Intracom Telecom: Στρατηγική Συνεργασία του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με την Intracom Telecom    

28 Ιουνίου 2023 | Νέα Μελών

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε την ανάληψη καινοτόμου έργου «Έξυπνης Πόλης» με τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός Internet of Things δικτύου» το οποίο με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών αποσκοπεί στην αναβάθμιση και βελτίωση της εμπειρίας των πολιτών και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (3Β). Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ο δήμος επέλεξε την Intracom Telecom για τη σχεδίαση και την υλοποίηση όλων των απαραίτητων υποδομών προκειμένου να μετατραπεί σε μία πραγματικά «έξυπνη πόλη» στο σύνολο των γεωγραφικών του συνόρων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας ενός ιδιόκτητου δικτύου ΙοΤ (Internet of Things) έξυπνων συσκευών βασισμένο σε τεχνολογία LoRaWAN. Το δίκτυο αυτό θα αποτελέσει την βασική υποδομή επικοινωνίας για την παρακολούθηση και διαχείριση σε τομείς όπως:

 • Μέτρηση, παρακολούθηση και διαχείριση της υγρασίας του εδάφους σε πάρκα
 • Δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και άρδευσης
 • Κυκλοφορία, στάθμευση, ηχορύπανση και άμεση αποκατάσταση καταστροφών
 • Παρακολούθηση ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες (κατ’ οίκον)
 • Μέτρηση καιρικών συνθηκών
 • Ποιότητα αέρα και μέτρηση καπνού
 • Μετρητές ορίου ταχύτητας σε περιοχές υψηλής συγκέντρωσης, σχολεία, πάρκα κλπ

Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος 3Β, σχολίασε: «Το LoRaWAN είναι ένα καινοτόμο σύστημα δικτύων που σε συνδυασμό με μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιεί μία σειρά από εγκατεστημένους αισθητήρες στην πόλη μας, επιτρέποντας μας, μέσω των δεδομένων που λαμβάνονται, να έχουμε άμεση πληροφόρηση αλλά και αμφίδρομη επικοινωνία στα καθημερινά λειτουργικά συστήματα της πόλης. Το LoRaWAN, θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο της δημοτικής αρχής για την χάραξη πολιτικών και άμεσων παρεμβάσεων, για μία πόλη ακόμη πιο πράσινη, βιώσιμη και ασφαλέστερη.»

Ο κ. Ιωάννης Πούλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom δήλωσε: «Το έργο της προμήθειας, εγκατάστασης και συντήρησης ενός ασύρματου δικτύου πρόσβασης για ΙοΤ εφαρμογές μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα κεντρικό σύστημα για την ανάπτυξη και παροχή ολοένα και περισσότερων ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο δήμος, υπό την ηγεσία του κ. Κωνσταντέλλου, γνωστός για το πρωτοποριακό του πνεύμα στην εφαρμογή καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, εμπιστεύθηκε την Intracom Telecom ως τον αξιόπιστο εταίρο. Δεσμευόμαστε για την έγκαιρη παράδοση του έργου προκειμένου να συμβάλουμε στον μετασχηματισμό του δήμου σε έξυπνη πόλη και ανυπομονούμε να υλοποιήσουμε και παρόμοια έργα και σε άλλους δήμους στο πλαίσιο της στρατηγικής μας.»

Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς.

Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων.

Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ