BOUSSIAS COMMUNICATIONS: Data Conference 2019- Αντλώντας αξία από τα επιχειρηματικά δεδομένα

15 Μαρτίου 2019 | Νέα Μελών
Πλήθος στελεχών παρευρέθηκαν στο φετινό Data Conference 2019 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza από την Boussias Communications και το περιοδικό netweek. Εστιάζοντας στα Machine & Deep Learning και την πτυχή του data science στο επιχειρηματικό περιβάλλον, το συνέδριο ανέλυσε την αξία των δεδομένων για μια επιχείρηση σήμερα.
Με ένα μοναδικό παλμαρέ διεθνούς φήμης ομιλητών πραγματοποιήθηκε χθες το Data Conference 2019, επιμορφώνοντας τους data scientist σχετικά με τα εργαλεία που τους προσφέρει η τεχνολογία στη διεκπεραίωση του έργου τους και εμφυσώντας τους μια κουλτούρα που θα τους βοηθήσει να εναρμονιστούν  με το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο εργάζονται. Την τεχνική πτυχή του data science και του data analysis έδωσε μέσα από την εναρκτήρια ομιλία του ο Julien Simon, Amazon’s Global Artificial Intelligence & Machine Learning Evangelist, κάνοντας μια  περιγραφική ανάλυση της τεχνικής του Reinforcement Learning. 
Εν συνεχεία μέσω της πολυετής εμπειρίας του ο Tarry Singh, Founder & CEO της deepkapha.ai,  παρουσίασε στο κοινό πρακτικές εφαρμογές αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης, στο πλαίσιο επίτευξης του πολυπόθητου ψηφιακού μετασχηματισμού. 
Εμβαθύνοντας στο τεχνικό σκέλος ο Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος, Hon Assoc. Professor Imperial College London, Head of Research στην Improbable (Enterprise), παρουσίασε στο κοινό τεχνικές αυτοματοποίησης του labeling, ενώ στο αντικείμενο του Deep Learning επικεντρώθηκε ο Leonardo De Marchi, Head of Data Scientist and Analytics στην Badoo, αναλύοντας την πρακτική του χρήση στην επίλυση ποικίλων προβλημάτων.
Το πρώτο μέρος του συνεδρίου έκλεισε με τον Sergi Sergiev, Data Science Society Leader, ο οποίος παρουσίασε μέσα από παραδείγματα τόσο τους κινδύνους της σύγχρονης εποχής (βλ. deepafake), όσο και τις ευκαιρίες (όπως τα επιτυχημένα business cases που ανέφερε). 
Η διασύνδεση του data scientist και του data analyst με το επιχειρηματικό περιβάλλον αποτέλεσε το κύριο θέμα του δεύτερου μέρους του συνεδρίου, το οποίο ξεκίνησε με μια ιδιαίτερα διαδραστική συνέντευξη του Βαγγέλη Ανδρικόπουλου (Forbes 30 under 30, Analyst στην Outlier Ventures) από τον Γιάννη Μουρατίδη, Content Manager του συνεδρίου. Με τη πολύτιμη συμμετοχή του κοινού συζητήθηκαν και θέματα όπως το brain drain.
Στο πλαίσιο διασύνδεσης του κόσμου του data science με την επιχειρηματική πραγματικότητα επικεντρώθηκε η ομιλία του Sasa Radovanovic (Data Science & CLM Team Leader, B2B at Telenor). 
Κλείνοντας το συνέδριο ο  Γεώργιος Πιερρής, Quantitative Researcher, Developer στην ING έδωσε πολύτιμες συμβουλές επιβίωσης για τους data scientist στον επιχειρηματικό κόσμο, χρησιμοποιώντας παραδείγματα και ιστορίες από την ίδια του τη ζωή. 
Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι ΙΒΜ,  Paloservices, SAS και Witside.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Αθηναικό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Capital.gr, το CNN Greece και το Έθνος. 
Υποστηρικτής Διερμηνείας υπήρξε η Eltranslations. 
Conference Experience Sponsor ήταν το Conferience. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις σχετικές πληροφορίες στο www.dataconference.gr.

BOUSSIAS COMMUNICATIONS

Η Βοussias Communications είναι ο ηγετικός οργανισμός κλαδικής επικοινωνίας που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Επιχειρηματίες και στελέχη σε δεκάδες κλάδους και αγορές, στηρίζονται σε πρωτοποριακά περιοδικά, newsletters και επίκαιρες ειδικές εκδόσεις για τη σε βάθος επαγγελματική ενημέρωση, ειδησεογραφία, ανάλυση αγορών και σχηματισμό απόψεων.

Από το 2001 η Βοussias Communications δημιουργεί και διοργανώνει επαγγελματικά συνέδρια με την συμμετοχή κορυφαίων διεθνών ομιλητών, ακαδημαϊκών και υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες εταιρείες, προσφέροντας γνώση υψηλής αξίας και δυνατότητες ουσιαστικής δικτύωσης. Από το 2010 η εταιρεία στηρίζοντας έμπρακτα την επιχειρηματική αριστεία, θεσπίζει βραβεία ανά επιχειρηματικό κλάδο με την συμμετοχή κλαδικών φορέων, πανεπιστημιακών και διεθνώς αναγνωρισμένων επαγγελματιών, με σκοπό να αναδεικνύουν και να επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές στην χώρα μας.

 

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ