GIZELIS ROBOTICS: H Gizelis Robotics συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα υψηλής τεχνολογίας Avangard.
H Gizelis Robotics συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα υψηλής τεχνολογίας Avangard.
Αναπτύσσονται ρομποτικές τεχνολογίες αιχμής, εφαρμογές 3D εκτύπωσης
για την παραγωγή μονάδων ηλεκτροκίνησης.
Η Gizelis Robotics επιβεβαιώνοντας την δέσμευσή της στη διαρκή εξέλιξη και αναβάθμιση των τεχνολογικών της δυνατοτήτων, με στόχο την παροχή σύγχρονων λύσεων στο πεδίο της ρομποτικής και του Industry 4.0, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα τεχνολογίας “Advanced manufacturing solutions tightly aligned with business needs – AVANGARD”. Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του HORIZON 2020, υλοποιείται από μια δυναμική ευρωπαϊκή κοινοπραξία πανεπιστήμιων, ερευνητικών ιδρυμάτων και κορυφαίων εταιριών βιομηχανικής τεχνολογίας.
Τι είναι το πρόγραμμα AVANGARD;
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα AVANGARD αφορά στην ενσωμάτωση τριών νέων μονάδων επεξεργασίας, σε μια υπάρχουσα δοκιμαστική μονάδα μικροκατασκευής (Microfactory) που σχεδιάστηκε για την παραγωγή αστικών ηλεκτρικών οχημάτων. Οι μονάδες είναι υπερσύγχρονες, πολλαπλών χρήσεων και πολυλειτουργικές συσκευές επίδειξης μόνες τους, όπως:
- η ρομποτική ενσωμάτωση λέιζερ κοπής-μορφοποίησης-συγκόλλησης για τρισδιάστατα εξαρτήματα.
- η υπερηχητική εναπόθεση μεταλλικών σκονών για εκτύπωση 3D υψηλής ταχύτητας
- η πολυμερής εκτύπωση 3D μεγάλου όγκου και υψηλής ταχύτητας.
Επίσης, το έργο περιλαμβάνει και τη λειτουργία του πιλοτικού AVANGARD για την κατασκευή I-Bikes, I-CARS και καινοτόμων μπαταριών.
Η συμμετοχή της Gizelis Robotics
Σημειώνεται ότι η Gizelis Robotics στο πλαίσιο του έργου θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη των αρθρωτών μονάδων επεξεργασίας, μέσω της ρομποτικής ενσωμάτωσης της κοπής με λέιζερ, της διαμόρφωσης και συγκόλλησης των τρισδιάστατων εξαρτημάτων και της υπερηχητικής εναπόθεσης μεταλλικών σκονών για την τρισδιάστατη (3D) εκτύπωση υψηλής ταχύτητας. Επίσης, θα συμβάλει στην πιλοτική εφαρμογή Avangard Ind 4.0 που βασίζεται στο cloud και χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση των μονάδων, σε μια μικροκατασκευή (Microfactory), ενώ θα συνεργαστεί για την επίδειξη των πρωτοτύπων Ibike και I-Car και για τις νέες προσεγγίσεις για την ενσωμάτωση των μπαταριών.
Ποια είναι η ευρωπαϊκή κοινοπραξία του έργου AVANGARD.
Στο έργο συμμετέχουν από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Εργαστήριο Συστημάτων και Αυτοματισμού-LMS), Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, GIZELIS ROBOTICS S.A., Ideas Forward PC. Από ευρωπαϊκής πλευράς, συμμετέχουν:
Η STMicroelectronics μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ημιαγωγών στον κόσμο.
Η Ιταλική PRIMA INDUSTRIE SpA, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των βιομηχανικών συστημάτων λέιζερ και των μηχανών επεξεργασίας λαμαρίνας.
Το I-FEVS που επικεντρώνεται στη μηχανική και την προηγμένη κατασκευή νέων αρχιτεκτονικών οδικών ηλεκτρικών οχημάτων, μέλος και βασικός οδηγός του συμπλέγματος Torino e-distrik που ασχολείται με τη συνολική αλυσίδα αξίας της ηλεκτροκίνησης.
Το Πανεπιστήμιο του Τορίνο (UNITO), από τα μεγαλύτερα ιταλικά πανεπιστήμια, με περίπου 70.000 φοιτητές, 3.900 υπαλλήλους (ακαδημαϊκό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό), 1.800 μεταπτυχιακούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές.
Το Πανεπιστήμιο Vaasa (UVA) ένα επιχειρηματικό, πολυτομεακό και διεθνές πανεπιστήμιο της Φιλανδίας.
H Φιλανδική εταιρία Rodstein LTD που επικεντρώνεται στη μηχανική εργαλειομηχανών, στον χειρισμό υλικών και στον αυτοματισμό εργοστασίων.
Η πορτογαλική εταιρία INTROSYS – Integracao de Sistemas Roboticos, SA που ιδρύθηκε το 2002 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Universidade Nova de Lisboa.
Το UNINOVA- Instituto de Desenvolvimento de Novas Tecnologias ένα πολυεπιστημονικό, ανεξάρτητο και μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ινστιτούτο που απασχολεί περίπου 180 άτομα, που βρίσκονται στη μητροπολιτική περιοχή της Λισαβόνας.
Το CLN-GROUP MA srl, το τμήμα αυτοκινήτων του Ομίλου CLN με έδρα το Τορίνο. (Ηγετική εταιρεία στην παραγωγή μεταλλικών ανταλλακτικών για αυτοκίνητα για κάθε τύπο οχήματος (επιβατικό αυτοκίνητο, ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, βαρέα φορτηγά).
Η εταιρία Morphica ειδικευμένη στην τρισδιάστατη εκτύπωση που ιδρύθηκε το 2017 με έδρα το Monopoli, Μπάρι, Ιταλία.
Το Fundacion CIDAUT ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δεσμεύεται να ενισχύσει τον βιομηχανικό ιστό στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας, μέσω ειδικών προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης (Ισπανία).
Η Πολωνική εταιρεία POLEVS που ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2017 και επικεντρώνεται στην έρευνα, ανάπτυξη και προηγμένη κατασκευή οχημάτων ηλεκτροκίνησης.
Το Βελγικό Ινστιτούτο Συγκόλλησης – BWI, με εκτεταμένη αναγνωρισμένη εμπειρία στη δοκιμή υλικών και παγκόσμια φήμη στη δοκιμή συγκολλήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες στη δ/νση: www.avangard-project.eu/project/
GIZELIS ROBOTICS
Βιομηχανική & επιχειρηματική αριστεία ρομποτικής
Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Παρέχει τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού.
BROOKSTREET EQUITY PARTNERS LLP
Η Brookstreet Equity Partners (“Brookstreet”) είναι στρατηγικός εταίρος της Gizelis Robotics. Υποστηρίζει τον τομέα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης της Gizelis Robotics. Η συνεργασία συνδυάζει την οικονομική εμπειρογνωμοσύνη και εμπορική υποστήριξη της Brookstreet στην Gizelis Robotics στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αγοράς αυτοματισμών Industry 4.0.