INTERAMERICAN: Στα 237,3 εκατ. ευρώ οι πληρωμές της INTERAMERICAN σε πελάτες και δικαιούχους, κατά το 2018

21 Δεκεμβρίου 2018 | Νέα Μελών
Η εταιρεία έχει καταβάλει 1,12 δισ. ευρώ κατά την τελευταία 5ετία
Αύξηση κατά 11% παρουσίασαν οι πληρωθείσες υποχρεώσεις της INTERAMERICAN σε πελάτες και δικαιούχους κατά το 2018, φθάνοντας στα 237,3 εκατ. ευρώ έναντι 213,8 εκατ. κατά το 2017. Αντιστοίχως, κατά 11,9% αυξημένες ήταν και οι περιπτώσεις που η εταιρεία διαχειρίστηκε πέρυσι, οι οποίες ανήλθαν στις 418.056, έναντι 373.760 κατά το 2017. Σε βάθος πενταετίας, η INTERAMERICAN έχει καταβάλει 1,12 δισ. ευρώ, ενώ κατά το 2018 αθροιστικά το πλήθος των περιπτώσεων πληρωμής ή παροχής υπηρεσίας στον τομέα βοήθειας (οδικής και άμεσης ιατρικής) από την INTERAMERICAN, καθημερινά κατά μέσο όρο, έφθανε στους 2.460 πελάτες και δικαιούχους, αφού εξυπηρετήθηκαν συνολικά 897.912 περιπτώσεις.
Ενδεικτικός της σχέσης εμπιστοσύνης εταιρείας – πελατών είναι ο εξαιρετικά υψηλός -και για τα διεθνή standards- δείκτης NPS (Net Promoter Score), που ανήλθε πέρυσι στο 63 καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση από το 2014 (δείκτης 48) όταν η INTERAMERICAN ξεκίνησε να τον παρακολουθεί συστηματικά. Ο δείκτης NPS παρέχει συνθετικά την εικόνα ικανοποίησης, διατηρησιμότητας-προτίμησης (πίστης) και διάθεσης για σύσταση της εταιρείας σε τρίτους. Εξάλλου, ειδικότερα η έρευνα ικανοποίησης των πελατών για το 2018 έδωσε αποτέλεσμα 86% πελατών που δήλωσαν ικανοποιημένοι από την INTERAMERICAN και 91% για το brand της Anytime στην ασφάλιση αυτοκινήτου.
«Οι έγκαιρες και αντικειμενικές αποζημιώσεις αποτελούν την αιχμή εκπλήρωσης της ασφαλιστικής αποστολής της εταιρείας, που έχει προχωρήσει ολοκληρωτικά σε απλοποίηση και τυποποίηση διαδικασιών, με μοχλό την ψηφιοποίηση και τα συστήματα – τις μεθοδολογίες που εφαρμόζει. Ωστόσο, ο στόχος μας δεν περιορίζεται στην οικονομική και μόνο ικανοποίηση των πελατών. Προσεγγίζουμε σφαιρικά την καθημερινότητά τους, θέλοντας να παρέχουμε δυνατότητες, προϊόντα και υπηρεσίες πέρα από την ασφαλιστική κάλυψη, ώστε να έχουν μια πιο ποιοτική, ασφαλέστερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωή» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN. Ο επικεφαλής της εταιρείας επισημαίνει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ως στρατηγική προτεραιότητα της INTERAMERICAN,  παρέχει δυνατότητα συνεχούς βελτίωσης της σχέσης της με τους ασφαλισμένους, όπως επίσης και η εξατομικευμένη διερεύνηση και κάλυψη των αναγκών τους μέσω ευέλικτων συστημάτων ασφάλισης, όπως είναι το πρωτοποριακό «bewell» για την Υγεία.
Αναλυτικά, η INTERAMERICAN στον κλάδο ασφαλίσεων Ζωής πέρυσι κατέβαλε για θανάτους, λήξεις συμβολαίων, συντάξεις, μόνιμες και πρόσκαιρες ανικανότητες, καθώς και εξαγορές, συνολικά 64,5 εκατ. ευρώ σε 19.552 περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε λήξεις και συντάξεις, η εταιρεία κατά το 2018 πλήρωσε 31,4 εκατ. Στον τομέα Υγείας, εξάλλου, που αποτελεί «κορμό» των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων με ηγετική παρουσία στην ασφαλιστική αγορά, οι αποζημιώσεις για πρωτοβάθμια φροντίδα, χειρουργικές επεμβάσεις, νοσηλεία και επιδόματα ανήλθαν στα 58,8 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 12,6% σε σχέση με το 2017 και σε σύνολο 222.380 περιπτώσεων.
Αυξημένες κατά 13,6% ήταν και οι αποζημιώσεις στους κλάδους Ζημιών, που έφθασαν κατά το περασμένο έτος στα 85,2 εκατ. ευρώ. Αποζημιώθηκαν 64.701 δικαιούχοι συνολικά για περιουσία (κατοικία, επιχείρηση, αυτοκίνητο), αστική ευθύνη, νομική προστασία και άλλες καλύψεις κινδύνων. Το μεγαλύτερο μερίδιο αποζημιώσεων αντιστοιχεί στον κλάδο οχημάτων, ύψους 61,5 εκατ. ευρώ, όπου η μέση αποζημίωση -με συνεχή βελτίωση στην καθετοποιημένη διαχείριση των ζημιών- ήταν 1.085 ευρώ. Επισημαίνεται ότι στην αύξηση των αποζημιώσεων 2018 για ζημιές περιουσίας συνέβαλε και η καταστροφική πυρκαϊά του περυσινού καλοκαιριού στην ανατολική Αττική, με καταβολές έως το κλείσιμο του έτους 2,9 εκατ. και με το συνολικό κόστος από ασφαλιστήρια πυρός και αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 4,8 εκατ. ευρώ.
Τέλος, στις Ομαδικές ασφαλίσεις, όπου σημειώνεται προοδευτικά σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών, η εταιρεία κατά το 2018 κατέβαλε 28,8 εκατ. ευρώ σε 111.423 περιπτώσεις ασφαλισμένων με ομαδικά συμβόλαια Ζωής – Υγείας και Ζημιών, Υγείας τύπου Medisystem και συνταξιοδοτικά.

INTERAMERICAN

Είναι η πρώτη σε μέγεθος ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και δεύτερη στο σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Διακρίνεται για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και συστημάτων (σύστημα υγείας Medisystem, απευθείας ασφάλιση Anytime online), καθώς και εφαρμογών με αιχμή τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών στην παροχή υπηρεσιών βοήθειας (οδικής και άμεσης ιατρικής). Βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς φήμης και αναγνωρισιμότητας επί σειρά ετών (έρευνα Tradelink) και είναι πρωτοπόρος  στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρησιακής υπευθυνότητας, με πολυσχιδές έργο και στρατηγική απόδοσης αξίας προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς ασφάλισης (ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων), με πολυκαναλική διανομή των προγραμμάτων της. Αριθμεί σήμερα περισσότερους από 1.000.000 πελάτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία η οποία διαθέτει ιδιόκτητες και σύγχρονες υποδομές στους τομείς Υγείας (Aθηναϊκή Mediclinic, Medifirst πολυϊατρείο) και Βοήθειας (οχήματα οδικής βοήθειας, ασθενοφόρα κ.λπ.).

Αποτελεί μέλος του Ομίλου ACHMEA, του κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου με συνεταιριστικό χαρακτήρα και με εμπειρία 200 και πλέον ετών, που κατέχει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών υγείας .

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ