INTERAMERICAN: 115,7 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους ασφαλισμένους από την INTERAMERICAN, κατά το πρώτο εξάμηνο

22 Αυγούστου 2018 | Νέα Μελών
H INTERAMERICAN συνεχίζει, με την εφαρμογή αποτελεσματικών διαδικασιών, την παρακολούθηση – διαχείριση σχέσεων με το σύστημα «Customer Relationship Management» και τη χρήση νέων μεθοδολογιών να στοχεύει στη διαρκή βελτίωση της εμπειρίας και ικανοποίησης των πελατών της και λοιπών δικαιούχων, που αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα της επιχειρησιακής στρατηγικής της. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία πλήρωσε σε αποζημιώσεις, παροχές και άλλες καταβολές σε ασφαλισμένους, συνολικά κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, 115,7 εκατ. ευρώ, σε πλήθος 198.827 περιπτώσεων. Το ποσόν είναι ελαφρά αυξημένο (κατά 1,7%) έναντι των πληρωμών κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017. Όμως, είναι αισθητή η μείωση στις καταβολές του κλάδου Ζωής που οφείλεται σε περιορισμό των εξαγορών, καθώς και στις αποζημιώσεις των κλάδων κατά Ζημιών, ενώ αυξητικά κινήθηκαν οι αποζημιώσεις και καταβολές σε πελάτες Υγείας και Ομαδικών ασφαλίσεων. 
Κατά μέσο όρο, η εταιρεία πλήρωνε καθημερινά περί τις 636 χιλ. ευρώ σε 1.092 δικαιούχους. Ενδεικτικό της εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων της, της συνέπειας και της αξιοπιστίας της είναι ότι έχει σταθεροποιήσει σε επίπεδο κατά πολύ υψηλότερο των διεθνών standards τον ειδικό δείκτη NPS (άνω των 60 μονάδων). Ο δείκτης NPS, που η INTERAMERICAN παρακολουθεί συστηματικά από το 2014, προκύπτει με βάση απαντήσεις πελατών που έχουν εξυπηρετηθεί και δηλώνει την εικόνα ικανοποίησης, της σταθερής προτίμησης και της διάθεσής τους για σύσταση της εταιρείας σε τρίτους.
Ανά ασφαλιστική δραστηριότητα, η εταιρεία πλήρωσε σε πελάτες της στον κλάδο Ζωής για θανάτους, λήξεις συμβολαίων, ανικανότητες και εξαγορές συνολικά 34,9 εκατ. ευρώ, σε 7.257 περιπτώσεις. Στον ευαίσθητο τομέα ασφάλισης της Υγείας, όπου οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς, η INTERAMERICAN κατέβαλε για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και νοσηλείες, χειρουργικές επεμβάσεις και επιδόματα 29,9 εκατ. ευρώ σε 106.344 περιπτώσεις. Στους κλάδους ασφαλίσεων κατά Ζημιών αποζημιώθηκαν με 35,9 εκατ. ευρώ 27.030 δικαιούχοι. Ο κλάδος ασφάλισης Οχημάτων είχε το μεγαλύτερο μερίδιο αποζημιώσεων, που έφθασαν στα 27,4 εκατ. ευρώ, ωστόσο με μείωση τόσο σε περιστατικά όσο και σε συνολικό ποσόν έναντι του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος. Τέλος, οιι πληρωμές σε 58.196 δικαιούχους Ομαδικών ασφαλιστηρίων για συντάξεις και καλύψεις Ζωής, Υγείας και κατά Ζημιών ανήλθαν σε 15 εκατ. ευρώ.
«Θέλουμε η εταιρεία να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των πελατών της με πολλούς τρόπους και με διευρυμένη σχέση πολλαπλής, θετικής επίδρασης για την ποιότητα της ζωής τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι πληρωμές και αποζημιώσεις αποτελούν εξ αντικειμένου πράξη άμεσης απόδοσης αξίας, με ουσιαστικό αντίκρισμα που επιβεβαιώνει την ασφαλιστική αποστολή μας, όπως φαίνεται και από τα μεγέθη» παρατηρεί σχετικά ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN.

INTERAMERICAN

Είναι η πρώτη σε μέγεθος ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και δεύτερη στο σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Διακρίνεται για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και συστημάτων (σύστημα υγείας Medisystem, απευθείας ασφάλιση Anytime online), καθώς και εφαρμογών με αιχμή τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών στην παροχή υπηρεσιών βοήθειας (οδικής και άμεσης ιατρικής). Βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς φήμης και αναγνωρισιμότητας επί σειρά ετών (έρευνα Tradelink) και είναι πρωτοπόρος  στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρησιακής υπευθυνότητας, με πολυσχιδές έργο και στρατηγική απόδοσης αξίας προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς ασφάλισης (ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων), με πολυκαναλική διανομή των προγραμμάτων της. Αριθμεί σήμερα περισσότερους από 1.000.000 πελάτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία η οποία διαθέτει ιδιόκτητες και σύγχρονες υποδομές στους τομείς Υγείας (Aθηναϊκή Mediclinic, Medifirst πολυϊατρείο) και Βοήθειας (οχήματα οδικής βοήθειας, ασθενοφόρα κ.λπ.).

Αποτελεί μέλος του Ομίλου ACHMEA, του κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου με συνεταιριστικό χαρακτήρα και με εμπειρία 200 και πλέον ετών, που κατέχει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών υγείας .

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ