Intracom Telecom: Ενισχύει το Δίκτυο Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης της Dialog στη Σρι Λάνκα

15 Φεβρουαρίου 2022 | Νέα Μελών

Ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας αξιοποιεί το ραδιοσύστημα WiBAS™ στα 10,5 GHz ώστε να προσφέρει υπερ-ευρζωνικές υπηρεσίες συνδεσιμότητας

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με την Dialog Axiata PLC, τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Σρι Λάνκα, που αφορά στην παροχή λύσεων δικτύου σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) στη συχνότητα των 10,5 GHz. Η τεχνολογία WiBAS™ της Intracom Telecom έχει ενσωματωθεί στο δίκτυο της Dialog από το 2015 και έχει συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων ευρυζωνικών υπηρεσιών και της κάλυψης του δικτύου του παρόχου.

Η Dialog, θα επωφεληθεί άμεσα από τα τεχνολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα του Software Defined ραδιοσύστηματος WiBAS™ δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στις τεχνολογίες της Intracom Telecom. H λύση ανταποκρίθηκε πλήρως στα τεχνικά κριτήρια του παρόχου κατά το στάδιο της αξιολόγησης. Το ραδιοσύστημα, αμιγώς εξωτερικής χρήσης, λειτουργεί μέσω λογισμικού (Outdoor Software Defined Radio) επιτρέποντας λειτουργία σε δισημειακή (PtP) και πολυσημειακή (PtMP) τοπολογία με διαμόρφωση λογισμικού, προσφέροντας στην Dialog έναν ενοποιημένο τρόπο παροχής υπηρεσιών χρησιμοποιώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το πολυσημειακό ραδιοσύστημα WiBAS™ καλύπτει πλήρως την ανάγκη των παρόχων υπηρεσιών να αναπτύσσουν υψηλής ποιότητας υποδομή ευρυζωνικών υπηρεσιών και να υλοποιούν σε σύντομο διάστημα συνδέσεις για οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές, με στόχο τη βέλτιστη εμπειρία τους. Η αξιοπιστία και η ελαφριά κατασκευή του WiBAS™ επιτρέπουν την εύκολη εγκατάστασή του τόσο στους σταθμούς βάσης όσο και στις στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων, όπως κάθε δορυφορικό πιάτο τηλεόρασης.

Ο κ. Pradeep De Almeida, Διευθυντής Τεχνολογίας της Dialog Axiata PLC, σχολίασε «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία WiBAS™ της Intracom Telecom για να προσφέρουμε συνδεσιμότητα τελευταίας τεχνολογίας στη Σρι Λάνκα. Η συγκεκριμένη λύση υψηλής χωρητικότητας διασφαλίζει τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του δικτύου, ενώ παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των συνδρομητών για υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης».

Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, σημείωσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της Dialog στη Σρι Λάνκα με τα κορυφαία FWA συστήματά μας. Καινοτομούμε συνεχώς ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας έξυπνα δίκτυα για μια έξυπνη ζωή και αυτό αποτελεί δέσμευσή μας και προς την Dialog. Όταν πρόκειται για υπερ-ευρυζωνική σταθερή ασύρματη πρόσβαση, το WiBAS™ ξεχωρίζει και αυτό είναι κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν οι πελάτες μας παγκοσμίως».

Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς.

Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων.

Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ