Intracom Telecom: Ανακοινώνει Πρωτοποριακή Λύση για Ενεργειακά Αποδοτικά Τηλεπικοινωνιακά Κέντρα Δεδομένων

16 Φεβρουαρίου 2024 | Νέα Μελών

H Intracom Telecom, διεθνής κατασκευαστής τεχνολογικών συστημάτων & λύσεων, παρουσιάζει την τελευταία της καινοτόμο λύση, η οποία στοχεύει σε ενεργειακά αποδοτικά τηλεπικοινωνιακά κέντρα δεδομένων, στο παγκόσμιο συνέδριο τεχνολογιών MWC Barcelona, που θα πραγματοποιηθεί 26 -29 Φεβρουαρίου 2024. Στο περίπτερο της εταιρείας 7B44 στην αίθουσα 7, στο επίκεντρο θα είναι το Dynamic Datacenter Sizing (DDS), ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας NFV-RI™ που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ενεργειακή απόδοση και να βελτιώνει την αξιοποίηση πόρων στα τηλεπικοινωνιακά κέντρα δεδομένων.

Το DDS σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στην αναζήτηση λύσεων για βιώσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Βασισμένο στην επιτυχία της NFV-RI™ πλατφόρμας της εταιρίας, βελτιώνει περαιτέρω την ενεργειακή απόδοση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου σε διάφορα τμήματά του, συμπεριλαμβανομένου του mobile core. Αυτό που κάνει το DDS ξεχωριστό είναι η χρήση τεχνολογιών αιχμής βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, για την προσαρμογή της χρήσης των υπαρχόντων πόρων σε πραγματικό χρόνο με βάση την προβλεπόμενη ζήτηση. Αυτό ισχύει τόσο για τοπικές εγκαταστάσεις Kubernetes, όσο και για εγκαταστάσεις στο cloud, οδηγώντας έτσι σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους για τα τηλεπικοινωνιακά κέντρα δεδομένων. Σε πρακτικό επίπεδο, το DDS έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του σε δοκιμές μεγάλης κλίμακας που έγιναν στις υποδομές δύο μεγάλων παρόχων υπηρεσιών cloud, μειώνοντας το κόστος έως και 30%, χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση και η σταθερότητα της υπηρεσίας.

Ο κ. Σωτήρης Μπίθας, Διευθυντής Marketing Λύσεων Λογισμικού της Intracom Telecom, δήλωσε: «Καθώς ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών συνεχίζει να εξελίσσεται, γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη για ενεργειακά αποδοτικές λύσεις. Το DDS του NFVRI αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας για πρωτοποριακές βιώσιμες λύσεις, που συνδυάζουν τη λειτουργική απόδοση και την περιβαλλοντική ευθύνη.”

Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς.

Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων.

Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ