GIZELIS ROBOTICS: Πρωτοπόρες τεχνολογίες αιχμής και ρομποτικά συστήματα στους φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του ΕΚΠΑ

15 Δεκεμβρίου 2022 | Νέα Μελών

Διευρύνοντας τις πρωτοβουλίες και δράσεις διασύνδεσής του με την νέα γενιά, και ειδικότερα με τον κόσμο της επιστήμης και της εκπαίδευσης, ο όμιλος Gizelis υποδέχθηκε πρόσφατα φοιτητές και καθηγητές από το Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του ΕΚΠΑ. Η αποστολή του ΕΚΠΑ, που συμμετείχε στο OPEN HOUSE 2022,  είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη νέα εποχή που φέρνουν στην ελληνική βιομηχανία και παραγωγή οι τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσει ο βιομηχανικός όμιλος GIZELIS (Gizelis SA & Gizelis Robotics).

Οι φοιτητές του τμήματος ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι και έμαθαν από πρώτο χέρι πως δουλεύουν στην πράξη τεχνολογίες και μηχανήματα, όπως οι CNC Στραντζόπρεσσες & Ψαλίδια, CNC Διατρητικές Μηχανές Punching, CNC Fiber Laser Κοπής, CNC Routers, Λογισμικά για Κοπή & Διαμόρφωση, Ρομποτική Συγκόλληση, Ρομπότ και Στραντζόπρεσσα, Ρομπότ Παλετοποίηση & Συσκευασία, 3D Additive & 3D Machining, INDUSTRY 4.0 Software Platform.  Επίσης, από τη διευθυντική ομάδα της Gizelis Robotics, ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής (CEO)  και ο κ. Παναγιώτης Λάγιος Cofounder, καθώς και η κα Κωνσταντίνα Αντωνίου από το τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων, παρουσίασαν τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ο βιομηχανικός όμιλος,  έδωσαν χρήσιμες συμβουλές εξέλιξης στους φοιτητές, τους ενημέρωσαν για τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς εργασίας, εμπνέοντας τους για την μετέπειτα πορεία τους.  Και από τις δυο πλευρές συμφωνήθηκε ότι η επίσκεψη αυτή θέτει τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

Σημειώνεται ότι στην αποστολή του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του ΕΚΠΑ συμμετείχαν συνολικά 5 μέλη ΔΕΠ του Τμήματος (Καθ. Μαρία Τζαμτζή, Επικ. Καθηγήτρια Πέγκυ Παπαδοπούλου, Αναπλ. Καθηγητής Νικόλαος Κούβακας, Επίκ. Καθηγητής Δημήτρης Φραγκούλης, Επικ. Καθηγητής Δημήτρης Κατσιάνης, Επικ. Καθηγητής Διονύσης Ξενάκης), καθώς και πάνω από 50 προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος.

Ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, επικεφαλής του Ομίλου Gizelis, δήλωσε: «Είναι πάντα μεγάλη χαρά να υποδεχόμαστε μαθητές και φοιτητές στις εγκαταστάσεις μας. Τα νέα παιδιά πρέπει να τα εμπνεύσουμε εμείς οι πρωταγωνιστές της βιομηχανίας. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν για τις προοπτικές της  βιομηχανίας, ότι η Βιομηχανία είναι ένας κόσμος δημιουργίας. Ένας κόσμος όπου αν ενταχθούν θα έχουν την ευκαιρία εάν το θέλουν να εξελιχθούν και να μεγαλουργήσουν».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

GIZELIS ROBOTICS

Η εταιρεία GIZELIS ROBOTICS ιδρύθηκε για να προσφέρει στην Παγκόσμια Βιομηχανία υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Αποτελεί τη νεότερη εταιρεία του ομίλου εταιρειών της ΓΚΙΖΕΛΗΣ ΑΕ, που είναι από τους παλαιότερους κατασκευαστές μηχανημάτων επεξεργασίας ελασμάτων στον κόσμο με εξαγωγές άνω του 80% της παραγωγής της.

Οι μηχανικοί και οι τεχνικοί που την απαρτίζουν έχουν πολυετή εμπειρία πάνω στον τομέα της ρομποτικής, με πολυάριθμες εφαρμογές στο χώρο της Βιομηχανίας. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας, μπορεί να αναπτύσσει νέες εφαρμογές και να κάνει όλες τις απαραίτητες δοκιμές που χρειάζονται για να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Η GIZELIS ROBOTICS αποτελεί τον ενδεδειγμένο Σύμβουλο/Συνεργάτη που έχει στόχο την ανάπτυξη και θέλει να ηγηθεί της αγοράς που δραστηριοποιείται. Στόχος της είναι η παροχή «Λύσεων Συστημάτων Αυτοματοποίησης» που θα οδηγήσουν στην αύξηση της Παραγωγικότητας, της Ποιότητας, της Ευελιξίας και της Προσαρμοστικότητας στις συνεχείς αλλαγές της αγοράς και των αναγκών των πελατών.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ