GIZELIS ROBOTICS: Το μέλλον είναι το έξυπνο εργοστάσιο – αναγκαίο βήμα ο αυτοματισμός

5 Μαΐου 2023 | Νέα Μελών

«Στην Ελλάδα μπορούμε να παράξουμε τεχνολογία παγκόσμιας κλάσης»

Η παρέμβαση του Ευάγγελου Γκιζελή στην εκδήλωση της ΕΕΝΕ στο Delphi Forum

Στο πάνελ για το κρίσιμο ζήτημα της επαναβιομηχανοποίησης της ελληνικής οικονομίας, που διοργανώθηκε από την ΕΕΝΕ στο πλαίσιο 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (Delphi Forum), το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, μίλησε ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, Founder & CEO της Gizelis Robotics και επικεφαλής του βιομηχανικού ομίλου Gizelis. Στο πάνελ, που συντόνισε ο κ. Παύλος Ευθυμίου Γενικός Διευθυντής της ΕΕΝΕ, συμμετείχε ακόμη  ο κ. Άγης Πιτσιόλας, Πρόεδρος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Διευθυντής Μάρκετινγκ & Εξαγωγών της AGRINO.

Ο κ. Γκιζελής στην παρέμβασή του επισήμανε ότι η 4η βιομηχανική επανάσταση και το έξυπνο εργοστάσιο είναι το μέλλον, όπου όλοι, τα μέσα και οι συντελεστές (μηχανήματα, γραμμές παραγωγής, συστήματα και άνθρωποι) διασυνδέονται σε πραγματικό χρόνο (real time), μέσω μιας ολιστικής διαχείρισης και ανταλλαγής δεδομένων. Η μετάβαση αυτή σημαίνει ότι πλέον μηχανές και άνθρωποι μαθαίνουν να συνεργάζονται και τόνισε ότι είναι καθήκον μας να βρούμε ποιες εργασίες θα αναλάβουν να εκτελούν οι μηχανές και ποιες οι άνθρωποι, σημειώνοντας ότι ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει κομβικός για να πετύχουμε στη νέα τεχνολογική εποχή.

Για να πάμε, όμως, στην νέα εποχή  της 4ης βιομηχανικής επανάστασης – όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιζελής – πρέπει πρώτα να περάσουμε από την 3η βιομηχανική επανάσταση, που είναι η εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων αυτοματισμού και ρομποτικής στη βιομηχανία. Για αυτό και ο αυτοματισμός είναι μονόδρομος για την επιβίωση των επιχειρήσεων με τη ρομποτική τεχνολογία να συμβάλλει αποφασιστικά  στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας, μέσα από τη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. «Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί κουλτούρα αποδοχής ως αναγκαίο καλό του αυτοματισμού της εργασίας στις επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Γκιζελής και ανέφερε ως καλή πρακτική την περίπτωση του 1ου έξυπνου εργοστασίου της χώρας, που υλοποιεί η εταιρεία Calpak, η οποία έχει καταφέρει μέσω της μετάβασης αυτής  να τριπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να πενταπλασιάσει τα οικονομικά της μεγέθη.

Αναφερόμενος, ακόμη, στην πολυετή εμπειρία του βιομηχανικού ομίλου Gizelis που εξάγει μηχανήματα και προϊόντα σε 55 χώρες, ο κ. Γκιζελής τόνισε ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε παραγωγοί 2ης κατηγορίας, ότι στην Ελλάδα παράγουμε υψηλή τεχνολογία, και με οδηγό τη διαφοροποίηση και εξειδίκευση μπορούμε να διεκδικήσουμε μερίδια στην παγκόσμια αγορά.

GIZELIS ROBOTICS

Η εταιρεία GIZELIS ROBOTICS ιδρύθηκε για να προσφέρει στην Παγκόσμια Βιομηχανία υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Αποτελεί τη νεότερη εταιρεία του ομίλου εταιρειών της ΓΚΙΖΕΛΗΣ ΑΕ, που είναι από τους παλαιότερους κατασκευαστές μηχανημάτων επεξεργασίας ελασμάτων στον κόσμο με εξαγωγές άνω του 80% της παραγωγής της.

Οι μηχανικοί και οι τεχνικοί που την απαρτίζουν έχουν πολυετή εμπειρία πάνω στον τομέα της ρομποτικής, με πολυάριθμες εφαρμογές στο χώρο της Βιομηχανίας. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας, μπορεί να αναπτύσσει νέες εφαρμογές και να κάνει όλες τις απαραίτητες δοκιμές που χρειάζονται για να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Η GIZELIS ROBOTICS αποτελεί τον ενδεδειγμένο Σύμβουλο/Συνεργάτη που έχει στόχο την ανάπτυξη και θέλει να ηγηθεί της αγοράς που δραστηριοποιείται. Στόχος της είναι η παροχή «Λύσεων Συστημάτων Αυτοματοποίησης» που θα οδηγήσουν στην αύξηση της Παραγωγικότητας, της Ποιότητας, της Ευελιξίας και της Προσαρμοστικότητας στις συνεχείς αλλαγές της αγοράς και των αναγκών των πελατών.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ