Intracom Telecom: Επεκτείνονται οι Υπηρεσίες Τηλεϊατρικής σε Νησιά της Περιφέρειας Αττικής από τον Όμιλο ΟΤΕ και την Intracom Telecom

12 Οκτωβρίου 2022 | Νέα Μελών

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, και ο Όμιλος ΟΤΕ, ένας από τους πιο ισχυρούς παρόχους τηλεπικοινωνιών στην ΝΑ. Ευρώπη, επεκτείνουν το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) -τμήμα 2ης ΥΠΕ- σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής για την παροχή υπηρεσιών υγείας και την ανάπτυξη συνθηκών ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.

Συγκεκριμένα, η Intracom Telecom, ως βασικός υπεργολάβος του έργου, αναλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση, συντήρηση και παραμετροποίηση του βασικού εξοπλισμού τηλεϊατρικής, τη διαμόρφωση των υποδομών, καθώς και την παραμετροποίηση του λογισμικού τηλεϊατρικής και των ψηφιακών ιατρικών εργαλείων.

Στο αναβαθμισμένο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) θα ενταχθούν έντεκα (11) νέοι σταθμοί στα νησιά Αντικύθηρα, Αγκίστρι, Αίγινα, Πόρος, Σπέτσες, Ύδρα, Γαλατά, καθώς και σε υποδομές όπως στα κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού και Αυλώνα, ένας Σταθμός Ιατρού Συμβούλου στο Κέντρο Υγείας Πειραιά και ένας νέος σταθμός στο Πολυιατρείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες στα στελέχη της που υπηρετούν στο νησιωτικό χώρο. Επίσης, με την επέκταση του ΕΔΙΤ, προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών υγείας ακόμη εντός της οικίας των ασθενών, καθώς θα δοθούν ενενήντα (90) συστήματα κατ’ οίκων μέριμνας και παρακολούθησης ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Επιπλέον, ενισχύεται η δυνατότητα ανταπόκρισης των νοσοκομείων αναφοράς Θριάσιο, ΨΝΑ και ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο και κατ’ επέκταση η δυνατότητα πρόσβασης των ωφελούμενων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας με την εγκατάσταση επιπλέον τριών σταθμών τηλεϊατρικής Ιατρού Συμβούλου.

Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) της Ελλάδας θα παρέχει στους κατοίκους των νησιών εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, χωρίς να απαιτείται από αυτούς να ταξιδέψουν, περιορίζοντας ταυτόχρονα τα έξοδα μεταφοράς και νοσηλείας. Επιπλέον, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται σε αυτά μπορεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υποδομές εκπαίδευσης και κατάρτισης, ανταλλάσσοντας πληροφορίες και γνώσεις σχετικά με ιατρικά θέματα.

Ο κ. Νικόλαος Βελέντζας, Γενικός Διευθυντής Τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom, σημείωσε: «Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία σε έργα τηλεπικοινωνιακών υποδομών και αξιοποιώντας τις τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσει η εταιρεία, συνδράμουμε στην ολοκλήρωση της επέκτασης του Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ), στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής. Όραμά μας είναι να συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές, στηρίζοντας τις εκάστοτε τοπικές κοινωνίες».

Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς.

Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων.

Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ