TÜV AUSTRIA Hellas: “Safety on Shelf”: Νέο Πρωτόκολλο Πιστοποίησης για τα φρέσκα τρόφιμα στο λιανεμπόριο

20 Μαρτίου 2023 | Νέα Μελών

 Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές τα μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας στον τομέα των τροφίμων, ανέπτυξε το νέο Πρωτόκολλο Πιστοποίησης “Safety on Shelf”. Το Πρωτόκολλο πιστοποιεί ότι η εκάστοτε αλυσίδα καταστημάτων λιανεμπορίου, συντηρεί κατάλληλο μηχανισμό παρακολούθησης, έχει εγκαταστήσει τις κατάλληλες υποδομές και έχει διαθέσει τους ανάλογους πόρους ώστε να διασφαλίζει ότι τα φρέσκα, μη συσκευασμένα τρόφιμα που διαθέτει, διατηρούν το επίπεδο ασφάλειάς τους.

Το «Safety on Shelf», που απευθύνεται σε όλες τις Επιχειρήσεις διάθεσης μη συσκευασμένων φρέσκων Τροφίμων και τις Αλυσίδες Λιανεμπορίου, βασίζεται στον έλεγχο τεσσάρων βασικών πυλώνων λειτουργίας μιας επιχείρησης. Οι πυλώνες περιλαμβάνουν την υγιεινή των χώρων και του προσωπικού, την αποφυγή επιμόλυνσης των χύμα προϊόντων, τη διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας και τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων. Η διαδικασία ελέγχου βασίζεται σε ένα υβριδικό μοντέλο αξιολόγησης της συμμόρφωσης ως προς τις απαιτήσεις του Προτύπου, το οποίο συνδυάζει την εξ αποστάσεως τακτική συλλογή real-time πληροφοριών σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, επιτόπιους προγραμματισμένους και αιφνιδιαστικούς ελέγχους καθώς και τη δειγματοληψία στα φρέσκα προϊόντα, με σκοπό να διενεργηθούν κυρίως μικροβιολογικές αναλύσεις.

Τα οφέλη για μια επιχείρηση είναι πολλαπλά. Τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι οποίοι διασφαλίζουν τη συνεχή παρακολούθηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των τεσσάρων πυλώνων του Προτύπου, αποτελούν εχέγγυο ασφάλειας και βέλτιστης λειτουργίας της επιχείρησης. Επιπλέον, ενισχύεται η εμπιστοσύνη τόσο των πελατών και καταναλωτών (και των λοιπών εμπλεκόμενων μερών) για τα παρεχόμενα προϊόντα.

Τα σημεία διάθεσης των πιστοποιημένων προϊόντων, σύμφωνα με το νέο Πρωτόκολλο της TÜV AUSTRIA Hellas “Safety on Shelf”, συνοδεύονται από το λογότυπο πιστοποίησης του Οργανισμού και κωδικό QR, ο οποίος επιτρέπει στους καταναλωτές να ελέγχουν την εγκυρότητα συγκεκριμένων πιστοποιημένων προϊόντων σε πραγματικό χρόνο μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας του Οργανισμού TÜV AUSTRIA, που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

TÜV AUSTRIA Hellas

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος οργανισμός επιθεώρησης, πιστοποίησης και τεχνικών ελέγχων στην χώρα μας, εγκαινίασε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου το νέο υπερσύγχρονο IT Regional Service Center του TÜV AUSTRIA Group. Η σημαντική αυτή επένδυση στην Ελλάδα, περιλαμβάνει τη λειτουργία ενός καινοτόμου technological hub που θα εξυπηρετεί τις συνολικές ανάγκες του Ομίλου και ανοίγει δεκάδες θέσεις εργασίας εντός του 2022.

Τα εγκαίνια του IT Regional Service Center πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Άδωνι Γεωργιάδη και τον κο Ιωάννη Καλλιά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TÜV AUSTRIA Hellas και Executive Business Director Business Assurance του TÜV AUSTRIA Group. Αξίζει να αναφερθεί ότι το IT Regional Service Center θα προσφέρει σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων το International Service Desk -1st level support, IT Support, με υπηρεσίες σε Αγγλικά και Γερμανικά, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες 2nd level support για International PROGRESS ERP Application, PROGRESS ERP (Java) Developers, SAP BI, SharePoint experts, TAMI experts, κ.ά.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ