GIZELIS ROBOTICS: Η Gizelis Robotics δίνει τον παλμό του βιομηχανικού smart factory με ρομποτική τεχνολογία στο πρώτο 4G/LTE Campus Network στην Ελλάδα

5 Φεβρουαρίου 2021 | Νέα Μελών

Η Gizelis Robotics συνεισφέρει ενεργά στην τεχνολογική ενδυνάμωση της Ελληνικής βιομηχανίας με σύγχρονα ρομποτικά συστήματα και εφαρμογές. Στην εποχή του Industry 4.0 και του Smart Manufacturing εισήλθε πλέον ο συνεργάτης μας και ελληνική εταιρία κατασκευής  ηλιακών θερμοσιφώνων Calpak. Το εργοστάσιο της είναι το 1ο έξυπνο -πλήρως αυτοματοποιημένο- εργοστάσιο της εταιρίας  και ένα από τα ελάχιστα «smart factories»  στη χώρα μας.  Η Gizelis Robotics είναι ο βασικός συνεργάτης της εταιρίας στην υλοποίηση του οράματος της να αναβαθμίσει την παραγωγική της μονάδα. Τα ολοκληρωμένα συστήματα robots και cobots που εγκατέστησε η Gizelis Robotics, χρησιμοποιώντας προηγμένους ρομποτικούς βραχίονες, κυριολεκτικά μεταμόρφωσαν τις παραγωγικές γραμμές του εργοστασίου.

H Gizelis Robotics πέτυχε στην 1η φάση του έργου την αυτοματοποίηση της γραμμής κατασκευής boilers με την τμηματική εισαγωγής ρομποτικών βραχιόνων. Στη συνέχεια αυτοματοποιήθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης συγκόλλησης, διακίνησης και συναρμολόγησης.  Ακολούθησε, η πλήρης αυτοματοποίηση της δεύτερης γραμμής παραγωγής ηλιακών συλλεκτών με εισαγωγή νέων ρομποτικών βραχιόνων. Το αποτέλεσμα της αυτοματοποίησης ήταν η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων (συγκολλήσεις, ποιότητα συναρμολόγησης), η κάθετη αύξηση της παραγωγικότητας, η μείωση της έντασης εργασίας στις χειρωνακτικές εργασίες, η σημαντική βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας και η ευελιξία στην παραγωγή νέων προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gizelis Robotics συνέβαλε ουσιαστικά στο πρώτο 4G/LTE campus network (ιδιωτικό δίκτυο) στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας στο εργοστάσιο της Calpak με την COSMOTE και την Ericsson. Η COSMOTE ανέλαβε την ενσωμάτωση (integration) στο δίκτυο των συνδεδεμένων ρομποτικών μηχανημάτων της Gizelis Robotics και των augmented reality (AR) εφαρμογών της εταιρίας PTC για τη συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων που παράγονται από τους ρομποτικούς μηχανισμούς, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα αυτοματοποίησης της παραγωγής. Έτσι το εργοστάσιο αυξάνει και βελτιστοποιεί την παραγωγή, επιτυγχάνοντας παράλληλα λιγότερες διακοπές στη λειτουργία της και χαμηλότερο κόστος.

Ο  κ. Ευάγγελος Γκιζελής, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Gizelils Robotics σημειώνει: «Η Gizelis Robotics συνεισφέρει δυναμικά με την τεχνογνωσία της στη δημιουργία ‘Smart Factory’ στο πλαίσιο του smart manufacturing στην Ελληνική και διεθνή βιομηχανία. Το 1ο ‘έξυπνο’ εργοστάσιο της Calpak στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα μέσα από ένα πολυσύνθετο ρομποτικό έργο. Με τη χρήση robots και cobots οι κατασκευαστές θα αξιοποιούν και ταυτόχρονα θα επωφελούνται από το συνδυασμό του machine learning, του εξειδικευμένου λογισμικού, των big data και τη ρομποτική για σταδιακή μετάβαση σε νέα, πρωτοφανή επίπεδα αποτελεσματικότητας και ανταγωνιστικότητας».

Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=yQh9l62pmgE

GIZELIS ROBOTICS

Βιομηχανική & επιχειρηματική αριστεία ρομποτικής

Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Παρέχει τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού.

BROOKSTREET EQUITY PARTNERS LLP

Η Brookstreet Equity Partners (“Brookstreet”) είναι στρατηγικός εταίρος της Gizelis Robotics. Υποστηρίζει τον τομέα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης της Gizelis Robotics. Η συνεργασία συνδυάζει την οικονομική εμπειρογνωμοσύνη και εμπορική υποστήριξη της Brookstreet στην Gizelis Robotics στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αγοράς αυτοματισμών Industry 4.0.

Website links – www.grobotics.eu, https://brookstreetequity.com/

GIZELIS ROBOTICS

Η εταιρεία GIZELIS ROBOTICS ιδρύθηκε για να προσφέρει στην Παγκόσμια Βιομηχανία υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Αποτελεί τη νεότερη εταιρεία του ομίλου εταιρειών της ΓΚΙΖΕΛΗΣ ΑΕ, που είναι από τους παλαιότερους κατασκευαστές μηχανημάτων επεξεργασίας ελασμάτων στον κόσμο με εξαγωγές άνω του 80% της παραγωγής της.

Οι μηχανικοί και οι τεχνικοί που την απαρτίζουν έχουν πολυετή εμπειρία πάνω στον τομέα της ρομποτικής, με πολυάριθμες εφαρμογές στο χώρο της Βιομηχανίας. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας, μπορεί να αναπτύσσει νέες εφαρμογές και να κάνει όλες τις απαραίτητες δοκιμές που χρειάζονται για να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Η GIZELIS ROBOTICS αποτελεί τον ενδεδειγμένο Σύμβουλο/Συνεργάτη που έχει στόχο την ανάπτυξη και θέλει να ηγηθεί της αγοράς που δραστηριοποιείται. Στόχος της είναι η παροχή «Λύσεων Συστημάτων Αυτοματοποίησης» που θα οδηγήσουν στην αύξηση της Παραγωγικότητας, της Ποιότητας, της Ευελιξίας και της Προσαρμοστικότητας στις συνεχείς αλλαγές της αγοράς και των αναγκών των πελατών.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ