication, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, δήλωσε «Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε με την KPMG και τον ΣΔΑΔΕ και στηρίζουμε την πρωτοβουλία για την εξάλειψη των ηλικιακών διακρίσεων στους χώρους εργασίας. Η 1η ημερίδα που μόλις ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Alba Graduate Business School μας γεμίζει αισιοδοξία ότι μαζί με τα στελέχη HR της Ελληνικής αγοράς θα μπορέσουμε να φέρουμε την αλλαγή που επιθυμούμε.»

KPMG

Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 154 χώρες και περιοχές και απασχολούμε περισσότερα από 200 000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρίες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι:

 • Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Audit, Tax and Advisory services

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ