TÜV AUSTRIA Hellas: Με εμπειρία 30 χρόνων στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

15 Απριλίου 2024 | Νέα Μελών

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος Όμιλος ολιστικών υπηρεσιών Πιστοποίησης, Εκπαίδευσης,  Τεχνικών και Βιομηχανικών Ελέγχων, Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων,  Νομοκανονιστικής Συμμόρφωσης,  Εργαστηριακών Αναλύσεων και Δοκιμών και Τεχνολογικών Λύσεων για Ψηφιακές Εκπαιδεύσεις, συμμετείχε και φέτος στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο Managing Director της TÜV AUSTRIA Hellas, Executive Vice President Service Lines του TÜV AUSTRIA Group και Executive Member of the Executive Steering Board του TÜV AUSTRIA Group, κ. Ιωάννης Καλλιάς, αναφέρθηκε στις τάσεις που αναδύονται διεθνώς στην επαγγελματική εκπαίδευση και πιστοποίηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, που προδιαγράφουν το μέλλον του εργατικού δυναμικού.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλλιάς στο πλαίσιο του πάνελ «Empowering the Future Workforce and the Importance of Vocational Training» ανέφερε πως το ζήτημα της έλλειψης των κατάλληλων επαγγελματικών δεξιοτήτων αναφέρεται ως πρόβλημα από το 82% των εργοδοτών της χώρας μας αλλά και από το 75% των εργοδοτών στην Ευρώπη, καθιστώντας το ένα οριζόντιο και διεθνές ζήτημα. Ταυτόχρονα, και σε εθνικό επίπεδο, η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες χώρες της Ευρώπης στην ανάπτυξη κουλτούρας εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης (re-skilling και up-skilling) από τις επιχειρήσεις μας. Τα τελευταία χρόνια, μέσω των πόρων του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας καθώς και άλλων πόρων από την ΕΕ, έχουν επενδυθεί μεγάλα ποσά σε κατάρτιση και πιστοποίηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, αλλά τα αποτελέσματα προς ώρας δεν είναι τα επιθυμητά, βάσει της ανατροφοδότησης από τους εργοδότες. Η στροφή από τα μοντέλα των μαζικών καταρτίσεων και πιστοποιήσεων, την αποφυγή προσεγγίσεων one size solution, την εισαγωγή εκπαιδεύσεων και πιστοποιήσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε οργανισμού και επιχείρησης και την ανάπτυξη εθνικών κλαδικών και οργανωσιακών μοντέλων ικανοτήτων  τα οποία θα επιτρέψουν την πιο εύκολη και στοχευμένη χαρτογράφηση των απαιτούμενων ικανοτήτων σε όλα τα επίπεδα της αγοράς, κρίνεται ως απόλυτη ανάγκη. Η TÜV AUSTRIA επενδύοντας σε μοναδικές υπηρεσίες στην Ελλάδα για την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου έχει εισάγει ολιστικές λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, δίδοντας απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και της επιχειρηματικότητας.

Στο πάνελ συζητήθηκαν όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα των επαγγελματιών, τις τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως, τα βήματα που γίνονται από Κρατικούς και άλλους Φορείς, αλλά και όσα χρειάζεται να αλλάξουν σε τοπικό επίπεδο, ώστε να προωθηθεί η έννοια της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στο πάνελ συμμετείχαν η Αθηνά Δεσύπρη, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η Όλγα Καφετζοπούλου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης  ΕΕΚ&ΔΒΜ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο Λουκάς Ζαχείλας, Επικεφαλής Τομέα συστημάτων και θεσμών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) της CEDEFOP, ο Γιώργος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής στον ΣΕΒ και η  Άννα Ροκοφύλλου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Το 9ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ έλαβε χώρα στους Δελφούς, στις 11-14 Απριλίου, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

TÜV AUSTRIA Hellas

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος οργανισμός επιθεώρησης, πιστοποίησης και τεχνικών ελέγχων στην χώρα μας, εγκαινίασε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου το νέο υπερσύγχρονο IT Regional Service Center του TÜV AUSTRIA Group. Η σημαντική αυτή επένδυση στην Ελλάδα, περιλαμβάνει τη λειτουργία ενός καινοτόμου technological hub που θα εξυπηρετεί τις συνολικές ανάγκες του Ομίλου και ανοίγει δεκάδες θέσεις εργασίας εντός του 2022.

Τα εγκαίνια του IT Regional Service Center πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Άδωνι Γεωργιάδη και τον κο Ιωάννη Καλλιά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TÜV AUSTRIA Hellas και Executive Business Director Business Assurance του TÜV AUSTRIA Group. Αξίζει να αναφερθεί ότι το IT Regional Service Center θα προσφέρει σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων το International Service Desk -1st level support, IT Support, με υπηρεσίες σε Αγγλικά και Γερμανικά, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες 2nd level support για International PROGRESS ERP Application, PROGRESS ERP (Java) Developers, SAP BI, SharePoint experts, TAMI experts, κ.ά.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ