Intracom Telecom: Αναλαμβάνει Έργο Smart Cities στη Σερβία

5 Οκτωβρίου 2021 | Νέα Μελών

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε την ανάληψη έργου «Έξυπνων Πόλεων» στο Βελιγράδι, για τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του αέρα της πόλης μέσω έξυπνης παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η υλοποίηση αυτού του πολυετούς έργου θα γίνει σε συνεργασία με την Ecomaks Solutions, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος του έτους.

Έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών, η πόλη του Βελιγραδίου αναζήτησε λύσεις για την παρακολούθηση και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Για το σκοπό αυτό, η Intracom Telecom προσφέρει την υπερσύγχρονη ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης εφαρμογών IoT, uiTOP™, για τη συλλογή και την απεικόνιση δεδομένων, καθώς και την καινοτόμο σουίτα Cognitiva™, η οποία υποστηρίζει εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για μοντελοποίηση και πρόβλεψη. Από την πλευράς της, η Ecomaks Solutions παρέχει σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα.

Σύμφωνα με το έργο αυτό, θα εγκατασταθεί ένα ευρύ δίκτυο σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα σε όλη την πόλη, το οποίο θα επιβλέπει και θα καταγράφει ατμοσφαιρικούς ρύπους, και διάφορες περιβαλλοντικές παραμέτρους οι οποίες συνδέονται στενά με την ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως η θερμοκρασία, η πίεση, ο άνεμος, η υγρασία, κλπ. Η λύση συμπληρώνεται από μία κεντρική εφαρμογή συλλογής, επεξεργασίας και απεικόνισης δεδομένων, μέσω της οποίας τα δεδομένα συλλέγονται, εμπλουτίζονται και αναλύονται περαιτέρω. Με βάση αυτήν την πλούσια πηγή δεδομένων και χρησιμοποιώντας τεχνικές AI & Μηχανικής Εκμάθησης (Machine Learning), το σύστημα θα είναι σε θέση να παρέχει βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για τον Δείκτη Ποιότητας Αέρα (AQI) της περιοχής, αλλά και για τους ρύπους μεμονωμένα.

«Σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης παραμένουν υψηλά και είναι υποχρέωσή μας να προσφέρουμε πρωτοποριακές λύσεις που συμβάλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση έξυπνων και παράλληλα καθαρών πόλεων. Οι τεχνολογίες που αναπτύσσουμε στο χώρο του IoT & του AI θα συνεισφέρουν σε μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα και θα αποτρέψουν πολλούς συνανθρώπους μας από το να ζουν σε μολυσμένες περιοχές. Μέσα από έργα όπως αυτό στοχεύουμε στη δημιουργία ενός «έξυπνου» περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία, σημείωσε ο Ευθύμιος Παρτσάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής της Intracom Telecom στη Σερβία, Intracom Telecom DOO Belgrade.

Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς.

Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων.

Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ