Intracom Telecom: Η Intracom Telecom Συμβάλει στη Βιωσιμότητα των Πόλεων Αναβαθμίζοντας τη Λύση της για «Έξυπνη» Διαχείριση Απορριμμάτων

8 Σεπτεμβρίου 2021 | Νέα Μελών

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε τη νέα εξελιγμένη έκδοση της λύσης της για την «έξυπνη» διαχείριση απορριμμάτων, η οποία υποστηρίζει τις πόλεις και τους δήμους στην προσπάθειά τους για την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, η λύση Smart Waste της Intracom Telecom, πέρα από τη μέτρηση του επιπέδου πλήρωσης των κάδων, τις αυτόματες ειδοποιήσεις προς τις αρμόδιες δημοτικές αρχές με την υπέρβαση των προκαθορισμένων ορίων πλήρωσης των κάδων, και τον προσδιορισμό των «ζωνών ειδικού ενδιαφέροντος» με διαφορετική προτεραιότητα για κάθε μια από αυτές τις ζώνες, προσφέρει πλέον υπολογισμό του βέλτιστου δρομολογίου συλλογής των απορριμμάτων, έλεγχο πρόσβασης στους κάδους και ρίψης απορριμμάτων ανά κάτοικο, καθώς και έλεγχο της καταλληλόλητας των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Η εν λόγω λύση ενσωματώνεται στην ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης εφαρμογών IoT (uiTOP™) της Intracom Telecom, η οποία δημιουργεί ένα ενιαίο περιβάλλον προηγμένης διαχείρισης και ελέγχου πολλών «έξυπνων» εφαρμογών και δραστηριοτήτων για την «Έξυπνη Πόλη».

Πόλεις και δήμοι μπορούν πλέον να επωφεληθούν από τη λύση «έξυπνης» διαχείρισης απορριμμάτων της Intracom Telecom προκειμένου να μειώσουν περαιτέρω τις λειτουργικές δαπάνες διαχείρισης αποβλήτων, ενώ παράλληλα να ενθαρρύνουν ακόμα περισσότερο την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση μέσω συστήματος ανταμοιβής (πχ.: μειωμένα δημοτικά τέλη, υπηρεσίες κλπ.). Πιο συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στους κάδους ανακύκλωσης με τη χρήση προσωπικής κάρτας RFID. Αφού αποθέσουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματά τους στον κάδο, αυτά αναγνωρίζονται από έξυπνες και ανθεκτικές ΙοΤ συσκευές μέσα στους κάδους με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να πιστώσουν στους πολίτες τους πόντους επιβράβευσης που τους αναλογούν βάσει της ποσότητας των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων τους.

Ο Νικόλαος Βελέντζας, Γενικός Διευθυντής Τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom, δήλωσε: «Οι πόλεις, παγκοσμίως, εργάζονται εντατικά ώστε να αλλάξει η προσέγγισή τους σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση των απορριμμάτων. Από την πλευρά μας, ως Intracom Telecom, είμαστε έτοιμοι να τις υποστηρίξουμε στην υλοποίηση των στόχων τους. Η εξελιγμένη λύση μας για την «έξυπνη» διαχείριση των απορριμμάτων συμβάλει στην επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης που έχει θέσει η ΕΕ, βοηθά στη διαφύλαξη των φυσικών πόρων, προωθεί την ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος, και δίνει τη δυνατότητα στους δήμους και τις πόλεις να αναβαθμίσουν τις «έξυπνες» λειτουργίες τους και να βελτιώσουν τη βιωσιμότητά τους».

Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς.

Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων.

Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ