Intracom Telecom: Υλοποιεί Έργο «Έξυπνης Πόλης» στο Δήμο Αιγάλεω

16 Δεκεμβρίου 2021 | Νέα Μελών

Μεταξύ άλλων παρέχεται καινοτόμο σύστημα καταγραφής της ποιότητας του αέρα

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανέλαβε έργο «Έξυπνης Πόλης» χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ΙοΤ με σκοπό την αναβάθμιση και βελτίωση της εμπειρίας των πολιτών και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του Δήμου Αιγάλεω. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

Ο Δήμος επέλεξε την Intracom Telecom και την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ενορχήστρωσης uiTOP™ για την παρακολούθηση και διαχείριση υποδομών και εφαρμογών “Έξυπνης Πόλης”, οι οποίες περιλαμβάνουν δίκτυο WiFi, καινοτόμο σύστημα καταγραφής της ποιότητας του αέρα και των επιπέδων ηχορύπανσης, καθώς και τη λύση wifio™ CrowdSensing για την αποφυγή συνωστισμού στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο). Όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι διαθέσιμες και στους πολίτες με τη μορφή πολυμεσικού περιεχομένου, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν πρόσβαση μέσω της πλατφόρμας.

Για την επικοινωνία των αισθητήρων με την πλατφόρμα uiTOP™, η οποία έχει αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου από Έλληνες μηχανικούς της εταιρείας, έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από την Intracom Telecom ένα Δίκτυο LoRaWAN, το οποίο έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει και άλλες εφαρμογές «Έξυπνης Πόλης» και θα αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Αιγάλεω.

Ο κ. Νικόλαος Βελέντζας, Γενικός Διευθυντής Τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom, δήλωσε: «Ένα σημαντικό έργο έχει μόλις ξεκινήσει και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αναλάβαμε μια τόσο απαιτητική υλοποίηση και στην Ελλάδα. Επιδιώκουμε συνεχώς να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε συνδεδεμένες κοινωνίες εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες IoT για τον εκσυγχρονισμό και τη διασύνδεση κάθε Δήμου στη χώρα μας. Κάθε υλοποίηση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να προσφέρουμε τις γνώσεις και την τεχνολογία μας προκείμενου να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς.

Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων.

Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ