Intracom Telecom: H Intracom Telecom και η Open Fiber παρουσιάζουν το Πρώτο Δίκτυο Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης για υπηρεσίες Gigabit στο Σπίτι

4 Απριλίου 2024 | Νέα Μελών

Το δίκτυο Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης λειτουργεί στα 28 GHz

Η Intracom Telecom, διεθνής κατασκευαστής τεχνολογικών συστημάτων & λύσεων, ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας με την Open Fiber, τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάρoχο δικτύου οπτικών ινών της Ιταλίας. Η Open Fiber συνεργάζεται με την Intracom Telecom για την επίτευξη του στόχου της κοινωνίας Gigabit που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με σχετικές πρωτοβουλίες.

Από το 2019 η Open Fiber πρωτοπορεί στη χρήση Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης (FWA) έχοντας αναπτύξει εκτενώς αγροτικά δίκτυα στην Ιταλία. Το 2022 η ιταλική κυβέρνηση της ανέθεσε την ανάπτυξη του δικτύου σε 8 επαρχίες μετά από διαγωνισμό για το σχέδιο «Italia 1 Giga».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια δοκιμών στο πεδίο στην Απουλία της Νότιας Ιταλίας, τα ραδιοσυστήματα WiBAS™ G5 dual-BS και G5 GigaConnect στα 28 GHz επιβεβαίωσαν την εξαιρετική απόδοσή τους επιτυγχάνοντας 1 Gbps σε απόσταση 5 χλμ.

Η τεχνολογία FWA επιτρέπει ταχεία ανάπτυξη σε περιοχές με ελάχιστη τηλεπικοινωνιακή υποδομή και οι πλατφόρμες WiBAS™ G5 dual-BS και WiBAS™ G5 GigaConnect της Intracom Telecom στα 28 GHz ξεχωρίζουν καθώς έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητα Gigabit σε εκτενείς περιοχές. Τα ραδιοσυστήματα FWA της Intracom Telecom διαθέτουν προηγμένους αλγόριθμους για τη δυναμική κατανομή χωρητικότητας, τη μεγιστοποίηση των ταυτόχρονων συνδέσεων συνδρομητών καθώς και αυτοματισμούς για την άμεση εγκατάσταση τερματικού και της παροχής υπηρεσιών. Η σειρά προϊόντων WiBAS™ G5 χαρακτηρίζεται από εξαιρετικό σχεδιασμό και αξιοπιστία και μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί και να συντηρηθεί ακόμα και σε δύσκολα εδάφη.

Ο κ. Kartlos Edilashvili, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, δήλωσε ενθουσιασμένος που η Intracom Telecom συμμετέχει στη φιλόδοξη πρωτοβουλία της Open Fiber να παρέχει συνδεσιμότητα Gigabit στους κατοίκους της Ιταλίας, ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές. Τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο κ. Edilashvili είναι πεπεισμένος ότι η συνεργασία με την Open Fiber θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλους οργανισμούς προκειμένου να ακολουθήσουν και να συμπεριλάβουν τεχνολογίες FWA στη στρατηγική επέκτασης του δικτύου τους, συμβάλλοντας ουσιαστικά και σύντομα στην υλοποίηση της σχετικής οδηγίας της ΕΕ.

Έχοντας προμηθεύσει και υποστηρίξει δίκτυα στην Ιταλία από το 2014, η Intracom Telecom εξειδικεύεται στα δίκτυα υπερ-ευζωνικής σύνδεσης για οικιακούς συνδρομητές σε αγροτικές περιοχές. Η οικογένεια προϊόντων σταθερής ασύρματης πρόσβασης WiBAS™ λειτουργεί ήδη παγκοσμίως με περισσότερα από 50 δίκτυα, εκ των οποίων τα 10 στην Ιταλία επιδεικνύοντας εξαιρετική απόδοση και αξιοπιστία.

Σχετικά με την Open Fiber S.p.A.

Η Open Fiber έχει δεσμευτεί να αναπτύξει οπτικές ίνες υπερ-ευρείας ζώνης (BUL) σε ολόκληρη την Ιταλία, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα σε εθνικό επίπεδο και παρέχοντας πρόσβαση σε προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.openfiber.it.

 

Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς.

Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων.

Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ