Intracom Telecom: Εξοπλίζει με τις Ασύρματες Λύσεις της Υπαίθριο Ορυχείο της Αφρικής

10 Ιουνίου 2022 | Νέα Μελών

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε ότι εταιρεία εκμετάλλευσης ενός από τα μεγαλύτερα ορυχεία παγκοσμίως, το οποίο βρίσκεται στην Υποσαχάρια Αφρική, προμηθεύτηκε και εγκατάστησε την ολοκληρωμένη λύση σταθερής ασύρματης πρόσβασης της Intracom Telecom, αποτελούμενη από τα ραδιοσυστημάτα πολυσημειακής (PtMP) τεχνολογίας WiBAS™ και την πλατφόρμα uniMS™.

Η χρήση πολυσημειακής τεχνολογίας στις ζώνες υψηλής συχνότητας μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά στη μεγάλης έκτασης περιοχή του ορυχείου. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες εξόρυξης επωφελούνται από την καινοτόμο τεχνολογία η οποία εξασφαλίζει όχι μόνον υψηλή χωρητικότητα, αλλά και μεγάλη εμβέλεια κάλυψης συνδέοντας τα απομακρυσμένα σημεία με έναν κεντρικό κόμβο. Πλέον, η χρήση υψηλών συχνοτήτων δεν περιορίζεται στα όρια των αστικών περιοχών. Η Intracom Telecom πρωτοπορεί αξιοποιώντας την πολυσημειακή αρχιτεκτονική των συστημάτων της προς όφελος των ορυχείων ανοιχτής εξόρυξης στην Αφρική, έχοντας προβλέψει την ανάγκη μιας τεχνολογίας μετάδοσης που μεταφέρει αμφίδρομη ψηφιακή κίνηση σε υπερ-υψηλές ταχύτητες.

Σε ένα περιβάλλον με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όπως αυτό των ορυχείων, η λύση αιχμής WiBAS™ παρέχει υψηλής ποιότητας ευρυζωνικές υπηρεσίες χωρίς το κόστος και τα προβλήματα της ενσύρματης καλωδίωσης. Τα ραδιοσυστήματα WiBAS™ μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα σε οποιαδήποτε υποδομή και να καλύψουν ακόμα μεγαλύτερες περιοχές, χρησιμοποιώντας περισσότερες μονάδες και μεγαλύτερη χωρητικότητα, όπου απαιτείται.
Επίσης, μέσω της IoT πλατφόρμας ελέγχου και διαχείρισης, uni|MS™, τα ορυχεία αξιοποιούν αποτελεσματικά την υπάρχουσα υποδομή επικοινωνίας τους. Η αναφορά βλαβών με εξελιγμένο έλεγχο ροής συναγερμών καθώς και η απεικόνιση βασικών δεικτών μέτρησης απόδοσης σε πίνακες και γραφήματα, βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη και διασφαλίζουν έγκαιρες βελτιστοποιήσεις.

Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Marketing του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, δήλωσε: «Από το 2011 ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη των πελατών μας στην Αφρική για τη σύνδεση απομακρυσμένων ορυχείων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία της ηπείρου, παρέχοντας σύγχρονες επικοινωνίες στο προσωπικό εδάφους και χειρισμού μηχανών, ενώ παράλληλα προστατεύεται και παρακολουθείται η περίμετρος του ορυχείου».

Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς.

Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων.

Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ