Intracom Telecom: Η Intracom Telecom ανάμεσα στους 1000 Πρωτοπόρους για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα

13 Σεπτεμβρίου 2021 | Νέα Μελών

Τι να περιμένουμε όταν μεγάλοι, καινοτόμοι οργανισμοίεπενδύουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη;

O βραβευμένος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Science For You – SciFY, σε συνεργασία με το ahedd Digital Innovation Hub του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” καλωσορίζουν την Intracom Telecom, διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, στην κοινότητα των “1000 Πρωτοπόρων για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα”.

Η Intracom Telecom ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα να συμμετέχει στην κοινότητα και συνεχίζει να πρωτοπορεί, αυτή τη φορά σε έναν τομέα που αλλάζει την καθημερινότητά μας, αυτόν της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο Σωτήρης Μπίθας, Διευθυντής Marketing του Τομέα Τηλεπικοινωνιακού & Επιχειρησιακού Λογισμικού της Intracom Telecom, δήλωσε: «Η δημιουργία αυτής της πρωτοποριακής κοινότητας είναι ένα σπουδαίο βήμα για όλους μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε και εμείς σε αυτό. Μέσα από αυτή την κοινότητα θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε, αλλά και να αποκομίσουμε σημαντικές γνώσεις πάνω στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, δημιουργώντας παράλληλα συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες και ανθρώπους. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς, καθώς αποσκοπούμε συνεχώς να μπορούμε να υποστηρίζουμε καλύτερα τις λειτουργίες των Παρόχων, Οργανισμών κι Επιχειρήσεων Πελατών μας, μέσω των καινοτόμων λύσεών μας.»

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing and Social Impact Manager της SciFY τόνισε: “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που η Intracom Telecom εντάχθηκε στην ομάδα των 1000 Πρωτοπόρων. Μαζί θα σχεδιάσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων της Intracom Telecom για καινοτομία βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά και θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματα των Πρωτοπόρων. Από τέτοιους συνεργάτες περιμένουμε αποτελέσματα που θα μας εκπλήξουν!

Η Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσιάζει μοναδικές ευκαιρίες για όλες τις επιχειρήσεις που θέλουν να καινοτομήσουν οι οποίες μπορούν πλέον να αναπτύσσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες, να ανασχεδιάζουν την αλυσίδα αξίας με ευφάνταστους τρόπους και να αποκτούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας όμως είναι η κατάλληλη προετοιμασία: Ανώτατη Διοίκηση που ξέρει πως να προχωρήσει, επαρκώς εκπαιδευμένα στελέχη με τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες, αποτελεσματικός σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικής και κατάλληλη δικτύωση αποτελούν τα κλειδιά για την επιτυχία. Γι’ αυτό εργαζόμαστε με τις επιχειρήσεις Πρωτοπόρους: να φέρουμε την αναπόφευκτη και θετική αυτή αλλαγή με τρόπο ομαλό και αποτελεσματικό. Η συγκεκριμένη συνεργασία υλοποιείται από τη SciFΥ και το ahedd DIH του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος.”

Πώς μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στους 1000 Πρωτοπόρους;

Στο website https://ai-in-greece.scify.org/ μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να βρουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη φιλόδοξη πρωτοβουλία, να μοιραστούν γνώσεις κι εμπειρίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και να συνεργαστούν και να καινοτομήσουν.

Ειδικά για Εταιρείες – Οργανισμούς, υπάρχει η δυνατότητα χορηγίας των “1000 Πρωτοπόρων”.

Το έργο υλοποιείται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science For You – SciFY και το ahedd Digital Innovation Hub του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λασκαρίδη.

Η Science For You – SciFY (www.scify.org) φέρνει την τεχνολογία και τα ερευνητικά αποτελέσματα ως λύσεις στην καθημερινή ζωή. Αναπτύσσει λύσεις πληροφορικής κορυφαίας τεχνολογίας και τις προσφέρει ελεύθερα και δωρεάν, μαζί με την απαραίτητη υποστήριξη για να λύσει πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.

Η SciFY αξιοποιεί τεχνογνωσία στην Τεχνητή Νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες και κινητοποιεί ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών (πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα, ΜΚΟ, εταιρείες και Digital Innovation Hubs) για να δημιουργήσει και να φέρει στην καθημερινή ζωή καινοτόμες λύσεις. Ο κοινωνικός της αντίκτυπος έχει ξεπεράσει τους 110.000 ωφελούμενους.

Το ahedd Digital Innovation Hub (http://ahedd.demokritos.gr/) είναι ένα οικοσύστημα που αναπτύσσει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, αποτελούμενο από ερευνητικές ομάδες και εταιρείες με τεχνογνωσία και εμπειρία σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού (digital transformation) και λύσεων καινοτομίας.
Το ahedd ενεργεί ως ολοκληρωμένος φορέας για επιχειρήσεις που επιθυμούν να εμπλουτίσουν το χαρτοφυλάκιο ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους αλλά και για δημόσιους φορείς που πρέπει να βελτιώσουν τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες τους.

Το ahedd υποστηρίζει τις επιχειρήσεις με την παροχή εγκαταστάσεων για πειραματισμό και δοκιμή νέων τεχνολογιών πριν από τη φάση της επένδυσης, καθώς και μέσω υπηρεσιών κατάρτισης, δικτύωσης και επιτάχυνσης.

H Intracom Telecom (http://www.intracom-telecom.com/) αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία άνω των 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς.

Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων.

Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ